Asiasana: kyberturvallisuus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille -kirja julkaistaan avoimesti ja ilmaiseksi

25.09.2023

Turun yliopisto on julkaissut 25.9.2023 kirjan ’Kyberturvan pelisäännöt pienyrityksille’, joka sisältää ohjeita kyberturvan hallintaan ja kehitykseen etenkin pienten yritysten näkökulmasta. Kyberturvakirja on kirjoitettu helposti lähestyttäväksi ja yleisymmärrettäväksi oppaaksi kyberturvan hallinnoinnin ja kehityksen perusperiaatteisiin.

Kyberturvallisuuden osaajapula haaste yrityksille – yliopistot vahvistavat yhteistyötä ja lisäävät kyberturvallisuuden koulutustarjontaa

06.04.2023

Turun yliopisto on mukana Jyväskylän yliopiston koordinoimassa 2,2 miljoonan euron hankkeessa, joka tähtää kyberturvallisuusalan koulutuksen kehittämiseen Suomessa. Hankkeen tarkoituksena on vastata Suomessa olevaan kyberturvallisuusalan osaajapulaan parantamalla yliopistojen välistä yhteistyötä, avaamalla opintomahdollisuuksia yli korkeakoulurajojen sekä tarjoamalla täydennyskoulutusta myös yrityksille.

Kyberturvallisuus haastaa liiketoimintasuhteet ja asiakaskokemuksen

29.09.2022

Digitalisaatio ja verkottuminen lisäävät tarvetta kyberturvallisuuden huomioimiseen liikkuvien työkoneiden, kuten kaivos-, satama- ja metsäkoneiden, suunnittelussa ja käytössä. Turun kauppakorkeakoulussa on käynnistynyt kaksivuotinen tutkimushanke, jossa kehitetään uusia palveluja työkoneiden kyberturvallisuuden ympärille. Tutkimushanketta koordinoi VTT ja hankekumppaneina ovat Tampereen yliopisto, Sandvik Mining and Construction, Cargotec, Ponsse ja Netox.