Tee varaus käytössä olevaan Ebook Centralin e-kirjaan

05.12.2023

ProQuestin Ebook Central e-kirjatietokantaan on lisätty uusi ominaisuus (wait list), jonka ansiosta sinulla on mahdollisuus jättää varaus, jos yhden tai kolmen yhtäaikaisen käyttäjän kirja on toisen asiakkaan käytössä. 

ProQuestin Ebook Central e-kirjatietokanta sisältää runsaasti e-kirjoja, joissa yhtäaikaisten käyttäjien määrää ei ole rajattu, jolloin varaaminen ei ole tarpeellista. Osa kirjoista on kuitenkin sellaisia, joita voi yhtäaikaisesti lukea vain yksi asiakas tai kolme asiakasta.

Näin teet varauksen

Kun Ebook Centralin e-kirjan kaikki kappaleet ovat käytössä, kirjan tietoihin ilmestyy painike (place hold), josta klikkaamalla pääset lisäämään itsesi jonotuslistalle. Kirjan tiedoissa näkyy, onko asiakkaita jo ennestään jonossa. Samalla lisäät sähköpostiosoitteen, johon haluat saada tiedon, kun kirja on luettavissa. Tämä voi olla myös eri osoite kuin tiliisi liitetty sähköpostiosoite. Varauksen tehtyäsi se näkyy sinulle kirjan tiedoissa (hold placed). Varauksen voi perua peruutuspainikkeesta (cancel hold). 

Kun kirja on luettavissa, saat sähköpostiisi siitä tiedon ja samalla linkin kirjaan. Sähköpostiviestissä kerrotaan milloin sinun viimeistään pitää ottaa kirja käyttöön, ettei se siirry seuraavalle jonossa olevalle asiakkaalle. Ebook Centralin kirjahyllyssäsi näkyy, että kirja on saatavana (hold available) ja mihin asti varauksesi on voimassa. Voit vielä tässä vaiheessa perua varauksen, mikäli et enää tarvitsekaan kirjaa. 

 

Kirjastossa seurataan mihin kirjoihin syntyy jonoa, jolloin voidaan harkita, onko syytä hankkia niihin laajemmat käyttöoikeudet, mikäli mahdollista. 

Lisätietoa

 

Luotu 05.12.2023 | Muokattu 05.12.2023