Humanistisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle


Onneksi olkoon, uusi opiskelijamme!

 

Syksyllä 2023 opintonsa Turun kampuksella aloittavien Humanistisen tiedekunnan uusien opiskelijoiden opinnot käynnistyvät 16.-18.8.2023 järjestettävillä orientaatiopäivillä ja tuutoroinnilla. Orientaatiopäivien aikana tutustutaan yliopistoon, opiskeluun ja muihin opiskelijoihin.

Uusien opiskelijoiden tukena ovat myös omat opiskelijatuutorit. Tuutoreiden tehtävänä on tutustuttaa sinut muihin opiskelijoihin ja yliopistoon. Tuutoriryhmien tapaamiset jatkuvat viikolla 34. Samalla viikolla 34 on myös oppiaineiden info- ja tutustumistilaisuuksia sekä joitakin sivuainekokeita. Sivuaineista kerrotaan lisää alla.

Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnon tutkinto-ohjelman uusien opiskelijoiden orientaatiojakso järjestetään Porissa 21.-25.8.2023.

Ensimmäinen opetusperiodi alkaa tiedekunnassamme maanantaina 28.8.2023.

Tutustuthan myös yliopiston uuden opiskelijan sivuihin, joilta löydät tärkeää tietoa opiskelun aloittamisesta.

Oppiaineiden infotilaisuudet
Hyödyllisiä webinaareja syksyn aikana

Avoimen yliopiston järjestämä Ratkaiseva humanisti -webinaari (17.8.2023)

--> Vaikka tämä tilaisuus käsittelee Turun yliopiston avoimen yliopiston opintoja humanistisessa tiedekunnassa, siitä voi olla sinulle iloa ja hyötyä, sillä tilaisuudessa kuulet humanistisesta tiedekunnastamme ja työllistymisestä liittyen humanistisiin aloihin. Kuulet Turun yliopistosta valmistuneiden ja "Ratkaiseva humanisti. Kaksitoista innostavaa tarinaa työelämästä" -kirjan toimittajien Piia Alvessalon ja Lotta Aarikan ajatuksia humanistisesta osaamisesta työelämässä.

ReStart-webinaarit (25.9 - 11.12.2023)

- asiantuntijoiden puheenvuoroja ajankohtaisista opiskeluteemoista

Opinto-opas ja sivuaineopinnot

Näet opintojesi rakenteen ja sisällön Turun yliopiston opinto-oppaasta.

Opintojen etenemisen ja tutkinnon suorittamisen kannalta on hyödyllistä tutustua etukäteen myös sivuaineiden tarjontaan Turun yliopistossa ja aloittaa mahdollisuuksien mukaan jonkin sivuaineen opiskelu jo ensimmäisenä opiskeluvuonna. Sivuaineita voit valita lähes kaikista tiedekunnista. Huom. joihinkin sivuaineisiin tulee hakea tai ilmoittautua erikseen.

Tietoa Humanistisen tiedekunnan sivuaineisiin hakeutumisesta.

Koko yliopiston sivuainetarjontaa voit tarkastella opinto-oppaan sivuaineosiosta.

Aiempien opintojen hyväksilukeminen

Voit saada hyväksiluettua tutkintoosi joitakin aikaisemmin suoritettuja opintoja, esimerkiksi korkeakoulussa suoritettuja kieli- ja viestintäopintoja. Hyväksilukujen hakemisesta kuulet tarkemmin orientaatiopäivillä ja opintojen alkaessa.

Opintoneuvonta

Kaikissa opintojen alkuun liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä Humanistisen tiedekunnan opintoneuvojien puoleen: Heli Paalumäki tai Mauri Paloheimo (opohum@utu.fi).

Jos et jostakin syystä pysty osallistumaan orientaatiopäiviin, otathan yhteyttä opintoneuvojiin.
 

Lämpimästi tervetuloa!