Teknillisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan teknilliseen tiedekuntaan!

Opintosi käynnistyvät tiedekunnan ja tutkinto-ohjelmien yhteisellä johdantoviikolla 23. - 27.8.2021. Johdantoviikon aikana saat paljon tärkeää tietoa opiskelusta ja yliopiston tarjoamista palveluista.

Olemme lähettäneet kaikille uusille opiskelijoillemme sähköisen tervetulokirjeen kesän aikana, joten muistathan tarkistaa sähköpostisi (tarkista myös roskapostikansio)! Tervetulokirje sisältää linkin Moodle-sivustolle, josta löydät tarkemmat tiedot johdantoviikolle osallistumisesta sekä perehdytysmateriaalin. 

Johdantoviikon ohjelmassa huomioimme vallitsevan pandemiatilanteen. Turun yliopistossa on käytössä oma koronavalomalli, joka määrittelee koronavirukselta suojautumisen tason. Tulethan kampukselle siis vain terveenä ja käytä maskia kaikissa yliopiston tiloissa. Oma maski kannattaa ottaa johdantoviikolle mukaan.

Johdantoviikon tilaisuudet järjestetään hybriditoteutuksena, jolloin osa perehdytysluennoista järjestetään Zoomin välityksellä ja osa tapahtumista on kampusalueen luentosaleissa.

Kaikille tiedekuntamme uusille opiskelijoille yhteisillä johdantoluennoilla saat kuulla mm. opiskelusta yliopistolla, kieliopinnoista, terveyspalveluista sekä opiskeluun liittyvistä tukipalveluista. Tutkinto-ohjelmien omissa tilaisuuksissa kerrotaan tarkemmin tutkintojen sisällöstä ja opiskelukäytännöistä. Lisäksi saat opastusta esimerkiksi lukujärjestyksen laatimiseen ja sivuaineiden valintaan.

Tutustuhan myös yliopiston uuden opiskelijan sivuihin, joilta löydät ohjeet esimerkiksi yliopistoon ilmoittautumiseen sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa. 

Kaikissa opintojen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä tiedekunnan opintoneuvojien puoleen (opo-ml(at)utu.fi). Koronatilanteeseen liittyvissä asioissa voit olla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen koronainfo@utu.fi.

Johdantoviikon ohjelmat

Koronatilanteen vuoksi ohjelmiin ja luentosaleihin on tullut muutoksia elokuun alussa, joten tarkistathan ohjelman ennen johdantoviikon alkua!

Biokemia

Biotekniikka

Konetekniikka

Materiaalitekniikka

Tietojenkäsittelytieteet

Tieto- ja viestintätekniikka

Tuutori auttaa opintojen aloittamisessa

Tuutorit ovat oman tutkinto-ohjelmasi aiempien vuosikurssien opiskelijoita. He tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin. Yhteisvalinnassa valitut opiskelijat on jaettu etukäteen 8-10 hengen pienryhmiin. 

Jos tulit valituksi suoraan ylempään tutkinto-ohjelmaan (FM tai DI) ,olet ottanut opiskelupaikan vastaan vuonna 2020 tai aiemmin, tai sinut on valittu opiskelijaksi siirtohaun kautta, ei sinulle ole varattu etukäteen paikkaa tuutoriryhmään. Olet kuitenkin tervetullut mukaan toimintaan! Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opo-ml(a)utu.fi

Opiskelija- ja ainejärjestöt

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA (TYY)

TYY valvoo opiskelijoiden etua ja tarjoaa heille monia palveluja ja etuja. TYY:n alaisuudessa toimii 140 erilaista alayhdistystä, jotka tarjoavat opiskeluun ja harrastuksiin liittyvää toimintaa.

AINEJÄRJESTÖT

Ainejärjestöt ajavat opiskelijoidensa etuja ja järjestävät erilaisia vapaa-ajan tapahtumia. Ainejärjestöt järjestävät syyslukukauden alussa paljon toimintaa myös uusille opiskelijoille – tutustu oman alasi ainejärjestöön ja tapahtumiin: