Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan!

Lähetämme sinulle kesän aikana sähköpostitse infokirjeen, joka sisältää tietoa opiskelujen aloittamisesta.

Opintojen aloittaminen

Johdantokurssi

Tiedekunnan uusien perustutkinto-opiskelijoiden opinnot alkavat kandidaatin tutkinnossa pakollisella Opiskelijaksi yliopistoon -johdantokurssilla (1 opintopiste). Kurssilla tutustutaan yliopisto-opiskeluun ja yliopiston palveluihin. Kurssi järjestetään 21.–25.8.2023. 

Johdantoviikon aikana on myös läsnäoloa edellyttäviä tuutoritapaamisia sekä tutustumista oppiaineen henkilökuntaan ja yliopiston tiloihin.

Siirtohaulla tai suoraan maisterin tutkintoa suorittamaan valituille opiskelijoille kurssi ei ole pakollinen, mutta kurssi on heillekin erittäin suositeltava aloitus opinnoille.

Johdantokurssin ohjelma: 

Maanantai 21.8. 9.15 - 12.00 - Tervetuloa yliopistoon!

Rehtori Jukka Kola toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi yliopistoon

Alumni Sanna Rännälin tervehdys uusille opiskelijoille

Tiedekuntajärjestö Index esittäytyy

Tiedekunnan dekaani Elina Mainela-Arnoldin tervehdys

Johdantoviikon ohjelma ja tuutoriryhmiin jakautuminen

 

12.00 Lounas ja tuutorointia 

 

Tiistai 22.8. 9.15-12.00 - Opinnot alkuun

Kirjastopalvelut tutuiksi

Opiskelu tiedekunnassa, opintopäällikkö Hanna Erola

Opintoasioita

 

12.00 Lounas ja tuutorointia, Indexin sivuainemessut

 

Keskiviikko 23.8. 9.15 -12.30 - Kansainvälisyys opinnoissa

IT-palvelut 

Vaihtohaaveet toteen, KV-palvelut outgoing-tiimi

Kieli- ja viestintäopinnot tutuiksi, Opintopäällikkö Anna Väre

Kieli- ja viestintäopintojen johdantokurssin ensimmäinen luento, KieVin opettajat

 

12.30 Lounas ja tuutorointia

13-15 Opintotoimiston vastaanotto hyväksiluvuista

 

Torstai 24.8. 9.15-12.00  -  Opiskelutaidot ja hyvinvointi

Opintopsykologipalvelut

Akateeminen opiskelu, Apulaisprofessor Johanna Kaakinen

Opiskelijoiden vinkit opiskeluun

Mielen päällä -hanke

Turun yliopiston ylioppilaskunta esittäytyy

 

12.00 Lounas ja tuutorointia

 

Perjantai 25.8. - Palvelut opintojen tukena

Itsenaistä tutustumista

 

Restart Webinaarit (linkki julkaistaan myöhemmin)

25.9. klo 14-15 Tehokkaat opiskelutekniikat ja oppimisen myytit, apulaisprofessori Johanna Kaakinen

30.10. klo 14-15 Kohti tulevaisuutta: Opiskelun muotoilulla omannäköiseen työelämään, suunnittelija Oscar Nyman, Työelämäpalvelut

27.11. klo 14-15 Miten juuri sinä voit vähentää yksinäisyyttä yliopistolla? Right to belong -hanke

11.12. klo 14-15​ Opiskelu neurokirjolla

 

Jos aloitat opintosi muulloin kuin syyslukukaudella tai olet ollut poissaolevaksi ilmoittautuneena vuoden tai pitempään, ota yhteyttä opintoneuvojaan.

Tietoa opinnoista

Tiedekunnan tutkintoihin sisältyy myös sivuaineiden opiskelua. Kannattaa siis miettiä hyvissä ajoin omia sivuainevalintoja.

Joidenkin valinnaisten kielten ja esimerkiksi sivuaineiden ilmoittautumiset tai sivuainekokeet voivat olla jo johdantokurssin aikana. Ilmoittautumiseen liittyvää ohjeistusta löydät kyseisen kielen tai oppiaineen tiedoista opinto-oppaasta.

Opiskelijatuutorit

Opintosi alkavat tiedekunnan järjestämällä uusien opiskelijoiden johdantokurssilla ”Opiskelijaksi yliopistoon”. Johdantokurssin lisäksi uusien opiskelijoiden ohjelmaan kuuluu etenkin ensimmäisten kahden viikon aikana opiskelijatuutorointia. Tuutoriryhmiin jako ja ryhmän ensimmäinen tapaaminen on ohjelmassa heti maanantaina, johdantokurssin ensimmäisten luentojen jälkeen.

Opiskelijatuutoreina toimii vanhempia, usein 2.–4. vuoden opiskelijoita, joiden tehtävänä on tukea sinua opintojesi alkuvaiheessa. Yksi tuutori ohjaa yleensä noin 6–10 uuden opiskelijan ryhmää. Tuutorit muun muassa huolehtivat siitä, että uudet opiskelijat osallistuvat pakollisiin ja suositeltaviin tapahtumiin. Tämän lisäksi tuutorit järjestävät ryhmille tapaamisia, joissa käsitellään esimerkiksi opintoihin liittyviä ja opiskelua tukevia asioita.

Opiskelijatuutoroinnin tarkoituksena on siis perehdyttää sinut yliopisto-opiskeluun ja yliopistomaailmaan, opastaa sinua löytämään tärkeät paikat ja keskeiset tietolähteet yliopistolta sekä tutustuttaa sinut niin muihin opiskelijoihin kuin henkilökuntaankin.

Tuutoreille voit siis esittää kaikenlaisia kysymyksiä, joita yliopisto-opintojen aloittaminen vain on saanut mieleesi, vaikkapa opintojen suunnitteluun, opiskelutekniikkaan, opintososiaalisiin asioihin, opiskelijajärjestöjen toimintaan, opiskelijan oikeusturvaan, opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksiin tai vapaa-ajan viettoon liittyen. Kaikkea tuutorit eivät toki itse tiedä, mutta heidän tehtävänään on varmistua siitä, että löydät kysymyksiisi vastauksen ja pystyt aloittamaan opintosi mahdollisimman täysipainoisesti.

Tätä opintojen alkuvaiheen ohjausta sekä johdantokurssien luentoja on eniten juuri elo–syyskuussa, joten varaathan aikaa osallistua. Opintojen sujuvan aloittamisen kannalta tuutorointi on hyvin tärkeää!

Tuutoroinnista vastaa tiedekunnan opintoneuvoja. Ota siis häneen yhteyttä, jos et esimerkiksi jostakin syystä pääse osallistumaan tuutoroinnin ensimmäisiin tapaamisiin.

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Jokaisen opiskelijan tulee tehdä sekä kandidaatin että maisterin tutkintoa varten henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opintosuunnitelmien tekeminen käynnistetään opintojen alussa elo-syyskuussa oppiaineiden henkilökunnan järjestämissä infotilaisuuksissa.

Opintoja suunnitellessa huomioi tutkintoosi varattu opiskeluaika.

Aiempien opintojen hyväksiluku

Jos olet suorittanut korkeakouluopintoja tai tutkinnon muualla kuin Turun yliopistossa, voit halutessasi anoa niistä opinnoista hyväksilukuja tulevaan tutkintoosi, ks. ohjeet Intrassa, kun UTU-tunnuksesi ovat voimassa. Tämän voit hoitaa opintotoimistossa ja oppiaineissa johdantokurssin käynnistyttyä.

Huom! Myös avoimen väylältä ja siirtohaussa hyväksyttyjen tulee vielä erikseen anoa näitä hyväksilukuja, jos aiemmat opinnot on suoritettu muualla kuin Turun yliopistossa. Muissa korkeakouluissa tehtyjä opintoja ei siis automaattisesti siirretä Turun yliopiston opintorekisteriin.

Opintojen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä tiedekunnan opintoneuvojan puoleen.