Asiasana: etätyö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kirjaston tietoaineistopalvelut – aineistojen tie tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun poikkeusaikana

16.12.2021

Kirjastoissa tehtävä työ uusien aineistojen valinnassa, hankinnassa ja kuvailussa on suurelle osalle asiakkaitamme varsin tuntematonta ja näkymätöntä. Painettu kirja ilmestyy asiakaspalvelun varaushyllyyn, e-kirjan linkki kilahtaa sähköpostiin ja väitöskirjatkin löytyvät helposti verkosta. Mutta miten poikkeusaika on vaikuttanut näiden palvelujen toteuttamiseen? Vuodenvaihteen lähestyessä on hyvä katsahtaa taaksepäin, ja kyselimmekin kirjaston henkilökunnalta kokemuksia poikkeusajan työskentelystä tietoaineistojen hankinta-, metatieto- ja saatavuuspalveluista.

Kehollisuus on tärkeää myös etäaikana – tutkimus selvitti läsnäolon ja hienovaraisten eleiden merkitystä luovassa työssä

24.02.2021

Mitä vuorovaikutukselle tapahtuu, kun töissä ja opinnoissa siirrytään virtuaalisiin työskentelyalustoihin? Tehdäänkö tulevaisuuden asiantuntijatyötä ilman perinteisiä toimistoja, ja mitä siitä seuraa? Kansainvälisessä yhteisjulkaisussa pohditaan yhteisöllistä luovuutta ja kehollisuutta työssä. Artikkeli on julkaistu Management Learning -journaalissa.

Työhyvinvoinnin suuri syöppö ulossulkeminen teemana EDUtu!-webinaarissa

27.11.2020

Yksi suurimmista työhyvinvoinnin syöpöistä on työpaikkaostrakismi, eli tapa, jossa joku työkavereista jätetään yhteisen toiminnan ulkopuolelle. Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan EDUtu!-webinaarissa Suomen johtava yksinäisyystutkija, kasvatuspsykologian professori Niina Junttila avaa ilmiötä. Puheenvuorojen jälkeen asiasta keskustellaan yhdessä.