Asiasana: yliopistopedagogiikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Yliopisto-opettajuuteen kohdistuvat odotukset luovat työhön ristipainetta (Väitös: KM Reeta Lehto, 16.12., kasvatustiede)

Yliopisto-opettajan rooli on muuttunut voimakkaasti viime vuosikymmeninä. Yliopistossa opettavat ovat olleet pitkään ennen kaikkea tutkijoita, joilta ei ole perinteisesti vaadittu pedagogisia opintoja. Ymmärrys yliopistopedagogiikan merkityksestä on kuitenkin kasvanut viime vuosikymmeninä. Yliopisto-opettajuutta väitöstyössään tutkinut Reeta Lehto havaitsikin kuitenkin, että tutkimus- ja opetustehtävien väliä on yhä jännitteitä

EDutu! -webinaari antaa vinkkejä korkeakoulu- ja aikuisopetuksen etäopetuksen suunnitteluun

23.10.2020

Miten aikuisille kannattaa opettaa asioita tänä poikkeuksellisena aikana? Turun yliopiston korkeakoulupedagogiikan professori Mari Murtonen kertoo tutkimukseen pohjaten, mitkä olivat koronakevään etäopetuksen kompastuskiviä ja miten niitä ylitettiin. Verkossa lähetettävä alustus ja sitä seuraava keskustelu ovat osa kasvatustieteiden tiedekunnan EDutu! Kuullaan ja kuunnellaan -webinaarisarjaa.

Koulutukset

Tarjoamme lääketieteellisen tiedekunnan opetus- ja ohjaushenkilökunnan tarpeisiin räätälöityä pedagogista koulutusta sekä lyhyempiä koulutustilaisuuksia. 

Järjestämme myös tiedekunnan perustutkinto-opiskelijoille valinnaisopintoja Lääketieteellisen pedagogiikan opintopolun sekä Opiskelutaidot -verkkokurssin muodossa.
 

MediOpe — koulutuksen kehittämisyksikkö

MediOpe-yksikön tehtäviin kuuluu sekä opettamisen ja opettajuuden että opiskelun tukeminen lääketieteellisessä tiedekunnassa. Yksikkö järjestää tiedekunnan opetushenkilökunnalle koulutusta, tukee opetuksen toteuttamisessa ja kehittämisessä sekä koordinoi ja kehittää perustutkinto-opiskelijoiden mentorointiohjelmia ja tiedekunnan opiskelijapalautejärjestelmää. Yksikkö tukee myös opetussuunnitelmatyössä.