Neuvottelut avoimen julkaisemisen sopimuksista jatkuvat

05.12.2023

Kansallisen e-aineistojen hankintakonsortio FinELibin sopimusneuvottelut seitsemän tiedelehtikustantajan kanssa jatkuvat edelleen. Neuvottelutilanne vaihtelee eri kustantajien välillä – osassa edistyminen on lupaavaa, mutta sopimusten syntyminen ei ole vielä varmaa. 

FinELib pyrkii sopimaan kustantajien kanssa siitä, että lukuoikeus lehtien uusiin numeroihin säilyisi, jos neuvottelut jatkuvat yli nykyisen sopimuskauden eli vielä vuonna 2024. Tavoitteena on myös, että alkuvuoden 2024 artikkelit voitaisiin julkaista avoimina takautuvasti, jos sopimus syntyisi vasta ensi vuoden puolella, mutta kaikissa sopimuksissa se ei välttämättä tule onnistumaan. Erityisen keskeneräisiä ovat neuvottelut American Chemical Societyn, Royal Society of Chemistryn ja IEEE:n kanssa.

Turun yliopiston kirjasto tiedottaa yliopistoyhteisölle neuvottelujen etenemisestä ja mahdollisista sopimuksista heti kun niistä on kerrottavaa. 

Lisätietoa

  • Yksityiskohtaisempaa tietoa neuvoteltavista aineistoista ja siitä, mitä tapahtuu jo submittoitujen artikkeleiden avoimelle julkaisemiselle, löytyy FinELibin verkkosivuilta

Luotu 05.12.2023 | Muokattu 05.12.2023