Sanoma-arkisto -palvelu päättyy toukokuun lopussa
Pääsy Sanoma-arkistoon päättyy 31.5.2022. Tuote poistuu markkinoilta eikä korvaavaa tuotetta ole saatavissa kirjastokäyttöön.
Pääsy Sanoma-arkistoon päättyy 31.5.2022. Tuote poistuu markkinoilta eikä korvaavaa tuotetta ole saatavissa kirjastokäyttöön.
Minkälaista oli naisten elämä Ranskan siirtomaissa Pohjois-Afrikassa 1800- ja 1900-luvuilla? Miten kiinalaisnaiset suhtautuivat länsimaiseen lääketieteeseen, jonka yhdysvaltalaiset terveyslähetyssaarnaajat toivat Kiinaan? Millainen oli filippiiniläisnaisten äänestysoikeustaistelu? Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 -tietokannassa voimme tutkia maailmanhistoriallisia teemoja, erityisesti kolonisaatiota, kansanliikkeitä ja postkolonialismia naisten näkökulmasta katsottuna.
Kauppalehti on saatavilla sekä painettuna että e-lehtenä Turun yliopiston kirjastossa. Painettu lehti tulee Kauppakorkeakoulun kirjastoon. Myös Kauppalehden liitteet Fakta ja Optio ovat saatavilla näköislehtinä ja luettavissa e-lehtinä Kauppalehden online-palvelussa.
Ethnologue on monipuolinen maailman kielten tietokanta. Sen avulla voit etsiä tietoa yli 7000 kielestä, joita maailmassa tällä hetkellä käytetään.
Kansalliskirjaston asiantuntija Juha Rautiainen kertoo Kansalliskirjaston digitoiduista aineistoista ja digi.kansalliskirjasto.fi:n käytöstä 8.3.2022 klo 13.00-14.00.
SciFinder-n on kattava kemian tietokanta, joka sisältää kemiallisia reaktioita, aineita, rakenteita ja indeksoituja kemian patentteja ja viitteitä. CAS SciFinder Scholar sulkeutuu lopullisesti 4.3.2022. Tilalla on jo nyt käytössä olevan SciFinder-n.
ClinicalKey Student on lääketieteellinen oppimisalusta, joka helpottaa sekä oppimista että informaation jalostamista tiedoksi. Aineisto sisältää yli 200 arvostettua kurssikirjaa, yli 850 niihin liittyvää videota ja lähes 90 000 kuvaa.
Marzena Giers Fidler, Oxford University Pressin kouluttaja pitää noin 45-60 minuutin online koulutustilaisuuksia OUP:n alla olevista aineistoista englanniksi. Rekisteröidy ja osallistu!
Disability in the Modern World on tietokanta vammaistutkimukseen ja myös vammaisoikeusliikkeen historiaan. Sisältö on kiinnostava monien eri aihealueiden näkökulmasta, kuten koulutus, oikeusasiat, lainsäädäntö ja politiikka, media, taide, urheilu, kulttuuri, rotu, sukupuoli ja seksuaalisuus, sota, teollisuus ja teknologia.
Kirjastoissa tehtävä työ uusien aineistojen valinnassa, hankinnassa ja kuvailussa on suurelle osalle asiakkaitamme varsin tuntematonta ja näkymätöntä. Painettu kirja ilmestyy asiakaspalvelun varaushyllyyn, e-kirjan linkki kilahtaa sähköpostiin ja väitöskirjatkin löytyvät helposti verkosta. Mutta miten poikkeusaika on vaikuttanut näiden palvelujen toteuttamiseen? Vuodenvaihteen lähestyessä on hyvä katsahtaa taaksepäin, ja kyselimmekin kirjaston henkilökunnalta kokemuksia poikkeusajan työskentelystä tietoaineistojen hankinta-, metatieto- ja saatavuuspalveluista.