alt=""

Digitalisaatio, tietojärjestelmät, tekoäly ja vihreät ICT-hankinnat -opinnot avoimessa yliopistossa

Vihreät ICT-hankinnat ja niihin liittyvät osaamistarpeet korostuvat tulevaisuudessa yhä enemmän. Turun yliopiston tietotekniikan laitoksen kursseilla voit hankkia työelämässä tarvittavia taitoja digitalisaatioon, kestävään kehitykseen ja innovatiivisiin ICT-hankintoihin.

Opinnot ovat maksuttomia ja ne on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja erityisesti työelämässä ICT-hankintojen ja digitalisaation parissa toimiville niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Opinnoissa ei ole esitietovaatimuksia. Voit syventää osaamistasi erilaisten IT-näkökulmien kautta sekä hankkia valmiuksia erityisesti sote-sektorille. Kursseilla tuodaan esille esimerkkejä ja työelämärelevanssia mm. sosiaali- ja terveysalan kautta ja julkisen puolen hankinnoista.

Opintoja voi suorittaa verkossa joustavasti työn ohella. Opintojaksot ovat tarjonnassa ajalla kevätlukukausi 2023 - syyslukukausi 2024.

Opintojaksot syyslukukaudella 2023

Opintojaksot alkavat 11.9.2023 ja ne ovat suoritettavissa 17.12.2023 asti. Jaksoja voi opiskella itsenäisesti ja kokonaan verkossa oman aikataulun mukaan. Jaksoihin ei kuulu tiettyyn aikaan järjestettävää opetusta, vaan luentotallenteet ja materiaalit ovat verkossa.

Voit opiskella opintojaksoja haluamassasi järjestyksessä ja laajuudessa, esim. osasta jaksoista voi suorittaa 1 - 7 opintopistettä. Opinnot kannattaa aloittaa Johdatus-jaksojen suorittamisella. Jaksojen opinto-oikeuden kesto on yksi lukukausi, mutta opiskelua on tarvittaessa mahdollista jatkaa seuraavana lukukautena.

Opintojen sisältö ja opetusohjelmat: Tutustu opintojaksojen sisältöön ja suoritustapoihin opinto-oppaassa, ks. myös Tietoa opinnoista. Johdatus digitalisaatioon, tietojärjestelmiin ja tekoälyyn sekä Digitalisaation mahdollistamat toimintatapojen muutokset -jaksoilla ei ole toistaiseksi vastaavuutta tutkinto-opintoihin.

> Opinto-opas

Johdantokurssit:

Perehtymiskurssit:

  • Digitalisaation mahdollistamat toimintatapojen muutokset 5 op
    > Ilmoittautuminen syyslukukauden jaksolle 9.8. - 28.9.2023
  • Digitalisaatio ja hankinnat - Vihreät mittarit, mahdollisuudet ja hankinnat 1 -5 op
    uusi jakso tulossa syyslukukaudelle
    > Ilmoittautuminen syyslukukauden jaksolle 19.6. - 28.9.2023

Syventymiskurssit:

Ilmoittautuminen opintoihin: Opinnot ovat maksuttomia. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä kiintiöiden mukaan..

Koulutukseen osallistuva henkilö ei pääsääntöisesti voi olla opiskelijana korkeakoulussa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Jos olet kiinnostunut opinnoista, kysy lisätietoja!

Lisätietoja opintojen sisällöstä ja suorittamisesta sekä ilmoittautumisesta: yliopisto-opettaja Anne-Maarit Majanoja, amtmaj@utu.fi

Tutustu myös Kestävä web-kehitys -opintoihin!

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Jotpan logo