Tutkijat kasvihuoneella ja teksti kuvassa Get inspired by science.

Turun yliopisto sosiaalisessa mediassa

Tiede rakentaa parempaa maailmaa ja siitä on tärkeää viestiä. Turun yliopiston sosiaalisen median kanavissa jaamme tietoa tutkimuksesta, opetuksesta ja yliopistoyhteisöstä. Tuomme myös aktiivisesti esiin eri alojen asiantuntijoitamme ja olemme vuorovaikutuksessa seuraajiemme ja kumppaniemme kanssa.

Turun yliopistolla on tilit kaikilla suurilla sosiaalisen median alustoilla. Seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa pysyt kartalla yliopiston ajankohtaisista asioista. Kanavissamme kerromme muun muassa tuoreista tutkimustuloksista, korkeakoulutuksesta ja opiskelijaelämästä sekä vaikuttavasta yhteistyöstä ja yliopistolaisten arjesta.

Viestimällä sosiaalisessa mediassa luomme yhteenkuuluvuuden tunnetta yliopistoyhteisössämme ja tuomme yliopistoa entistä lähemmäs sidosryhmiämme. ​Toimimme somessa vastuullisesti ja toteutamme yliopiston arvoja; luovuutta, avoimuutta, eettisyyttä, kriittisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Turun yliopiston sosiaalisen median tilit

Facebook @turunyliopisto ja @uniturku

Turun yliopistolla on kaksi Facebook-tiliä sekä suomenkieliselle että kansainväliselle yleisölle. Seuraamalla Facebook-tilejämme pysyt hyvin perillä esimerkiksi yliopiston uusista tutkimuksista, koulutuksista ja tapahtumista.

Seuraa yliopistoa Facebookissa suomeksi ja seuraa yliopistoa Facebookissa englanniksi!

Twitter @uniturku

Twitterissä viestimme tieteestä ja tutkimuksesta sekä suomeksi että englanniksi. Tuomme tutkittua tietoa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksenteon tueksi ja vahvistamme tiedeyhteisön vaikuttavuutta jakamalla aktiivisesti asiantuntijoidemme viestejä.

Ylläpidämme Twitterissä listoja tutkijoistamme, opiskelijajärjestöistä sekä eri yksiköistä ja intressiryhmistä.

Seuraa Turun yliopistoa Twitterissä!

Instagram @uniturku

Instagramissa jaamme kuvin ja videoin arkea kampukseltamme, opiskelusta, opiskelijaelämästä sekä tapahtumista. Lisäksi opiskelijalähettiläämme (#utulähettiläs) tuottavat sisältöä syksystä kevääseen. Kv-opiskelijoiden tarinat näet #utuambassador aihetunnisteella.

Seuraa Turun yliopistoa Instagramissa!

Lähettiläiden tekemiä opiskelijatarinoita näet myös TikTokissa @uniturku.

LinkedIn Turun yliopisto - University of Turku

LinkedInissä jaamme tietoa yliopiston palveluista ja koulutusmahdollisuuksista, avoimista tehtävistä, sekä kumppanuuksiin ja työelämään liittyviä sisältöjä ja uutisia. Haluamme myös pitää aktiivisesti yhteyttä alumneihimme.

Seuraa Turun yliopistoa LinkedInissä!

Youtube Turun yliopisto

Turun yliopiston videoita julkaistaan Youtubessa. Kanavaltamme löytyy niin opiskeluun kuin tutkimukseen liittyviä sisältöjä.

Opiskelijalähettiläidemme videoilla kerrotaan opiskelijoiden arjesta ja jaetaan esimerkiksi opiskeluvinkkejä. Tutkimusta esitellään muun muassa yliopiston viestintäyksikön laatimilla uutisvideoilla ja tiedettä popularisoidaan myös suurta suosiota saavuttaneilla Tiedepaukku-videoilla. Youtubesta löytyvät myös yliopiston esittely- ja markkinointivideot.

Kanavalla julkaistaan videoita sekä suomeksi että englanniksi.

Seuraa Turun yliopistoa Youtubessa!

Yliopistolaiset sosiaalisessa mediassa

Turun yliopisto kannustaa tutkijoita, opettajia ja muita työntekijöitä olemaan aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media tarjoaa jokaiselle yliopistolaiselle hyviä kanavia viestiä, vaikuttaa, osallistua ja verkostoitua. Somessa kaikki perustuu vuorovaikutukseen, joten ole valmis osallistumaan keskusteluihin.

On hyvä muistaa merkitä yliopiston tili julkaisuun ja käyttää sopivia aihetunnisteita. Kun viestimme Turun yliopistosta, käytämme aihetunnisteita #uniturku ja #turunyliopisto. 

Tieteen, tutkimuksen ja koulutuksen teemoista käytämme aihetunnisteita #getinspiredbyscience ja #getinspiredbylearning

Yliopistolaisena voit lukea sosiaalisen median asiantuntijakäytöstä Hyödynnä sosiaalista mediaa -intrasivustolla.