Asiasana: Kansainväliset suhteet

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Coimbra Groupin vuosikonferenssissa pureuduttiin tutkimuksen ja koulutuksen väliseen suhteeseen

13.06.2024

Kesäkuun alussa järjestetyn Coimbra Group -yliopistoverkoston vuosikonferenssi ja yleiskokous kokosivat Turkuun suuren joukon eurooppalaisten yliopistojen edustajia. Research and Education – Most Impactful Together -teeman ympärille rakennetussa tapahtumassa keskityttiin tutkimuksen ja koulutuksen välisiin synergioihin.

Vararehtori Piia Björn nimitettiin Fulbright Suomi -säätiön vanhempien neuvonantajien joukkoon

10.08.2023

Fulbright Suomi -säätiö edistää Suomen ja Yhdysvaltojen välistä osaamis- ja kulttuurivaihtoa hallinnoimalla apurahaohjelmia sekä tarjoamalla tietoa ja tukea opiskelijoille, tutkijoille, opettajille ja muille asiantuntijoille. Säätiön vanhemmat neuvonantajat tarjoavat toiminnalle asiantuntemukseen pohjautuvaa ohjausta ja tukea.

Kansainväliset jännitteet ja investointilama: Ulkomaisten investointien tulevaisuus Suomessa?

31.05.2022

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on synkentänyt Suomen talousnäkymiä. Kuinka suuri vaikutus kansainvälisillä jännitteillä on ulkomaisiin investointeihin? Miten suomalaisyritykset voivat varautua investointilamaan? KAPPAS -hanke ja TSE For the Future Forum tuovat yhteen eri alojen asiantuntijat Turun kauppakorkeakoululle keskustelemaan investointi-ilmapiirin muutoksesta sekä ulkomaisten investointien roolista tulevaisuuden Suomessa.

Poliittinen historia

Poliittisen historian oppiaineessa tutkitaan yhteiskunnan, politiikan ja kansainvälisten suhteiden lähihistoriaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Oppiaineen tutkimusta ja opetusta profiloivia vahvuusalueita ovat mm. Suomen sisä- ja ulkopolitiikan lähihistoria, Euroopan historia ja kansainväliset suhteet 1900-luvulla, tiedustelun, turvallisuuden ja kriisien historia sekä julkisuus- ja kulttuuridiplomatia.

Tutkimus poliittisen historian oppiaineessa

Nyky-yhteiskunnassa menneisyyden tuntemus nähdään yhteiskunnan tulevaisuuden voimavarana. Historiatietoisesta näkökulmasta tehdyn tutkimuksen tavoitteena on lisätä nykymaailman tapahtumien ymmärrettävyyttä tutkimuskentässä, koulutuksessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa.