Asiasana: mentorointi
HEI LIFE -hankkeen työpajassa pureuduttiin kansainvälisten osaajien työllistymiseen Suomessa
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama HEI LIFE -hanke järjesti kansainvälisten osaajien työllistymisen edistämistä käsittelevän työpajan Turussa 29.11.2022.
Tule mentoriksi opiskelijalle, nuorelle tutkijalle tai yliopistossa työskentelevälle!
Turun yliopiston mentorointiohjelmat tukevat opiskelijoiden siirtymistä työelämään sekä tutkijoiden ja muun henkilöstön ammatillista kehittymistä. Yliopistolla on mentorointiohjelmat valmistumisvaiheessa oleville maisteriopiskelijoille, nuorille tutkijoille, kansainväliselle henkilökunnalle ja apurahatutkijoille, joilla on tähtäimessä ura akateemisen maailman ulkopuolella, sekä muulle henkilöstölle. Uusia mentoreita ohjelmiin haetaan jälleen syksyn aikana!
Mentorointi on vuoropuhelua osapuolten välillä – Turun yliopiston mentorointiohjelma rohkaisee urakehitykseen
Turun yliopiston monitieteinen mentorointiohjelma tukee sekä opiskelijoiden siirtymistä työelämään että tutkijoiden ja muun henkilöstön ammatillista kehittymistä. Mentoreina toimivat Turun yliopiston alumnit ja muut vapaaehtoiset, jotka haluavat jakaa työelämäkokemustaan ja -näkemystään sekä ammatillisia verkostojaan.
Mentoroinnin avulla uusia näkökulmia ja positiivista itsensä haastamista
Turun yliopiston mentorointiohjelma käynnistyi jälleen vuoden alussa. Yliopiston mentorointiohjelmassa on omat kohdennetut ohjelmat maisterivaiheen opiskelijoille, tohtorikoulutettaville ja tutkijatohtoreille sekä muulle henkilöstölle. Ohjelmiin osallistuu yhteensä 83 mentoria ja 105 aktoria. Mentorointiohjelmat päättyvät loka-marraskuussa päätösseminaareihin.
Väitöskirjatutkija tai tutkijatohtori, haluatko mukaan mentorointiohjelmaan?
Väitöskirjatutkijoiden ja tutkijatohtoreiden mentorointiohjelma antaa tukea oman osaamisen kehittämisessä ja tunnistamisessa. Ohjelma on yhteinen Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa. Mentorointi perustuu vapaaehtoiseen työskentelyyn, jonka kulmakiviä ovat avoimuus, luottamuksellisuus ja sitoutuneisuus. Mentorointi tapahtuu pienryhmissä tai pareittain (1 mentori ja 1-2 mentoroitavaa). Mentorointiohjelma alkaa perehdytysseminaarilla tammikuussa ja ohjelma päättyy päätösseminaariin lokakuussa. Seminaarien kieli on englanti.
MediOpe — koulutuksen kehittämisyksikkö
MediOpe-yksikön tehtäviin kuuluu sekä opettamisen ja opettajuuden että opiskelun tukeminen lääketieteellisessä tiedekunnassa. Yksikkö järjestää tiedekunnan opetushenkilökunnalle koulutusta, tukee opetuksen toteuttamisessa ja kehittämisessä sekä koordinoi ja kehittää perustutkinto-opiskelijoiden mentorointiohjelmia ja tiedekunnan opiskelijapalautejärjestelmää. Yksikkö tukee myös opetussuunnitelmatyössä.
Mentorointi houkuttelee Turun yliopistossa
Turun yliopiston mentorointiohjelmat käynnistyivät vuoden alkaessa. Mentorointiohjelmiin osallistuu yhteensä 81 mentorointiparia. Syksyllä toteutetussa mentorointihaussa oli kohdennetut haut opiskelijoille, tohtorikoulutettaville ja postdoc-tutkijoille ja yliopiston muulle henkilöstölle. Innostunut ilmapiiri siivitti mentorointivuoden alkuun, kun mentorit ja aktorit kohtasivat toisensa tammikuussa ensi kertaa.
Mentorin saattamana työelämään
Mercatori täyttyi innostuneesta kuhinasta, kun opiskelijat ja mentorit kohtasivat ensimmäisen kerran mentorointiohjelman koulutusseminaarin yhteydessä.
Tule mentoriksi ja kehitä esimiestaitojasi
Reetta Noukka on Turun kauppakorkeakoulun alumni ja toimii jo toistamiseen mentorina vanhan opinahjonsa maisteriopiskelijalle. Kansainvälistä liiketoimintaa ja markkinointia opiskellut Noukka osallistui itsekin opiskeluaikanaan mentorointiohjelmaan aktorina eli mentoroitavana.
Reetta Noukka Turun kauppakorkeakoulun Mercatorilla.