Studycast podcast: Podcastin ja opiskelijalähettiläiden esittelyjakso

Tervetuloa kuuntelemaan Studycastia! Tämä on podcast, jossa Turun yliopiston opiskelijalähettiläät keskustelevat monenlaisista opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvistä asioista. Jos sinua kiinnostaa kuulla, millaista opiskelu yliopistossa on, olet oikean podcastin äärellä. 

Jaksossa esittäytyy kauden 2020-2021 opiskelijalähettiläitä.

Podcastin tekstivastine

Studycast julkaistu 27.11.2020

Keskustelemassa Turun yliopiston opiskelijoita Antti Hämäläinen, Emilia Pekkala, Tiitu Peltola ja Maria Rajala.

Tervetuloa kuuntelemaan Studycastiä! Tämä on podcast, jossa Turun yliopiston opiskelijalähettiläät keskustelevat monenlaisista opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvistä asioista. Jos sinua kiinnostaa kuulla, millaista opiskelu yliopistossa on, olet oikean podcastin äärellä.  

Tiitu: Moikka! Me ollaan Turun yliopiston opiskelijalähettiläitä. Uudet lähettiläät tälle lukuvuodelle on valittu ja nyt me ollaan täällä aloittelemassa podcastiä. Keitäs meitä onkaan täällä studiossa? Mitä te opiskelette ja mikä teistä tulee isona? 

Maria: Moikka vaan kaikille! Mä oon Maria, 20-vuotias ja syntyperäinen turkulainen. Mä opiskelen toista vuotta sosiaalityötä. Ekana vuonna mulla oli sivuaineena monikulttuurisuuden opintokokonaisuus ja nyt mä sitten yritän saada riivittyä kasaan oikeustieteestä sivuainekokonaisuuden. Isona musta tulee sosiaalityöntekijä.  

Antti: Morjens kaikille! Mä oon Antti, mä oon 23-vuotias. Mä oon kans Turusta kotoisin. Mä opiskelen kolmatta vuotta luokanopettajaksi kasvatustieteiden laitoksella. Tässä sivussa teen liikunnan ja englannin opintokokonaisuuksia sivuaineena ja tällä hetkellä mua kiinnostaa kansainvälisyys. Mä oon tykännyt paljon mun monipuolisista opinnoista tähän mennessä. 

Tiitu: Moikka vaan kaikille kuuntelijoille! Mä oon Tiitu, oon 20-vuotias ja täältä Turusta myös kotoisin. Mä opiskelen toista vuotta kauppakorkeakoulussa eli oon aloittanut opinnot syksyllä 2019. Mulla on pääaineena johtaminen ja organisointi ja sivuaineena tietojärjestelmätiede. En osaa ihan vielä tarkkaan sanoa, että mikä musta tulee isona, mut onneks toi meidän tutkinto on sellainen, et voi tehdä työelämässä kyllä tosi monenlaisia juttuja. Tossa mun pääaineessa johtamisessa ja organisoinnissa mua kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti työhyvinvointi ja sellainen toimivan sosiaalisen työyhteisön rakentaminen. 

Emilia: Heippa! Mä oon Emilia ja opiskelen oikeustiedettä viidettä vuotta. Mulla on ikää jo huimat 24 vuotta eli oon porukan vanhin, mutta tuskin silti viisain. En oo kotoisin Turusta niin kuin muut vaan tuolta Joulupukin naapurista Rovaniemeltä, ja naapurilla tarkoitan, et ihan on alle kilometri meiltä yhteen Joulupukin luolan sisäänkäynneistä. Sitä kutsutaan meillä päin naapuruudeksi. Oikiksessa mulla kiinnostaa rikosjutut ja kovasti toivoisin, että musta tulisi isona syyttäjä ja myöhemmin ehkä vielä isompana sit tuomari. 

Maria: Tosiaan, tällä podcastjaksolla me avataan Studycastin toinen tuotantokausi. Tänä lukuvuonna meillä tulee olemaan joka jaksossa vaihtuvia vieraita eli te pääsette kuuntelemaan monen eri alan opiskelijan kokemuksia opiskelusta ja opiskelijaelämästä Turussa. Joka jaksossa te tuutte kuulemaan kuitenkin vähintään yhden meidän neljän äänistä. Olisikin varmaan paikallaan vähän esitellä itseämme, eikös? 

Antti: Joo! Mä oon tosiaan Antti, opiskelen luokanopettajaksi ja mun vapaa-ajalla mä teen itse asiassa omaa podcastiä ja tykkään pelailla erilaisia pallopelejä, esimerkiksi amerikkalaista jalkapalloa tossa yliopiston joukkueessa. Tykkään myös lukea erilaisia kirjoja, ja siinähän se vapaa-aika meneekin aika tehokkaasti. 

Emilia: Nyt äänessä Emilia ja oikeustiedettä edelleen opiskelen. Mul kuluu aika iso osa ajasta tuohon opiskeluun, et mulla kiinnostaa tosi monenlaiset asiat ja käyn sit aika paljon ylimääräisiäkin kursseja ja paljon just muita kuin oikiksen kursseja, vaikka meillä ei sivuaineita olekaan. Mä oon harrastanut teatteria yli puolet elämästäni ja nyt opiskeluaikana oon puuhaillut aktiivisesti tuolla meidän speksissä. Speksi on siis tällainen opiskelijamusikaali. Oon ollut siinä näyttelijänä, käsikirjoitusvastaavana ja ohjaajana ja viime keväänä oli tarkoitus olla tanssahtelemassa, mut sitten pieni pandemia nimeltä korona päätti että ei, et tanssi. Lisäksi teen sit vähän kaikenlaista muutakin, tykkään siitä, että on paljon tekemistä. Silleen yksinkertaistettuna käyn paikoissa ja teen juttuja. 

Maria: Tosiaan, mä oon Maria ja opiskelen sitä sosiaalityötä toista vuotta. Henkilökohtaisestihan mä oon podcastien suurkuluttaja, mutta en oo ikinä tehnyt näitä, joten mielenkiinnolla odotan tätä tekijän roolia kuuntelijan sijasta. Vapaa-ajalla mä tykkään treenailla kotona ja ulkona, lukea romaaneita ja lähinnä kotihiirellä just ne podcastit korvilla. 

Tiitu: Mä oon siis Tiitu ja opiskelen kauppatieteitä. Mun arkipäivät kuluu aika lailla siinä opiskellessa ja ainejärjestötoiminnassa, ja viikonloppuisin onkin sit ihana vastapainoksi vaan hengailla perheen ja kavereitten kanssa. Mun sydäntä lähellä on erityisesti mökkeily ja luontoretkeily ja mä tykkään myös esim. museoissa käymisestä. 

Emilia: Tulevissa jaksoissa me tullaan käsittelemään esimerkiksi sitä, miten löytää oma ala, minkälaista on muuttaa opintojen perässä ja sitä, mitä yliopiston jälkeen sitten voikaan tehdä. 

Antti: Jes! Meil tulee tosi paljon erilaisia siistejä sisältöjä ja podcastin lisäksi meitä pystyy seuraamaan myös esimerkiksi Instagramissa, TikTokissa, YouTubessa ja yliopiston blogissa. Eli Instagramissa ja TikTokissa meidät löytää käyttäjänimellä Uniturku, YouTubesta ihan "Turun yliopisto", ja Turun yliopiston opiskelijaelämää -blogi on se paikka, mistä pääset lukemaan meidän blogeja. Näillä eri kanavilla sä pääset tutustumaan meidän opiskelija-arkeen, opiskelijaelämään ja meidän erilaisiin juttuihin, mitä me tehdään täällä. 

Tiitu: Just näin! Jos haluatte esittää meille jotain kysymyksiä tai ehdottaa vaikka podijakson aihetta, niin toi Instagram on hyvä väylä laittaa viestiä. Eli siellä ollaan (at)uniturku. Huippua, että ootte mukana kuuntelemassa. Kuullaan ensi jaksossa! 

Kaikki: Moikkamoi!