TSE opiskelijat

Turun kauppakorkeakoulun uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon valinnasta ja tervetuloa opiskelemaan!

Muista tarkistaa sähköpostisi, sillä lähetämme sinulle heinäkuussa sähköisen tervetulokirjeen ja ohjeet opintojen aloittamiseen.

Lisäksi tarkista yliopiston pääsivuilta yleiset ohjeet opintojen aloittamiseen liittyvistä toimenpiteistä, kuten opiskelupaikan vastaanottamisesta ja lukuvuosi-ilmoittautumisesta.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät järjestetään viikolla 35, alkaen ma 26.8.2024. Ensimmäisen periodin opetus alkaa perehdytysviikon jälkeen viikolla 36. Tietoa syksyn opetuksesta uusille opiskelijoille on koottu tämän sivun alaosaan.

Saat lisätietoja opintojen aloittamisesta sähköisessä tervetulokirjeessä heinäkuussa. Huom. varasijalta valitut saavat kirjeen vasta elokuun alussa, kun varasijapaikoilta hyväksyminen on päättynyt. Jos et ole saanut tervetulokirjettä 17.8. mennessä (tarkista myös roskapostikansio) tai sinulla on kysyttävää opetukseen tai perehdytykseen liittyen, ota yhteyttä Turun kauppakorkeakoulun opintotoimistoihin: 

 • tseopintotoimisto@utu.fi (Turku)
 • poriopintotoimisto@utu.fi (Pori)

Opintojen aloittaminen kauppakorkeakoulussa

Perehdytysviikko 2024

Kauppakorkeakoulun uusien opiskelijoiden perehdytysviikko järjestetään viikkoa ennen opetuksen alkua. Vuonna 2024 perehdytysviikko alkaa maanantaina 26.8. sekä Turun että Porin kampuksella.

Huom! Turussa suoraan maisterivaiheeseen valittujen opiskelijoiden perehdytyspäivät järjestetään jo aiemmin elokuussa keskiviikkona 14.8. ja torstaina 15.8. (viikolla 33).

Uusille opiskelijoille lähetetään heinäkuun aikana sähköpostitse tervetulokirje opintojen aloittamisesta. Varasijalta valitut saavat kirjeen vasta elokuun alussa, kun varasijapaikoilta hyväksyminen on päättynyt. Tervetulokirjeestä löydät perehdyspäivien ohjelman sekä linkin sähköiselle perehdytys-alustalle.

Osallistumalla perehdytykseen tutustut muihin saman vuosikurssin opiskelijoihin, tutorryhmääsi, opiskeluympäristöön ja henkilökuntaan sekä pääset osaksi yliopistoyhteisöä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Perehdytysluennoille osallistuminen on edellytys opintojen sujuvalle aloittamiselle, eikä vastaavia infotilaisuuksia järjestetä muuna ajankohtana lukuvuoden aikana.

Tuutorryhmien tapaamiset ja opiskelijajärjestöjen vapaa-ajanohjelma järjestetään omalla opiskelupaikkakunnallasi. Saat tarkemmat tiedot kokoontumisista omalta tuutoriltasi elokuussa.

Opintoneuvontaa on saatavilla perehdytysviikolla seuraavasti:

 • Turussa opintoneuvojat pitävät pop-up-neuvontaa perehdytysviikolla kauppakorkeakoulun pohjakerroksessa Mercatorilla. Lisäksi sinulla on mahdollisuus perehdytysviikon tiistaina tavata opintoneuvonnan henkilökuntaa sekä kieltenopettajia; voit kysyä mm. kieliopinnoista tai opintojen hyväksilukemisesta. Tarkista ajat perehdytysviikon aikataulusta. Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostilla (tseopintotoimisto@utu.fi) tai lähestyä meitä Instagramin DM:llä (@tseopintotoimisto) tai tarpeen tullen sopia ohjausajan.
 • Porissa opintotoimiston henkilökunta on tavattavissa yliopistokeskuksella keskiviikkona klo 9.30-11. Myös alkuviikon perehdytysluentojen aikana/jälkeen voit jäädä juttelemaan kanssamme. Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostilla (poriopintotoimisto@utu.fi) ja/tai tarvittaessa varata meiltä henkilökohtaisen ohjausajan.
Tuutorointi

Tuutorit ovat oman tutkinto-ohjelmasi aiempien vuosikurssien opiskelijoita. He tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin.

Kandi- ja maisterivaiheen opiskelijat jaetaan etukäteen tuutoriryhmiin. Tutorryhmätapaamisia järjestetään perehdytysviikolla sekä syksyn aikana, yhteensä noin kahdeksan kertaa. Tuutoritoiminta on tärkeä osa opintojen sujuvaa aloitusta sekä opiskelijayhteisöön ja opiskeluympäristöön tutustumista.

Tuutorin tehtävä on kertoa sinulle kauppakorkean opiskelukäytännöistä ja toimintatavoista sekä opettaa sinulle sähköisten työkalujen käyttöä (mm. yliopiston ja kirjaston järjestelmät, tentti- ja kurssi-ilmoittautumiset ym.).

TSE-muistilista

Muista tarkistaa yliopiston pääsivuilta yleiset ohjeet opintojen aloittamiseen liittyvistä toimenpiteistä, kuten opiskelupaikan vastaanottamisesta ja lukuvuosi-ilmoittautumisesta.

Oma tuutorisi on sinuun yhteydessä ennen opintojen alkua, ellet ole erikseen kieltänyt tietojesi luovuttamista tuutorillesi.

Turun opiskelijat:

 • Jos sinulla on kysyttävää opintoihin tai opiskelun alkuun liittyen, voit olla yhteydessä tseopintotoimisto(a)utu.fi.
 • Jos tulet opiskelijaksi kauppatieteiden kandidaatin/maisterin tutkinto-ohjelmaan, liity halutessasi Turun KY:n jäseneksi.
 • Jos tulet opiskelemaan valtiotieteiden kandidaatin/maisterin tutkintoa taloustieteen pääaineeseen, liity halutessasi T-Klubin jäseneksi.
 • Suoraan maisterivaiheeseen valitut: Valinnan perusteena olevien tutkinto- ja muiden todistusten alkuperän vahvistaminen tehdään suoritusrekisterin (SURE) avulla. Ulkomailla pohjatutkinnon suorittaneet saavat erikseen ohjeet alkuperäisten tutkintodokumenttien näyttämisestä.

Porin opiskelijat:

 • Jos sinulla on kysyttävää opintoihin tai opiskelun alkuun liittyen, voit olla yhteydessä poriopintotoimisto@utu.fi.
 • Porissa kauppatieteellistä tutkintoa suorittavat voivat halutessaan liittyä PorKY:n jäseneksi.
 • Suoraan maisterivaiheeseen valitut: Valinnan perusteena olevien tutkinto- ja muiden todistusten alkuperän vahvistaminen tehdään suoritusrekisterin (SURE) avulla. Ulkomailla pohjatutkinnon suorittaneet saavat erikseen ohjeet alkuperäisten tutkintodokumenttien näyttämisestä.

Opinnot alkavat perehdytyspäivillä, nähdään silloin!
 

Opintojen suunnittelu

Voit käydä etukäteen tutustumassa ensi lukuvuoden kursseihin ja opetusaikatauluihin sähköisessä opinto-oppaassa!

KTK-/KTM-opiskelijat

 • Ensimmäisen vuoden opinnot koostuvat pääosin kaikille yhteisistä opinnoista, mutta jos olet suorittanut jo aiemmin tutkintoon soveltuvia opintoja, voi lukujärjestyksessäsi olla tilaa muillekin kursseille.
 • KTK-/KTM-opiskelijat laativat ensimmäisen lukuvuoden aikana henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) kandidaatin tutkintoa varten. HOPS on alustava suunnitelma siitä, miten ja missä aikataulussa aiot opintosi suorittaa.
 • Avoimen väylän ja siirtohaun kautta valitut kutsutaan jo ennen perehdytysviikkoa infotilaisuuteen, jossa opintojen suunnittelu aloitetaan (Porin yksikössä tarjotaan henkilökohtaista ohjausaikaa). He laativat HOPSin heti syksyn alussa.

VTK-/VTM-opiskelijat

 • Valtiotieteellistä taloustieteen tutkintoa suorittavat opiskelijat aloittavat pääaineen opinnot heti ensimmäisenä syksynä.
 • Myös henkilökohtainen opintosuunnitelma laaditaan yhdessä opettajatuutorin kanssa heti opintojen alussa.

Maisterivaiheeseen valitut opiskelijat

 • Maisterivaiheeseen valitut opiskelijat laativat HOPSinsa heti opintojen alussa.
 • Opintojen suunnittelusta järjestetään infotilaisuus perehdytyspäivien aikana.
 • Turussa uusien maisteriopiskelijoiden perehdytyspäivät järjestetään jo aikaisemmin elokuussa (viikolla 33).
 • Porissa maisteriopiskelijoiden perehdytys järjestetään samaan aikaan muiden aloittavien opiskelijoiden kanssa viikolla 35. Varsinkin perehdytysviikon tiistai-päivä on maisteriopiskelijoille tärkeä!
Maisterivaiheeseen valittujen täydentävät opinnot

Mitä täydentävät opinnot ovat?

 • Täydentävillä opinnoilla tarkoitetaan maisterin tutkintoa suorittamaan valitun opiskelijan aiempaa tutkintoa täydentäviä opintoja, joiden tarkoituksena on antaa riittävät edellytykset maisterin tutkinnon suorittamiseen.
 • Erikoistumissuuntakohtaisesti voidaan edellyttää erikoistumisuunnan (pääaineen) täydentävinä opintoina suoritettavaksi tiettyjä oppiaineen keskeisiä oppisisältöjä, mikäli opiskelija ei ole niitä suorittanut.
 • Tutustu huolellisesti täydentävien opintojen yksikkökohtaisiin ohjeisiin.

Tietoa syksyn opetuksesta uusille opiskelijoille

Syksyn opetus uusille opiskelijoille

1. periodin opetus alkaa sekä Turussa että Porissa maanantaina 2.9.2024, viikolla 36.

Tutustu opintojaksojen tietoihin opinto-oppaassa huolellisesti ennen kurssi-ilmoittautumista. Ilmoittaudut kursseille Peppi-järjestelmässä: https://student.peppi.utu.fi. Kursseille ilmoittautuminen edellyttää yliopiston käyttäjätunnuksen aktivointia, jonka voit tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen jälkeen. Muistathan hoitaa sen ajoissa, sillä tiedonsiirrossa on muutaman päivän viive!

KTK-tutkinto (Turku)

Kurssi-ilmoittautuminen 1. vuosikurssille suunnattuun opetukseen alkaa pääosin ke 28.8. klo 14.00. Tutorryhmät kokoontuvat ennen kurssi-ilmoittautumista ja tuutori auttaa sinua ilmoittautumaan.

Ensimmäiselle vuosikurssille suunnatut kurssit 1. periodilla:

Lisäksi Kansainvälisen johtamisen ja yrittäjyyden tutkinto-ohjelmasta kiinnostuneet opiskelijat ilmoittautuvat seuraavalle kurssille:

 • KVY Introduction to International Business: Intensiiviopetus viikolla 42, luennot ja ryhmäharjoitukset mahdollisesti lähiopetuksena, tarkemmat tiedot päivitetään opinto-oppaaseen. Tämä intensiivisuoritustapa on tarkoitettu vain niille opiskelijoille, jotka suunnittelevat kansainvälisen liiketoiminnan, johtamisen ja organisoinnin tai yrittäjyyden erikoistumissuunnan valitsemista. Muut opiskelijat suorittavat kurssin KVYe Introduction to International Business verkkokurssina vasta kevään 4. periodilla.

Kielten opetus järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena. Katso opintojaksot ja ilmoittautumisajat Kielten ja liikeviestinnän opintotarjonnasta. Kieliopinnot kannattaa aloittaa heti syyslukukauden alussa. HUOM: Perehdytysviikon tiistaina järjestetään kieli-info, jonka jälkeen voit kysyä kieltenopettajilta lisätietoja. Tuutori auttaa myös kieliin ilmoittautumisessa.

Osallistu perehdytysviikon luennoille, tutustu Moodlen perehdytysmateriaaleihin ja kysy tarvittaessa apua tuutoriltasi mm. kurssi-ilmoittautumiseen liittyen.

Avoimen väylän ja siirtohaun kautta valitut opiskelijat ilmoittautuvat niille em. Y-kursseille, joita eivät ole vielä suorittaneet, ja lisäksi muille kursseille oman opintosuunnitelmansa mukaisesti. Ilmoittautumisaika kullekin opintojaksolle on nähtävissä opinto-oppaalta. Osallistu kurssi-ilmoittautumista koskevaan infotilaisuuteen viikolla 33. Saat tiedot tilaisuuteen sähköpostitse joitain päiviä etukäteen.

KTK-tutkinto (Pori)

Kurssi-ilmoittautuminen 1. vuosikurssille suunnattuun opetukseen alkaa ke 28.8. klo 10.00. Tutorryhmät kokoontuvat ennen kurssi-ilmoittautumista ja tuutori auttaa sinua ilmoittautumaan.

Ensimmäiselle vuosikurssille suunnatut kurssit 1. periodilla:

Voit tutustua opinto-oppaassa myös Porin koko KTK-tutkintorakenteeseen ja kursseihin.

Kielten opintojaksot löydät Kielten ja liikeviestinnän opintotarjonnasta. Kieliopinnot kannattaa aloittaa heti opintojen alussa.

Osallistu perehdytysviikon luennoille, tutustu Moodlen perehdytysmateriaaleihin ja kysy tarvittaessa apua tuutoriltasi mm. kurssi-ilmoittautumiseen liittyen.

Avoimen väylän kautta valitut opiskelijat ilmoittautuvat niille em. Porin yksikön Y-kursseille, joita eivät ole vielä suorittaneet, ja lisäksi muille kursseille oman suunnitelmansa mukaan. Ilmoittautumisaika kullekin opintojaksolle on nähtävissä opinto-oppaalta. Ota yhteyttä Porin opintotoimistoon (poriopintotoimisto@utu.fi), mikäli tarvitset lisätietoja opintojen suunnittelusta tai kursseille ilmoittautumisesta.

VTK-tutkinto

Katso tarkemmat tiedot opetusmuodoista kunkin kurssin kohdalta: VTK-ohjelman tutkintorakenne ja kurssit. Tutor auttaa kaikissa kurssi-ilmoittautumisissa.

VTK-tutkinnon pääaineopinnot

Pakollisista taloustieteen opintojaksoista 1. periodilla järjestetään KTY Taloustieteen perusteet, tentti on Exam-tentti (sähköinen tentti tenttitilassa kampuksella, opiskelija varaa oman tenttiajan), kurssi-ilmoittautuminen alkaa 28.8. klo 14.00.

VTK-tutkinnon sivuaineopinnot

Tutkintoon kuuluu pakolliset sivuaineopinnot tilastotieteessä ja matematiikassa. Opettajat tiedottavat kurssille ilmoittautuneille tarkemmat tiedot kunkin opintojakson suorittamisesta.

Ilmoittautuminen näille kursseille on Pepissä elo-syyskuussa. Tarkista Pepistä kurssikohtainen ilmoittautumisaika. 

Kieliopinnot

Katso opintojaksot Kielten ja liikeviestinnän opintotarjonnasta

Perehdytys

Osallistu perehdytysviikon luennoille, tutustu Moodlen perehdytysmateriaaleihin ja kysy tarvittaessa apua tutoriltasi mm. kurssi-ilmoittautumiseen liittyen.

Maisteritutkinto-ohjelmat Turussa ja Porissa (KTM, VTM, FM)

Katso sähköisestä opinto-oppaasta oman tutkinto-ohjelmasi tutkintorakenne ja opintojaksot. Löydät kunkin opintojakson perioditiedon vaihtamalla tutkintorakenteessa kohdasta Ajoitus lukuvuosittain > Ajoitus periodeittain tai kunkin kurssin kuvauksesta.

KTM-tutkinto-ohjelmat (Turku)

Taloustieteen VTM-tutkinto-ohjelma

Tietojärjestelmätieteen FM-tutkinto-ohjelma

Asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelma (Pori)

Kielten opintojaksojen tiedot löydät Kielten ja liikeviestinnän opintotarjonnasta Turussa ja Porin yksikössä. Kieliopinnot kannattaa aloittaa heti syyslukukauden alussa.  

Osallistu perehdytysluennoille, tutustu Moodlen perehdytysmateriaaleihin ja kysy tarvittaessa apua tuutoriltasi mm. kurssi-ilmoittautumiseen liittyen.