Teknillisen tiedekunnan uudelle opiskelijalle

Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan teknilliseen tiedekuntaan!

Opintosi käynnistyvät tiedekunnan ja tutkinto-ohjelmien yhteisellä johdantoviikolla 26. - 30.8.2024. Johdantoviikon aikana saat paljon tärkeää tietoa opiskelusta ja yliopiston tarjoamista palveluista.

Lähetämme kaikille uusille opiskelijoillemme sähköisen tervetulokirjeen kesän aikana, joten muistathan tarkistaa sähköpostisi (tarkista myös roskapostikansio)! Tervetulokirje sisältää linkin sivustolle, josta löydät tarkemmat tiedot johdantoviikolle osallistumisesta sekä perehdytysmateriaalin. 

Johdantoviikon tilaisuudet järjestetään kampusalueen luentosaleissa.

Kaikille tiedekuntamme uusille opiskelijoille yhteisillä johdantoluennoilla saat kuulla mm. opiskelusta yliopistolla, kieliopinnoista sekä opiskeluun liittyvistä tukipalveluista. Tutkinto-ohjelmien omissa tilaisuuksissa kerrotaan tarkemmin tutkintojen sisällöstä ja opiskelukäytännöistä. Lisäksi saat opastusta esimerkiksi lukujärjestyksen laatimiseen ja sivuaineiden valintaan.

Ensimmäisen periodin opetus alkaa johdantoviikon jälkeen viikolla 36.

Tutustuhan myös yliopiston uuden opiskelijan sivuihin, joilta löydät ohjeet esimerkiksi yliopistoon ilmoittautumiseen sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa. 

Aikaisempien opintojen hyväksilukeminen

Onko sinulla suoritettuna korkeakouluopintoja jo ennestään ja haluaisit ne osaksi tätä tutkintoa?

Opintojen hyväksiluvusta ohjeistetaan heti orientaatioviikolla ja intranetissä (vaatii kirjautumisen). Opintojesi suunnittelua auttaa, jos haet hyväksilukua heti opintojen alettua. Lukuvuoden alussa on hakemusruuhka, mutta käsittelemme hakemuksesi mahdollisimman pian.

HUOM! Siirto-opiskelijoina hyväksytyillä opiskelijoilla on erillinen hyväksilukuprosessi, eikä erillistä hakemusta tarvita. Siirto-opiskelijan aiempien opintojen hyväksiluvusta ohjeistetaan tarkemmin johdantoviikolla.

Kaikissa opintojen aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä tiedekunnan opintoneuvojien puoleen (opotech(at)utu.fi). 

 

Johdantoviikon ohjelmat (julkaistaan kesäkuussa)

Automaatiotekniikka

Biokemia

Biotekniikka

Elintarviketekniikka

Konetekniikka

Lääketieteellinen tekniikka ja terveysteknologia

Materiaalitekniikka

Tietojenkäsittelytiede

Tietotekniikka

Tuotantotalous

Tuutori auttaa opintojen aloittamisessa

Tuutorit ovat oman tutkinto-ohjelmasi aiempien vuosikurssien opiskelijoita. He tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin. Kaikki uudet opiskelijamme on jaettu etukäteen 8-10 hengen pienryhmiin. 

Huom! Jos olet ottanut opiskelupaikan vastaan vuonna 2023 tai aiemmin ja aloitat opintosi syksyllä 2024, ei sinulle ole varattu etukäteen paikkaa tuutoriryhmään. Olet kuitenkin tervetullut mukaan! Ilmoittaudu tästä tuutoriryhmään sähköisellä lomakkeella 9.8.2024 mennessä.

Tutustu oman alasi tuutoreihin! (julkaistaan toukokuussa)

Automaatiotekniikka

Biokemia

Biotekniikka

Elintarviketekniikka

Konetekniikka

Lääketieteellinen tekniikka ja terveysteknologia

Materiaalitekniikka

Tietojenkäsittelytiede

Tietotekniikka

Tuotantotalous

 

Opiskelija- ja ainejärjestöt

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA (TYY)

TYY valvoo opiskelijoiden etua ja tarjoaa heille monia palveluja ja etuja. TYY:n alaisuudessa toimii 140 erilaista alayhdistystä, jotka tarjoavat opiskeluun ja harrastuksiin liittyvää toimintaa.

TECHNICA RY

Technica ry on teknillisen tiedekunnan opiskelijajärjestöjen etu -ja yhteistyöjärjestö. Technica ry edis­tää ja val­voo jäs­ent­ensä ylei­siä ja yh­tei­siä etu­ja se­kä edis­tää jäs­ent­ens­ä väl­ist­ä yh­teis­toi­min­taa.

AINEJÄRJESTÖT

Ainejärjestöt ajavat opiskelijoidensa etuja ja järjestävät erilaisia vapaa-ajan tapahtumia. Ainejärjestöt järjestävät syyslukukauden alussa paljon toimintaa myös uusille opiskelijoille – tutustu oman alasi ainejärjestöön ja tapahtumiin: