Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan!

Opintosi käynnistyvät tiedekunnan ja pääaineiden yhteisellä johdantoviikolla 23. - 27.8.2021. Johdantoviikon aikana saat paljon tärkeää tietoa opiskelusta ja yliopiston tarjoamista palveluista. 

Olemme lähettäneet kaikille uusille opiskelijoillemme sähköisen tervetulokirjeen kesän aikana, joten muistathan tarkistaa sähköpostisi (tarkista myös roskapostikansio)! Tervetulokirje sisältää linkin Moodle-sivustolle, josta löydät tarkemmat tiedot johdantoviikolle osallistumisesta sekä perehdytysmateriaalin. 

Johdantoviikon ohjelmassa huomioimme vallitsevan pandemiatilanteen. Turun yliopistossa on käytössä oma koronavalomalli, joka määrittelee koronavirukselta suojautumisen tason.Tulethan kampukselle siis vain terveenä ja käytä maskia kaikissa yliopiston tiloissa. Oma maski kannattaa ottaa johdantoviikolle mukaan.

Johdantoviikon tilaisuudet järjestetään hybriditoteutuksena, jolloin osa perehdytysluennoista järjestetään Zoomin välityksellä ja osa tapahtumista on kampusalueen luentosaleissa.

Kaikille tiedekuntamme uusille opiskelijoille yhteisillä johdantoluennoilla saat kuulla mm. opiskelusta yliopistolla, kieliopinnoista, terveyspalveluista sekä opiskeluun liittyvistä tukipalveluista. Pääaineiden omissa tilaisuuksissa kerrotaan tarkemmin tutkintojen sisällöstä ja opiskelukäytännöistä. Lisäksi saat opastusta esimerkiksi lukujärjestyksen laatimiseen ja sivuaineiden valintaan.

Tutustuhan myös yliopiston uuden opiskelijan sivuihin, joilta löydät ohjeet esimerkiksi yliopistoon ilmoittautumiseen sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa.

Kaikissa opintojen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä tiedekunnan opintoneuvojien puoleen (opo-ml(at)utu.fi). Koronatilanteeseen liittyvissä asioissa voit olla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen koronainfo@utu.fi.

Johdantoviikon ohjelmat

Koronatilanteen vuoksi ohjelmiin ja luentosaleihin on tullut viimehetken muutoksia, joten tarkistathan ohjelman ennen johdantoviikon alkua!

Biologia

Fysiikka

Geologia

Kemia

Maantiede

Matematiikka ja tilastotiede

Tuutori auttaa opintojen aloittamisessa

Tuutorit ovat oman pääaineesi aiempien vuosikurssien opiskelijoita. He tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin. Yhteisvalinnassa valitut opiskelijat on jaettu etukäteen 8-10 hengen pienryhmiin.

Jos tulit valituksi suoraan ylempään pääaineeseen (FM), olet ottanut opiskelupaikan vastaan vuonna 2020 tai aiemmin, tai jos tulit valituksi siirtovalinnan kautta,  ei sinulle ole varattu etukäteen paikkaa tuutoriryhmään. Olet kuitenkin tervetullut mukaan toimintaan! Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opo-ml(a)utu.fi. 

Opiskelija- ja ainejärjestöt

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY)

TYY valvoo opiskelijoiden etua ja tarjoaa heille monia palveluja ja etuja. TYY:n alaisuudessa toimii 140 erilaista alayhdistystä, jotka tarjoavat opiskeluun ja harrastuksiin liittyvää toimintaa.

Hybridi ry

Hybridi ry on Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen etu- ja yhteistyöjärjestö. Yhdistys ylläpitää luonnontieteiden ja tekniikan opiskelijoiden välistä yhteistyötä ja toimii näiden edunvalvojana. Yhdistys ylläpitää suhteita ylioppilaskuntaan, sen alayhdistyksiin ja tiedekunnan johtokunnan opiskelijajäseniin.

Ainejärjestöt

Ainejärjestöt ajavat opiskelijoidensa etuja ja järjestävät erilaisia vapaa-ajan tapahtumia. Ainejärjestöt järjestävät syyslukukauden alussa paljon toimintaa myös uusille opiskelijoille – tutustu oman alasi ainejärjestöön ja tapahtumiin: