Asiasana: tietoaineistot

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 – tietokanta sukupuolentutkimukseen

03.05.2022

Minkälaista oli naisten elämä Ranskan siirtomaissa Pohjois-Afrikassa 1800- ja 1900-luvuilla? Miten kiinalaisnaiset suhtautuivat länsimaiseen lääketieteeseen, jonka yhdysvaltalaiset terveyslähetyssaarnaajat toivat Kiinaan? Millainen oli filippiiniläisnaisten äänestysoikeustaistelu? Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 -tietokannassa voimme tutkia maailmanhistoriallisia teemoja, erityisesti kolonisaatiota, kansanliikkeitä ja postkolonialismia naisten näkökulmasta katsottuna.  

Kauppalehti saatavilla painettuna ja e-lehtenä

10.03.2022

Kauppalehti on saatavilla sekä painettuna että e-lehtenä Turun yliopiston kirjastossa. Painettu lehti tulee Kauppakorkeakoulun kirjastoon. Myös Kauppalehden liitteet Fakta ja Optio ovat saatavilla näköislehtinä ja luettavissa e-lehtinä Kauppalehden online-palvelussa.

ClinicalKey Student

02.02.2022

ClinicalKey Student on  lääketieteellinen oppimisalusta, joka helpottaa sekä oppimista että informaation jalostamista tiedoksi. Aineisto sisältää yli 200 arvostettua kurssikirjaa, yli 850 niihin liittyvää videota ja lähes 90 000 kuvaa.

Disability in the Modern World – tietokanta vammaistutkimukseen

12.01.2022

Disability in the Modern World on tietokanta vammaistutkimukseen ja myös vammaisoikeusliikkeen historiaan. Sisältö on kiinnostava monien eri aihealueiden näkökulmasta, kuten koulutus, oikeusasiat, lainsäädäntö ja politiikka, media, taide, urheilu, kulttuuri, rotu, sukupuoli ja seksuaalisuus, sota, teollisuus ja teknologia.

Kirjaston tietoaineistopalvelut – aineistojen tie tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun poikkeusaikana

16.12.2021

Kirjastoissa tehtävä työ uusien aineistojen valinnassa, hankinnassa ja kuvailussa on suurelle osalle asiakkaitamme varsin tuntematonta ja näkymätöntä. Painettu kirja ilmestyy asiakaspalvelun varaushyllyyn, e-kirjan linkki kilahtaa sähköpostiin ja väitöskirjatkin löytyvät helposti verkosta. Mutta miten poikkeusaika on vaikuttanut näiden palvelujen toteuttamiseen? Vuodenvaihteen lähestyessä on hyvä katsahtaa taaksepäin, ja kyselimmekin kirjaston henkilökunnalta kokemuksia poikkeusajan työskentelystä tietoaineistojen hankinta-, metatieto- ja saatavuuspalveluista.