Brahea-keskuksen toiminta vahvasti esillä Maaseutuparlamentissa

17.09.2021

Valtakunnallinen Maaseutuparlamentti 28.-30.9.2021 kokoaa yhteen ajankohtaisen maaseututiedon, maaseudun kehittämisen työkalut ja tulevaisuuden tekijät.

Save the Date 28.-30.9.2021 teksti, auringonkukkia taustalla

Maaseutuparlamentin monipuolinen ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kuulla inspiroivia puhujia, osallistua ja keskustella mielenkiintoisissa työpajoissa sekä kuulla ajankohtaisia tietoiskuja. Osallistuminen on ilmaista, mutta ilmoittautuminen vaaditaan: www.maaseutuparlamentti.fi

Brahea-keskuksen MAHVA, Ruokasektorin koordinaatio, #nimisuoja2025 ja TUUMA -hankkeet ovat mukana Kumppanitorilla, tietoiskuin ja työpajan puitteissa.

Ruokasektorin koordinaatiohanke toteuttaa kuusi tietoiskua tiistaina ja keskiviikkona. Tietoiskut ovat klo 14, 14.30 ja 15 ja niissä käsitellään ammattikeittiöiden ympäristövaikutusten vähentämistä, nimisuojan mahdollisuuksia sekä lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden valtakunnallisen toiminnan ja tulevaisuuden suunnitelmien kuulumisia. Aitojamakuja.fi tapahtumakalenterista löytyy tarkempaa tietoa tiistain ja keskiviikon tietoiskuista.

Maaseudun toimijoiden hankintaosaaminen vahvaksi MAHVA-hanke järjestää keskiviikkona työpajan klo 12 teemalla Polkuja yhteiskunnallisen yrityksen ja kunnan kumppanuuteen. Työpajassa ensin Luovuuden lakeus -yritys avaa omaa polkuaan yhteiskunnalliseksi yritykseksi. Sen jälkeen kuullaan, mitä tarkoittaa yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys, joissa kyläyhteisöillä on merkittävä rooli, ja kuntien näkemyksiä niihin liittyen. MAHVA järjestää myös Maaseudulle elinvoimaa julkisilla hankinnoilla -tietoiskun klo 14. Työpajan tarkempi ohjelma maaseudunhankinnat.fi -sivulla.

Maaseutupolitiikan neuvoston osastolla esitellään hiljattain alkaneen Työn ja yrittäjyyden mahdollisuudet maaseudulla TUUMA-verkoston toimintaa tietoiskussa tiistaina klo 14.30. TUUMA-verkosto keskittyy tulevien vuosien toiminnassaan uuden työn ja yrittäjyyden mahdollisuuksien vahvistamiseen maaseutualueilla osana kestävyyssiirtymää. Verkosto paneutuu maaseudun osaamisen vahvistamisen keinoihin ja toimintaympäristön kehittämiseen.

Luotu 17.09.2021 | Muokattu 20.09.2021