Turun yliopiston opiskelijalähettiläät

Millaista on opiskelu yliopistossa? Miten valita oma ala? Millainen opiskelijakaupunki Turku on? Näistä ja monista muista yliopisto-opintoihin liittyvistä aiheista saat tietoa vaikka opiskelijalähettiläiltämme. Heiltä voit myös kysyä opiskelijaelämästä, mikä ikinä mieltäsi askarruttaakin. Tutustu 2019–2020 lähettiläisiimme alta ja seuraa heitä ja opiskelijaelämää tunnisteella #utulähettiläs.

Lukuvuoden 2019–2020 lähettiläät:

 

Mikaela Wirenius

Opiskelijalahettilas Mikaela Wirenius 8

Olen Mikaela Wirenius, 20-vuotias kulttuurihistorian toisen vuoden opiskelija. Olen kotoisin Mikkelin järvimaisemista, mutta merenläheiseen Turkuun on ollut helppo ihastua ja kotiutua. Luentosalien lisäksi aikani kuluu kuntosalilla ja töissä leffateatterissa. Haluaisin kouluttautua lukemattomiin asioihin, ja toivonkin, että jaksan vielä 50 vuotta vanhempanakin opiskella vaikka kieliä pullan leipomisen lomassa. Sydämeni sykkii myös kaikenlaiselle taiteelle, hyvälle ruualle ja hassuttelulle.

Teemu Helenius

Opiskelijalahettilas Teemu Helenius 2

Moikka! Olen Teemu Helenius, 26-vuotias kuudennen vuoden englannin kielen opiskelija. Olen kotoisin Turusta ja luonnollisesti viihtynyt täällä mitä parhaiten jo lukuisien koulu- ja opiskeluvuosieni aikana. Vaikka saatan olla hieman puolueellinen, voin varauksetta kehua Turkua ihan mahtavaksi opiskelukaupungiksi. Opintojen ohella aikaa yliopistolla kuluu runsaasti myös ainejärjestö- ja harrastejärjestötoiminnassa. Vapaa-ajalla nautin erityisesti tiedon kartuttamisesta mitä moninaisimmilla aiheilla. Rakkaimpina mainittakoon ruoka ja ruoanlaitto, muoti ja pukeutuminen sekä musiikki. Opintojen ja opiskelijatapahtumien ohella vietän aikaa siis keittiössä, kirja kädessä, kulttuuririennoissa, keikoilla ja keikaroiden!

Stina-Maria Sihvo

Opiskelijalahettilas Stina Sihvo 3

Olen Stina Sihvo, 24-vuotias kuudennen vuoden opeopiskelija. Keväällä 2020 olisi tarkoitus valmistua kaksoispätevänä luokanopettajaksi ja musiikinopettajaksi. Muuttaessani Turkuun välivuoden jälkeen tunsin täältä tasan yhden tyypin, mutta aktiivisuus opiskeluissa, harrastuksissa ja seurakunnassa ovat aiheuttaneet sen, että harvoin selviän keskustasta kotiin ilman tuttuihin törmäämistä. Turku on pullollaan opiskelijoita, joten samanhenkistä ja samassa elämäntilanteessa olevaa seuraa löytyy varmasti. Tällä kaupungilla on antaa yllin kyllin sisältöä elämään, joten ei muuta kun explooraamaan!

Julianne Koskelainen

Opiskelijalahettilas Julianne Koskelainen 4

Moikka! Olen 22-vuotias kolmannen vuoden oikkari Turun yliopistosta. Opintoni toivat minut Turkuun muutama vuosi sitten Porista. Olen kotiutunut tänne Aurajoen rannoille oikein mainiosti enkä mielelläni täältä enää lähtisi pois. Oikeustieteen opiskelun ansiosta tai oikeammin sen takia kulutan kirjaston penkkejä useamman tunnin viikossa, mutta tämän vastapainona opiskeluelämä tarjoaa paljon muutakin. Monet erilaiset tapahtumat, spex ja ystävät pitävät hyvin yllä tasapainoa opiskelun ja muun elämän välillä. Viikonloppuisin myyn myös autojen varaosia ja käyn rapsuttelemassa vuokrahevostani.

Kaisa Olli

Opiskelijalahettilas Kaisa Olli 1

Olen Kaisa Olli, Turun kauppakorkeakoulun viidennen vuoden rahoituksen opiskelija. Olen kotoisin Kotkasta ja innostun haastamaan ja kehittämään itseäni aina tilaisuuden tullen. Opiskeluvuosien aikana olen opiskelun lisäksi ehtinyt tekemään kaikenlaista, kuten esimerkiksi toimimaan eri opiskelijajärjestöjen hallituksissa ja kartuttamaan rahoitusalan työkokemusta. Odotan innolla lähettiläskautta, jotta pääsen jakamaan opiskelun ilosanomaa eteenpäin!

Fanny-Sofia Tarkio

Opiskelijalähettiläs Fanny Sofia Tarkio.

Heippa! Olen Fanny-Sofia Tarkio, 23-vuotias kirkkonummelainen ja opiskelen yleistä kasvatustiedettä. Muutin Turkuun pari vuotta sitten enkä ole hetkeäkään katunut sitä päätöstä. Yliopistoelämään olen päässyt helposti mukaan ja joka viikko tulee vastaan jotain uutta ja jännittävää, johon lähteä mukaan tai jota innostuu opiskelemaan lisää. Olen erityisesti kiinnostunut kielistä, matkustelusta ja maailman tilaan sekä ympäristöön liittyvistä ilmiöistä.

Lotta Ylinen

Opiskelijalahettilas Lotta Ylinen 2

Olen Lotta Ylinen, 23-vuotias neljännen vuoden yliopisto-opiskelija ja tuleva psykologi. Olen kotoisin Sastamalasta, mutta jo lukion alkupuolella ihastuin Turkuun kaupunkina, ja silloin myös päätin, että tänne tahdon tulla opiskelemaan. Psykologian eri sovellusmahdollisuuksien lisäksi innostun muun muassa kaikenlaisesta viestinnästä ja uuden oppimisesta – viime kevään opiskelinkin muun muassa pelimuotoilua Australiassa.

Lumi Nurmi

Opiskelijalahettilas Lumi Nurmi 3

Olen Lumi Nurmi, 25-vuotias kuudennen vuoden valtio-opin opiskelija. Muutin Turkuun lukion jälkeen saatuani täältä opiskelupaikan ja olen viihtynyt täällä todella hyvin. Turussa olen voinut opiskella haluamaani alaa ja tutustua opintojen ja vapaa-ajan harrastusten kautta samanhenkisiin ihmisiin. Valmistun pian maisteriksi ja opinnot vaativatkin nyt paljon aikaani. Vapaa-ajallani rentoudun viettämällä aikaa ystävieni ja perheeni kanssa sekä pilatesharrastuksen parissa. Myös ranskan kielen ja viestinnän opiskelu on lähellä sydäntäni.

Sanna Launiainen

Opiskelijalahettilas Sanna Launiainen 3

Olen Sanna, 24-vuotias, alun perin pienestä Heinolasta kotoisin oleva viidennen vuoden fysiikan opiskelija. Turkuun opiskelemaan lähteminen oli minulle ilmiselvä valinta, sillä Turku oli jo entuudestaan hieman tuttu, etelämpänä kuin Heinola eikä liian suuri (kuten Helsinki). Opintojen ohella olen kerryttänyt paljon kokemusta ainejärjestötoiminnasta ja olen aktiivisesti mukana HybridiSpeksissä. Vapaa-ajallani mielelläni valokuvaan, piirrän, pelaan Trivial Pursuitia, syön keksejä ja katson huonoja sarjoja Netflixistä. Tärkeä osa elämääni on myös koirani Nasu ja harrastukset Nasun kanssa.

