Tutkijat kasvihuoneella ja teksti kuvassa Get inspired by science.

Turun yliopisto sosiaalisessa mediassa

Tiede rakentaa parempaa maailmaa ja siitä on tärkeää viestiä. Turun yliopiston sosiaalisen median kanavissa jaamme tietoa tutkimuksesta, opetuksesta ja yliopistoyhteisöstä. Tuomme myös aktiivisesti esiin eri alojen asiantuntijoitamme ja olemme vuorovaikutuksessa seuraajiemme ja kumppaniemme kanssa.

Turun yliopistolla on tilit kaikilla suurilla sosiaalisen median alustoilla. Seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa pysyt kartalla yliopiston ajankohtaisista asioista. Kanavissamme kerromme muun muassa tuoreista tutkimustuloksista, korkeakoulutuksesta ja opiskelijaelämästä sekä vaikuttavasta yhteistyöstä ja yliopistolaisten arjesta.

Viestimällä sosiaalisessa mediassa luomme yhteenkuuluvuuden tunnetta yliopistoyhteisössämme ja tuomme yliopistoa entistä lähemmäs sidosryhmiämme. ​Toimimme somessa vastuullisesti ja toteutamme yliopiston arvoja; luovuutta, avoimuutta, eettisyyttä, kriittisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Turun yliopiston sosiaalisen median tilit

Facebook @uniturku

Seuraamalla Facebook-tiliämme pysyt hyvin perillä esimerkiksi yliopiston uusista tutkimuksista, koulutuksista ja tapahtumista.

Seuraa yliopistoa Facebookissa!

Twitter @uniturku

Twitterissä viestimme tieteestä ja tutkimuksesta sekä suomeksi että englanniksi. Tuomme tutkittua tietoa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksenteon tueksi ja vahvistamme tiedeyhteisön vaikuttavuutta jakamalla aktiivisesti asiantuntijoidemme viestejä.

Ylläpidämme Twitterissä listoja tutkijoistamme, opiskelijajärjestöistä sekä eri yksiköistä ja intressiryhmistä.

Seuraa Turun yliopistoa Twitterissä!

Instagram @uniturku

Instagramissa jaamme kuvin ja videoin arkea kampukseltamme, opiskelusta, opiskelijaelämästä sekä tapahtumista. Lisäksi opiskelijalähettiläämme (#utulähettiläs) tuottavat sisältöä syksystä kevääseen. Kv-opiskelijoiden tarinat näet #utuambassador aihetunnisteella.

Seuraa Turun yliopistoa Instagramissa!

Lähettiläiden tekemiä opiskelijatarinoita näet myös TikTokissa @uniturku.

TikTok @uniturku

Opiskelijalähettiläämme (#utulähettiläs) tuottavat sisältöä TikTokiin.

Seuraa Turun yliopistoa TikTokissa @uniturku.

LinkedIn Turun yliopisto - University of Turku

LinkedInissä jaamme tietoa yliopiston palveluista ja koulutusmahdollisuuksista, avoimista tehtävistä, sekä kumppanuuksiin ja työelämään liittyviä sisältöjä ja uutisia. Haluamme myös pitää aktiivisesti yhteyttä alumneihimme.

Seuraa Turun yliopistoa LinkedInissä!

Youtube Turun yliopisto

Turun yliopiston videoita julkaistaan Youtubessa. Kanavaltamme löytyy niin opiskeluun kuin tutkimukseen liittyviä sisältöjä.

Opiskelijalähettiläidemme videoilla kerrotaan opiskelijoiden arjesta ja jaetaan esimerkiksi opiskeluvinkkejä. Tutkimusta esitellään muun muassa yliopiston viestintäyksikön laatimilla uutisvideoilla ja tiedettä popularisoidaan myös suurta suosiota saavuttaneilla Tiedepaukku-videoilla. Youtubesta löytyvät myös yliopiston esittely- ja markkinointivideot.

Kanavalla julkaistaan videoita sekä suomeksi että englanniksi.

Seuraa Turun yliopistoa Youtubessa!

Reddit u/universityofturku

Jaamme Redditissä yliopiston englanninkielisiä tutkimustiedotteita pääsääntöisesti r/science-alakanavalla.

Miljoonat tieteestä kiinnostuneet käyttäjät, joista osa on myös tutkijoita, seuraavat Redditin r/science-alakanavaa. Julkaisemalla yliopiston kansainvälisiä tutkimustiedotteita Redditissä kasvatamme tutkimuksemme kansainvälistä näkyvyyttä.

> Seuraa Turun yliopistoa Redditissä

Yliopistolaiset sosiaalisessa mediassa

Turun yliopisto kannustaa tutkijoita, opettajia ja muita työntekijöitä olemaan aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media tarjoaa jokaiselle yliopistolaiselle hyviä kanavia viestiä, vaikuttaa, osallistua ja verkostoitua. Somessa kaikki perustuu vuorovaikutukseen, joten ole valmis osallistumaan keskusteluihin.

On hyvä muistaa merkitä yliopiston tili julkaisuun ja käyttää sopivia aihetunnisteita. Kun viestimme Turun yliopistosta, käytämme aihetunnisteita #uniturku ja #turunyliopisto. 

Tieteen, tutkimuksen ja koulutuksen teemoista käytämme aihetunnisteita #GetInspiredByScience ja #GetInspiredByLearning

Yliopistolaisena voit lukea sosiaalisen median asiantuntijakäytöstä Hyödynnä sosiaalista mediaa -intrasivustolla.

Yliopiston sosiaalisen median keskustelusäännöt

Turun yliopiston sosiaalisen median päätilejä ylläpitää yliopiston viestintä. Keskustelua ja viestejä moderoidaan arkisin (klo 9 –15). Pyrimme vastaamaan asiallisiin yliopistoa koskeviin kysymyksiin.

Haluamme olla vuorovaikutteisia sosiaalisessa mediassa. Edellytämme, että keskustelua käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen. Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään tai muusta lähettämästään materiaalista. Näkemyksesi on tärkeä, ja niin ovat muidenkin näkemykset. Ethän jaa omia tai muiden henkilökohtaisia tietoja julkisessa somekeskustelussa.

Moderaattoreilla on oikeus puuttua ja tarvittaessa poistaa asiattomat someviestit. Asiattoman viestin poistamisen lisäksi toistuvasti ohjeita rikkovan käyttäjän viestintä voidaan estää. Viestin poistamisesta ja estosta ei ilmoiteta kirjoittajalle.

Turun yliopistossa on nollatoleranssi epäasialliseen käyttäytymiseen. Yliopisto ei hyväksy kunnianloukkauksia, uhkailua, vihapuhetta tai muuten pelottavaa ja väkivaltaista kielenkäyttöä. Yliopisto tuomitsee jyrkästi yhteisöömme kohdistuvan somehäirinnän ja -uhkailun. Turun yliopistolla on intranetissä yliopistoyhteisölle toimintaohjeet kohdatessasi uhkailua, vihapuhetta, maalittamista tai somehäirintää. Vihapuheeseen ja häirintään voidaan puuttua ja niistä tehtävät ilmoitukset auttavat muodostamaan kokonaiskuvan tilanteesta.

Lisätietoja: viestinta@utu.fi