Humanistisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle


Onneksi olkoon, uusi opiskelijamme!

 

Syksyllä 2024 opintonsa Turun kampuksella aloittavien Humanistisen tiedekunnan uusien opiskelijoiden opinnot käynnistyvät 21. - 30.8.2024 järjestettävillä orientaatiopäivillä ja tuutoroinnilla. 

Viikolla 34 orientaatiopäivien ohjelmassa on uusille opiskelijoille suunnattuja infoluentoja ja viikolla 35 muun muassa oppiaineiden tiedotustilaisuuksia, sivuaineiden valintakokeita sekä opiskeluteemaisia messuja.

Uusien opiskelijoiden tukena ovat koko orientaatiojakson aikana opiskelijatuutorit, joiden tehtävänä on tutustuttaa sinut yliopistoon, opiskeluun ja muihin opiskelijoihin.

Orientaatiopäivien ohjelma Turussa 21.-30.8.2024

Ensimmäinen opetusperiodi alkaa tiedekunnassamme maanantaina 2.9.2024.

Tutustuthan myös yliopiston uuden opiskelijan sivuihin, joilta löydät tärkeää tietoa opiskelun aloittamisesta.

Opinto-opas ja sivuaineopinnot

Näet opintojesi rakenteen ja sisällön Turun yliopiston opinto-oppaasta.

Opintojen etenemisen ja tutkinnon suorittamisen kannalta on hyödyllistä tutustua etukäteen myös sivuaineiden tarjontaan Turun yliopistossa ja aloittaa mahdollisuuksien mukaan jonkin sivuaineen opiskelu jo ensimmäisenä opiskeluvuonna. Sivuaineita voit valita lähes kaikista tiedekunnista. Huom. joihinkin sivuaineisiin tulee hakea tai ilmoittautua erikseen.

Tietoa Humanistisen tiedekunnan sivuaineisiin hakeutumisesta.

Koko yliopiston sivuainetarjontaa voit tarkastella opinto-oppaan sivuaineosiosta.

Aiempien opintojen hyväksilukeminen

Voit saada hyväksiluettua tutkintoosi joitakin aikaisemmin suoritettuja opintoja, esimerkiksi korkeakoulussa suoritettuja kieli- ja viestintäopintoja. Hyväksilukujen hakemisesta kuulet tarkemmin orientaatiopäivillä ja opintojen alkaessa.

Opintoneuvonta

Kaikissa opintojen alkuun liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä Humanistisen tiedekunnan opintoneuvojien puoleen: Heli Paalumäki tai Mauri Paloheimo (opohum@utu.fi).

Jos et jostakin syystä pysty osallistumaan orientaatiopäiviin, otathan yhteyttä opintoneuvojiin.
 

Lämpimästi tervetuloa!