Asiasana: tietoaineistot

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Sateenkaaren väreissä marraskuuhun

04.11.2019

Kulttuuria kaikille -palvelu ja Seta kutsuvat mm. muistiorganisaatioita viettämään toista sateenkaarihistoriakuukautta. Turun yliopiston kirjastosta vastaamme kutsuun ja esittelemme kaksi aiheeseen liittyvää aineistoa.
 

Miten kirjasto hankkii asiakkaiden käyttöön laajoja tietoaineistoja?

08.10.2019

Turun yliopiston kirjastoon ostetaan vuosittain satoja yksittäisiä sähköisiä ja painettuja kirjoja. Näiden lisäksi tilauksessa on yhteensä myös n. 800 sähköistä ja painettua lehteä. Suurin osa kirjaston tietoaineistomäärärahasta kuluu kuitenkin erilaisten tutkimuksen ja opiskelun tueksi hankittujen sähköisten lehti- ja kirjapakettien ja dokumenttitietokantojen sekä muiden sähköisten aineistojen hankintaan.
 

Turun yliopiston kirjaston tietoaineistopolitiikka

Kirjaston tehtävä on sekä säilyttää ja tuoda asiakkaiden käyttöön vapaakappaleita kulttuuriaineistoista että hankkia painettuja ja sähköisiä tietoaineistoja. Merkitykseltään yhä tärkeämpi on open access –aineisto eli maksutta kaikkien käytettäväksi julkaistu tieteellinen aineisto. Kirjaston kokoelmien kehittämistä ohjaavat yliopiston strategia, siihen perustuva yliopistopalvelujen vuosisuunnitelma ja kirjaston tietoaineistopoliittiset linjaukset. 

Miten kirjaston e-aineistojen käyttöongelmia ratkaistaan?

17.06.2019

Oletko törmännyt e-aineistojen kanssa seuraaviin ongelmiin: ”Kun klikkaan linkkiä, minulta pyydetään tunnuksia/salasanaa”, ”Kun klikkaan linkkiä, tulee virheilmoitus”, ”En pääse e-aineistoihin käsiksi, vaan Volterin mukaan minulla ei ole käyttöoikeuksia kyseiseen aineistoon”? Kirjasto auttaa ja ratkoo näitä ongelmia myös kesällä.