Asiasana: tietoaineistot

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Oppiportista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista

14.03.2023

Kaikille terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille yliopistolaisille on tarjolla ajankohtaista ja luotettavaa tietoa Oppiportti-palvelusta. Oppiportti on yksi Turun yliopiston kirjaston hankkimista e-aineistoista, johon kaikilla yliopistolaisilla on käyttöoikeus mistä tahansa milloin tahansa.

Kohonneet hankintakustannukset vaikuttavat kirjaston aineistohankintoihin

14.12.2022

Taloudellinen tilanne ja erityisesti tietoaineistojen jatkuvasti kohonneet hankintakustannukset vaikuttavat kirjaston palveluihin v. 2023. Säästötoimenpiteinä kirjasto joutuu supistamaan tietoaineistotarjontaansa ja lakkauttamaan aineistojen tilauksia. Säästötoimenpiteet on suunniteltu niin, että ne kohdistuvat mahdollisimman tasapuolisesti eri tieteenaloihin.

Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 – tietokanta sukupuolentutkimukseen

03.05.2022

Minkälaista oli naisten elämä Ranskan siirtomaissa Pohjois-Afrikassa 1800- ja 1900-luvuilla? Miten kiinalaisnaiset suhtautuivat länsimaiseen lääketieteeseen, jonka yhdysvaltalaiset terveyslähetyssaarnaajat toivat Kiinaan? Millainen oli filippiiniläisnaisten äänestysoikeustaistelu? Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 -tietokannassa voimme tutkia maailmanhistoriallisia teemoja, erityisesti kolonisaatiota, kansanliikkeitä ja postkolonialismia naisten näkökulmasta katsottuna.  

Kauppalehti saatavilla painettuna ja e-lehtenä

10.03.2022

Kauppalehti on saatavilla sekä painettuna että e-lehtenä Turun yliopiston kirjastossa. Painettu lehti tulee Kauppakorkeakoulun kirjastoon. Myös Kauppalehden liitteet Fakta ja Optio ovat saatavilla näköislehtinä ja luettavissa e-lehtinä Kauppalehden online-palvelussa.