Asiasana: korona

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopisto tiukentaa ohjeitaan koronavirustilanteessa

02.12.2020

Turun yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa on päivitetty. Yliopisto kehottaa välttämään kokoontumista kampuksella. Enimmäisosallistujamäärä yksittäisissä sisätiloissa ja niissä järjestettävissä tilaisuuksissa on 10 henkilöä. Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa enimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä. Suojatoimet on otettava huomioon. Yliopiston tiloissa käytetään aina kasvomaskia, mikäli henkilö ei ole tilassa yksin.

Perheen sisäiset selviytymiskeinot korostuvat lapsiperheissä korona-aikana

16.11.2020

Lapsiperheissä kehitettiin erilaisia arjesta selviytymisen keinoja keväällä 2020, kun koronapandemian seurauksena kouluikäiset siirtyivät etäopetukseen ja päiväkoti-ikäisiä suositeltiin hoidettavan kotona. Myös monet vanhemmat ryhtyivät tekemään töitä etänä kotona. Turun yliopiston sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön tutkijat havaitsivat lapsiperheiden käyttävän kolmentasoisia strategioita selvitäkseen yllättävästä tilanteesta.

Eriarvoisuustutkijat kokoavat päättäjille tietopakettia koronaratkaisujen tueksi

09.11.2020

Mitä tutkittua tietoa meillä on koronan vaikutuksesta eriarvoistumiseen? Sitä sosiologian yliopistonlehtori Hanna Ylöstalo, erikoistutkija Satu Helske ja tohtorikoulutettava Henri Koskinen ovat selvittäneet syksyn ajan. Kahden viikon välein he ovat lähettäneet valtioneuvoston kansliaan teemaan sopivista tutkimuksista yhteenvedon sekä oman arvionsa niiden tieteellisestä pätevyydestä. Tietopaketti auttaa päättäjiä heidän työssään.