Sanni Savonen

Opiskelijalahettilas Sanni Savonen 5

Moikka! Olen Sanni Savonen, 23-vuotias viidennen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija. Olen kotoisin Turun seudulta, joten Turun yliopisto on aina ollut minulle luonnollinen valinta opiskelupaikaksi. Opintoni ovat jo loppusuoralla, joten teen siinä ohella oman alani töitä. Minusta Turku onkin hyvä kaupunki opiskella, sillä täällä on paljon erilaisia koulutusmahdollisuuksia ja työpaikkojakin on tarjolla kiitettävästi. Lisäksi Turku on niin kompakti kaupunki, että töiden, opiskelun ja harrastusten välillä on helppo vuorotella kun välimatkat ovat melko lyhyitä. Vapaa-ajallani muun muassa luen kirjoja, pelaan tietokonepelejä ja harrastan miekkailua. Myös vieraiden kielten opiskelu lähinnä harrastusmielessä on aina ollut minulle mieluisaa, ja yliopisto tarjoaakin siihen hyvät mahdollisuudet.

Miia Hannukkala

Opiskelijalahettilas Miia Hannukkala 66

Olen Miia Hannukkala, 22-vuotias toisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Olen alun perin kotoisin Helsingistä, mutta kotiuduin Turkuun erittäin nopeasti ja viihdyn täällä todella hyvin! Iso osa ajastani kuluu yliopistolla opiskelun merkeissä, mutta erilaiset ainejärjestöhommat ja kavereiden näkeminen tuo opiskelulle hyvää vastapainoa.

Vapaa-ajallani tykkään myös leipoa ja matkustella.

Juuso Arkkila

Opiskelijalähettiläs Juuso Arkkila

Olen Juuso, 23-vuotias kolmannen vuoden hammaslääketieteen opiskelija. Olen muuttanut Turkuun opiskelemaan kotikaupungistani Helsingistä ja pidän nykyään molempia kaupunkeja kotina. Turku on kuitenkin kompaktin kokonsa takia mielestäni parempi opiskelijakaupunki. Opiskelu kuluttaa arjestani ison osan, mutta ehdin myös harrastaa aktiivista ainejärjestöelämää, urheilla ja viettää aikaa ystävieni kanssa. Parasta Turussa on poikkeuksetta kaunis jokiranta.

Ida-Maria Mäki

Opiskelijalähettiläs Ida-Maria

Olen Ida-Maria Mäki, 21-vuotias raumalainen opeopiskelija. Opiskelen luokanopettajan opintoja nyt toista vuotta. Olen alun perin kotoisin Porista ja vietän siellä edelleen suurimman osan vapaa-ajastani tanssiharrastuksen sekä perheen ja ystävien parissa. Olen viihtynyt hyvin Raumalla ja mielestäni täällä on kaikkea mitä opiskelija elämäänsä tarvitsee. Meillä on myös todella kaunis yliopiston kampusalue!

Kiara Homil

UTUlähettiläs Kiara Homil (1)

Olen Kiara Homil, 23-vuotias kolmannen vuoden lääketieteen opiskelija. Olen asunut aina Turussa ja nyt olen saanut nauttia opiskelijaelämästä täällä. Käytän suurimman osan ajastani opintoihin ja niiden ohella tutkimustyöhön, mutta niiden lisäksi tykkään viettää aikaa läheisten seurassa ja eri opiskelijatapahtumissa. Urheilen myös. Matkustaminen, uudet kokemukset ja taiteen eri muodot ovat nekin lähellä sydäntä. Olen aktiivinen täyttämään kalenteriani, mutta arvostan myös vapaa-aikaa. Piristystä päiviin tuovat kaikki opiskelijakaverit yliopistolla! 
Voit seurata myös Kiaran omaa Kiara.utu-Instagram-tiliä.