Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan!

Opintosi käynnistyvät tiedekunnan ja pääaineiden yhteisellä johdantoviikolla 22. - 26.8.2022. Johdantoviikon aikana saat paljon tärkeää tietoa opiskelusta ja yliopiston tarjoamista palveluista. 

Lähetämme kaikille uusille opiskelijoillemme sähköisen tervetulokirjeen kesän aikana, joten muistathan tarkistaa sähköpostisi (tarkista myös roskapostikansio)! Tervetulokirje sisältää linkin Moodle-sivustolle, josta löydät tarkemmat tiedot johdantoviikolle osallistumisesta sekä perehdytysmateriaalin. 

Johdantoviikon tilaisuudet järjestetään kampusalueen luentosaleissa.

Kaikille tiedekuntamme uusille opiskelijoille yhteisillä johdantoluennoilla saat kuulla mm. opiskelusta yliopistolla, kieliopinnoista sekä opiskeluun liittyvistä tukipalveluista. Pääaineiden omissa tilaisuuksissa kerrotaan tarkemmin tutkintojen sisällöstä ja opiskelukäytännöistä. Lisäksi saat opastusta esimerkiksi lukujärjestyksen laatimiseen ja sivuaineiden valintaan.

Ensimmäisen periodin opetus alkaa johdantoviikon jälkeen viikolla 35.

Tutustuhan myös yliopiston uuden opiskelijan sivuihin, joilta löydät ohjeet esimerkiksi yliopistoon ilmoittautumiseen sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa.

Kaikissa opintojen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä tiedekunnan opintoneuvojien puoleen (oposci(at)utu.fi). 

Johdantoviikon ohjelmassa huomioimme vallitsevan pandemiatilanteen. Turun yliopisto seuraa koronavirustilannetta ja antaa tarpeen vaatiessa ohjeita ja toimintaan liittyviä rajoituksia. Lisätietoa yliopiston ohjeista koronavirustilanteessa. Koronatilanteeseen liittyvissä asioissa voit olla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen koronainfo(at)utu.fi.

Johdantoviikon ohjelmat

Ohjelmiin voi tulla muutoksia, joten tarkistathan ohjelman vielä juuri ennen johdantoviikkoa!

Biologia

Fysikaaliset tieteet

Geologia

Kemia

Maantiede

Matematiikka ja tilastotiede

Matematiikan, fysiikan tai kemian aineenopettaja ja luokanopettaja:

Tuutori auttaa opintojen aloittamisessa

Tuutorit ovat oman pääaineesi aiempien vuosikurssien opiskelijoita. He tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin. Yhteisvalinnassa valitut opiskelijat on jaettu etukäteen 8-10 hengen pienryhmiin.

Jos tulit valituksi suoraan ylempään pääaineeseen (FM) tai jos olet ottanut opiskelupaikan vastaan vuonna 2021 tai aiemmin, ei sinulle ole varattu etukäteen paikkaa tuutoriryhmään. Olet kuitenkin tervetullut mukaan toimintaan! Ilmoittaudu tästä mukaan sähköisellä lomakkeella.

Opiskelija- ja ainejärjestöt

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY)

TYY valvoo opiskelijoiden etua ja tarjoaa heille monia palveluja ja etuja. TYY:n alaisuudessa toimii 140 erilaista alayhdistystä, jotka tarjoavat opiskeluun ja harrastuksiin liittyvää toimintaa.

Hybridi ry

Hybridi ry on Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen etu- ja yhteistyöjärjestö. Yhdistys ylläpitää luonnontieteiden ja tekniikan opiskelijoiden välistä yhteistyötä ja toimii näiden edunvalvojana. Yhdistys ylläpitää suhteita ylioppilaskuntaan, sen alayhdistyksiin ja tiedekunnan johtokunnan opiskelijajäseniin.

Ainejärjestöt

Ainejärjestöt ajavat opiskelijoidensa etuja ja järjestävät erilaisia vapaa-ajan tapahtumia. Ainejärjestöt järjestävät syyslukukauden alussa paljon toimintaa myös uusille opiskelijoille – tutustu oman alasi ainejärjestöön ja tapahtumiin: