Turun yliopiston opiskelijalähettiläät

Millaista on opiskelu yliopistossa? Miten valita oma ala? Millainen opiskelijakaupunki Turku on? Näihin ja muihin yliopisto-opiskeluun liittyviin aiheisiin voit tutustua esimerkiksi opiskelijalähettiläidemme kautta. 

Yhdeksän Turun yliopiston opiskelijaamme kertoo opiskelijaelämästä ja koulutustarjonnasta sosiaalisessa mediassa, lukioissa ja tapahtumissa. Lähettiläämme postaavat Turun yliopiston Instagram-tilille kuvia ja tarinoita vuoroviikoin aihetunnisteella #utulähettiläs ja tekevät porukalla YouTube-videoita soittolistalle UTU lähettiläät.

Lukioiden on mahdollista pyytää lähettiläitä oppitunneille kertomaan eri koulutusvaihtoehdoista, opiskelijaelämästä ja vastaamaan lukiolaisten kysymyksiin.

Opinto-ohjaaja tilaa lähettiläs oppilaitokseen täältä.

 

Lukuvuoden 2018 - 2019 lähettiläät:

Eveliina Kunttu

Olen Eveliina Kunttu 24-vuotias sosiaalitieteen toisen vuoden opiskelija Turun yliopistolla. Olen kotoisin Lappeenrannasta ja muutaman Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen opiskelu toi minut viime syksynä Turkuun. Olen kotiutunut Turkuun ja vietän paljon aikaa yliopistolla. Uudet ystävät, opiskelijatapahtumat ja kiinnostava pääaine ovat arkeni pääraaka-aineet. Persoonassani yhdistyy ajankohtaisohjelmadiggari, ahkera twiittaaja ja kulttuuria rakastava hyggeilijä. 

Opiskelijalähettiläs Eveliina Kunttu

Nora Kullberg

Olen Nora Kullberg, 21-vuotias ensimmäisen vuoden biokemian opiskelija. Ennen biokemian aloittamista kerkesin opiskelemaan vuoden matematiikkaa täällä Turun yliopistossa. Olen alunperin kotoisin Tampereelta, mutta kerkesin tässä välissä asumaan lähes 10 vuotta Raumalla. Vapaa-ajallani tykkään urheilla, käydä erilaisissa opiskelijatapahtumissa ja viettää aikaa kahden kissani kanssa. Paljon vapaa-ajastani kuluu myös opiskeluun.

Opiskelijalähettiläs Nora Kullberg

Vaula Koski

Olen Vaula Koski, 23-vuotias, kolmannen vuoden lääketieteen opiskelija. Ennen lääkikseen pääsyä opiskelin vuoden kemialla. Olen kotoisin Kaarinasta, mutta koen olevani lähes aito turkulainen. Opintojen vastapainona käyn säännöllisesti salilla ja keväisin suurin osa vapaa-ajastani kuluu TLKS Speksin parissa.

Opiskelijalahettilas Vaula Koski

Ulriikka Tammi

Olen Ulriikka Tammi, 23-vuotias neljännen vuoden oikeustieteen opiskelija Turun yliopistosta. Olen alkujaan Porista kotoisin, mutta nyt jo hyvin turkulaistunut. Vietän paljon aikaani yliopiston kirjastoissa opiskelujen merkeissä, mutta vapaa-ajalla minut löytää helpoiten yliopiston ryhmäliikuntatunneilta tai erilaisista opiskelijatapahtumista. Myös ajan viettäminen ystävien kanssa sekä käsityöt ovat lähellä sydäntäni.

Opiskelijalahettilas Ulriikka Tammi

Julia Heinämaa

Olen Julia, 22-vuotias toisen vuoden yleisen kasvatustieteen opiskelija. Olen Turusta kotoisin enkä täältä ajatellut lähteä pois kulumallakaan. Luentojen ulkopuolella vietän usein aikaa Edun kirjastossa ja käytävillä opiskelemassa. Vapaa-aika minulla kuluu suurimmaksi osaksi urheillessa, mutta silloin tällöin voi minut bongata myös opiskelijatapahtumista.

Opiskelijalähettiläs Julia Heinamaa

Ella Korpikuusi

Olen Ella, 24-vuotias toisen vuoden opiskelija yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta. Olen kotoisin Helsingistä ja muuttanut Turkuun yliopisto-opintojen perässä. Opiskelujen ohella vietän aikaa koirani ja läheisten kanssa, urheillen, matkustaen ja ulkoillen. Parasta on olla lumisilla Alpeilla tai meren rannalla.

Opiskelijalähettiläs Ella Korpikuusi

István Rytkönen

Olen István, opiskelija oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Aloitin 18-vuotiaana untuvikkona opinnot Turun oikiksessa vuonna 2013, mutta välissä myös kävin vaihdossa ja työskentelin vuoden pätkät muilla mailla. Vapaa-aikana kellun Näsijärvessä kajakissa, ja kun vesi jäätyy, siirryn kellumaan teattereihin.

Opiskelijalähettiläs István Rytkönen

Heidi Saarijärvi

Olen Heidi, 24-vuotias viidennen vuoden erityispedagogiikan ja ensimmäisen vuoden logopedian opiskelija. Tällä hetkellä iso osa ajastani kuluukin molempien aineiden luentojen välillä suhatessa ja gradun parissa, joten minut voi aika usein bongata Edun kirjastosta. Jäljelle jäävällä vapaa-ajalla tykkään olla ulkona ja touhuta mitä milloinkin. Olen alun perin kotoisin Uudestakaupungista, mutta kyllä Turku tuntuu nykyään jo aika kotoisalta.

Heidi saarijarvi opiskelijalahettilas 1

Jenna Lehtonen

Olen Jenna, 23-vuotta ja neljännen vuoden kulttuurihistorian opiskelija. Nämä neljä vuotta ovat sujahtaneet vauhdilla pääaine- ja useita sivuaineopintojani suorittaessa. Keväällä onkin sitten kandin teko edessä. Opintojeni ohella latailen akkujani harrastamalla thai-nyrkkeilyä, vaellusta sekä käyn fitness-tunneilla. Iltaisin rentoudun yleensä teekupin äärellä kirjaa lukien tai neuletyön kanssa. 

Opiskelijalähettiläs Jenna Lehtonen