Kaikki kirjat lainassa ja tentti lähestyy – mitä teen?!
Kun kaikki kurssikirjat ovat lainassa ja tentti lähestyy, ovat hyvät neuvot tarpeen. Tässä muutama vinkki, mitä voit vielä tehdä ennen tenttiä.
Kun kaikki kurssikirjat ovat lainassa ja tentti lähestyy, ovat hyvät neuvot tarpeen. Tässä muutama vinkki, mitä voit vielä tehdä ennen tenttiä.
Pelitutkimus on monipuolinen ja nopeasti kehittyvä ala, joka tarjoaa näkökulmia ja sovelluksia useille elämänalueille. Kirjasto on tilannut kaksi uutta lehteä pelitutkimuksen tarpeisiin.
Turun yliopiston kirjaston ensimmäisen ylikirjastonhoitaja Volter Kilven syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 150 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Turun yliopiston kirjasto esittelee Volterin aika -vitriininäyttelyissä Volter Kilpeä, Kilven tuotantoa ja aikaa, jossa Kilpi eli.
OECD iLibraryn sisältö on muuttunut avoimeksi 1.7.2024.
Euroopan komissio on julkaissut ohjeistuksen tekoälyn vastuullisesta käytöstä tutkimuksessa. Turun yliopiston linjaus tekoälystä osana tutkimusta kannustaa hyödyntämään tekoälysovelluksia sekä tutkimuksessa että siihen liittyvissä prosesseissa. Kirjaston hankkimien lisensioitujen tietoaineistojen sopimuksiin on vähitellen alkanut tulla tekoälylausekkeita, jotka asettavat omia rajoituksiaan tekoälytyökalujen (artificial intelligence tools) käytölle.
Mitä on kauneus ja mikä tekee kirjasta kauniin? Tänä keväänä löydät kaikkien kirjastoyksiköiden näyttelyvitriineistä kirjaston kokoelmista esille valikoituja teoksia. Näyttelyissä edustettuina on kauneutta eri näkökulmista - sisällöllisesti ja visuaalisesti kauniista teoksista kauneudestaan palkittuihin. Oletko samaa mieltä? Poikkea kirjastoon, kurkkaa vitriineihin ja tutustu, mitä kirjaston kokoelmista löytyy!
Kirjasto on solminut Turun yliopistolle kaksi uutta avoimen julkaisemisen sopimusta lääketieteen lehtiä julkaisevien kustantajien kanssa. Lisäksi Radiological Society of North American kanssa viime vuonna solmittua sopimusta, joka mahdollistaa avoimen julkaisemisen kustantajan neljässä lehdessä, on jatkettu vuoden 2024 loppuun asti. Kaikki sopimukset tarjoavat kirjoittajille mahdollisuuden lisämaksuttomaan avoimeen julkaisemiseen.
Aloita torstaiaamusi kirjaston järjestämillä tietoaineistojen tietoiskuilla! Kirjasto on hankkinut kattavan valikoiman korkeatasoisia tietoaineistoja, jotka tukevat tiedeyhteisön tutkimusta, opetusta ja opiskelua. Tammikuusta 2024 alkaen tarjoamme tietoiskuja valikoiduista tietoaineistoistamme. Tule tutustumaan!
Artstor on yli kaksi miljoonaa kuvaa sisältävä tietokanta, joka sisältää kuva-aineistoa museoista, arkistoista, tutkijoilta ja taiteilijoilta. Se on tarkoitettu opetukseen ja tutkimukseen ja tarjoaa työkaluja kuvien katselua, hallintaa ja esittämistä varten. Vuonna 2024 Artstor tulee siirtymään JSTORin alustalle.
Kansallisen e-aineistojen hankintakonsortio FinELibin neuvottelut uusista sopimuksista ovat edelleen kesken useiden tiedelehtikustantajien kanssa. ACS:n lehtiä lukuun ottamatta käyttäjät pääsevät toistaiseksi lukemaan näiden kustantajien uusimpia lehtiä tammikuussa 2024, vaikka uusi sopimus ei ole vielä valmiina. Avoimen julkaisemisen käytännöt vaihtelevat neuvotteluiden aikana kustantajittain.