Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan!

Olethan muistanut tarkistaa myös sähköpostisi, sillä lähetimme sinulle kesän aikana sähköisen tervetulokirjeen, joka sisältää ohjeita opintojen aloittamiseen!

 

Opintosi käynnistyvät tiedekunnan ja pääaineiden yhteisellä johdantoviikolla 24.-28.8.2020. Johdantoviikon aikana saat paljon tärkeää tietoa opiskelusta ja yliopiston tarjoamista palveluista.

Kaikille tiedekuntamme uusille opiskelijoille yhteisillä johdantoluennoilla saat kuulla mm. opiskelusta yliopistolla, kieliopinnoista, terveyspalveluista sekä opiskeluun liittyvistä tukipalveluista. 

Pääaineiden omissa tilaisuuksissa kerrotaan tarkemmin tutkintojen sisällöstä ja opiskelukäytännöistä. Lisäksi saat opastusta esimerkiksi lukujärjestyksen laatimiseen ja sivuaineiden valintaan.

Turun yliopiston linjauksen mukaisesti etäopetus ja -opiskelu jatkuu syyslukukauden ensimmäisen periodin ajan. Johdantoviikon yhteiset luennot järjestetään tämän vuoksi etäyhteyksin. Pääaineiden omat tilaisuudet järjestetään pääsääntöisesti pienryhmissä opetustiloissa.

Löydät johdantoviikon ohjelmat alta. Huomioithan, että vallitsevan koronatilanteen vuoksi aikatauluihin saattaa tulla vielä viime hetken muutoksia. Tarkistathan sen vuoksi sekä sähköpostisi että oman pääaineesi ohjelman ennen johdantoviikon alkua! 

Tutustuhan myös yliopiston uuden opiskelijan sivuihin, joilta löydät ohjeet esimerkiksi yliopistoon ilmoittautumiseen sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa.

Opintojen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä tiedekunnan opintoneuvojien puoleen (opo-ml(at)utu.fi). 

Tuutori auttaa opintojen aloittamisessa

Tuutorit ovat oman pääaineesi aiempien vuosikurssien opiskelijoita. He tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin.

Yhteisvalinnassa valitut opiskelijat on jaettu etukäteen 8-10 hengen pienryhmiin. Jos tulit valituksi suoraan ylempään pääaineeseen tai erillisvalinnan kautta tai olet ottanut opiskelupaikan vastaan jo aiemmin, ei sinulle ole varattu etukäteen paikkaa tuutoriryhmään. Olet kuitenkin tervetullut mukaan toimintaan! Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköposti opintoneuvojille osoitteeseen opo-ml@utu.fi.

Opiskelija- ja ainejärjestöt

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY)

TYY valvoo opiskelijoiden etua ja tarjoaa heille monia palveluja ja etuja. TYY:n alaisuudessa toimii 140 erilaista alayhdistystä, jotka tarjoavat opiskeluun ja harrastuksiin liittyvää toimintaa.

Hybridi ry

Hybridi ry on Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen ja teknillisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen etu- ja yhteistyöjärjestö. Yhdistys ylläpitää luonnontieteiden ja tekniikan opiskelijoiden välistä yhteistyötä ja toimii näiden edunvalvojana. Yhdistys ylläpitää suhteita ylioppilaskuntaan, sen alayhdistyksiin ja tiedekunnan johtokunnan opiskelijajäseniin.

Ainejärjestöt

Ainejärjestöt ajavat opiskelijoidensa etuja ja järjestävät erilaisia vapaa-ajan tapahtumia. Ainejärjestöt järjestävät syyslukukauden alussa paljon toimintaa myös uusille opiskelijoille – tutustu oman alasi ainejärjestöön ja tapahtumiin: