Asiasana: Valtio-oppi

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Ukrainan sota: intressit ja identiteetit

Aika

20.4.2022 klo 14.15 - 16.00
Valtio-opin ja poliittisen historian opiskelijoiden P-klubi järjestää kaikille avoimen Ukrainan sotaa käsittelevän seminaarin, jossa kansainvälisen politiikan asiantuntijat keskustelevat aiheesta ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Tilaisuudessa puhujina toimivat Turun yliopiston valtio-opin Henri...

Ymmärrä paremmin Kiinaa – Uutuuskirja avaa Kiinan poliittisen järjestelmän

11.04.2022

Turun yliopiston professorit Mikael Mattlin ja Lauri Paltemaa sekä Tampereen yliopiston professori Juha A. Vuori ovat kirjoittaneet ensimmäisen suomenkielisen kokonaisvaltaisen teoksen Kiinan poliittisesta järjestelmästä. Kirja tuo esille Kiinan ainutlaatuisen poliittisen järjestelmän, joka on yhdistelmä keisarillista menneisyyttä, leninististä (jälki)totalitarismia ja nykyaikaisia julkisjohtamisen oppeja.

Maahanmuuttoasenteet vaihtelevat selvästi Turun eri alueiden välillä (Väitös: VTM Mikko Leino, 12.10.2021, valtio-oppi)

Eri asuinalueilla on tunnistettavissa olevia selkeitä eroja maahanmuuttoon liittyvissä asenteissa. Valtiotieteiden maisterin Mikko Leinon Turun eri asuinalueiden eroja luotaava väitöstutkimus osoittaa, että kielteisesti maahanmuuttoon voidaan suhtautua niin alueilla, joissa on suuri maahanmuuttajaväestö, kuin alueilla, joissa vieraskielisiä on hyvin vähän. Naapuruston näkemykset heijastuvat vahvimmin vasta omaa mielipidettään muodostamassa oleviin nuoriin.

Rauli Mickelssonille ritarikuntien ansiomerkki

01.12.2021

Tasvallan presidentti on myöntänyt valtio-opin yliopisto-opettaja Rauli Mickelssonille Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki (SVR R). Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille.

Onlinetapahtuma: Demokratiakorjaamo 2022

Aika

18.1.2022 klo 15.00 - 18.30
Millainen rooli kansalaisilla voisi olla päätöksenteon eri vaiheissa? Miten kuumenevat tunteet näkyvät ja kuuluvat osana demokraattista politiikkaa? Miten hallinto voi ennakoida tulevaa ja mikä on tieteellisen tiedon rooli demokratian muuttuvassa toimintaympäristössä? Demokratiaa koettelevat...