Podcast: STUDYcast - Harrastustoimintaa yliopistolla – Esittelyssä APK eli Akateeminen Partiokilta

Opiskelijalähettiläiden STUDYcast-podcast pureutuu yliopistoelämää koskettaviin ilmiöihin ja asioihin. Mutta mitä kaikkea opiskelija voi tehdä opiskelun ohella? No, esimerkiksi opetella tekemään pizzaa retkikeittimellä tai lähteä kansallispuistoon saunomaan. Tässä jaksossa tutustutaan Akateemisen Partiokillan toimintaan! Tule kuuntelemaan minkälaista retkeilytoimintaa APK järjestää, miten toimintaan pääsee mukaan, ja mitä kaikkea retkikeittimellä voikaan valmistaa?

Podin tekstivastine

Ella:
Tervetuloa kuunteleen meijän. Opiskelijalähettiläiden uutta Studycast-podcastjaksoa. Me esitellään täällä vähän erilaisia harrastusmahdollisuuksia, mitä täältä yliopistomaailmasta ja Turun opiskelijaelämästä yleisesti löytyy. Tänään mul on tääl vieraana kaks opiskelijaa Partiokillasta, kerrottekste vähä ketä te ootte ja mitä te teette?

Iida:
Joo moikka, Mä oon Iida ja mä oon tän hetkinen partioikillan puheenjohtaja ja tässä mun vieressä istuu Johan, joka on sitte puheenjohtaja kahelta viimeiseltä vuodelta.

Johan:
Morjesta munkin puolesta! No me ollaan tosiaan akateeminen partio kilta ja järjestetään tällaista retkeilytoimintaa opiskelijoille.

Ella:
Okei, kiva kuulla! Mä alotin tän ammattimaisesti enkä esitellyt itseäni. Mun nimi on Ella ja mä oon ollut kans partiossa käytännössä koko ikäni, mut sillon ku mä aloitin opiskelut täällä niin mä en tiennyt että partio kilta on opiskelijoiden toimintaa, vaan mä luulin et se on semmonen vanhojen ihmisten kilta mitä noi joskus tuppaa olemaan. Niin mä nyt aattelin, että ois ihan kiva sillee, että voisitte kertoa et mitä te oikeesti teette.

Iida:
Joo mä voisin ensiks sanoo, että Mun mielestä tää meiän nimi on ehkä osittain vähän harhaanjohtava ja mä voin olla sun kaa ihan samaa mieltä siitä, että toi kuulostaa ehkä vähän sellaselt vanhojen ihmisten järjestöltä. Ensinnäkään me ei oikeasti olla partiotoimintaa ja mä en esimerkiksi ikinä oo ite ollu partiossa, vaan niinku yleisesti retkeilystä kiinnostunu ja ulkoilusta ja sitä kautta löysin tänne sitten kun haeskelin, että minkälaista kaikkee toimintaa löytyy. Ja tota. Joo ja lähinnä järjestetään tosiaan niin kuin retkeilyä, ulkoilu painotteisia tapahtumia, mutta myös muita tapahtumia. Esimerkiksi lajikokeiluja ei olla silleen rajattu, että mitä toimintaa järjestetään, mutta tää nimi juontuu siitä, koska me ollaan oltu joskus. Millonkohan se nyt oli lippukunta niin.

Johan:
Kuuskytluvulla.

Iida:
Iha oikee. Partiolippukunta niinku Turun yliopiston alainen. Sen jälkeen se niinkun lopetettiin koska ei ollu tarpeeks aktiivisia toimijoita ja 90 luvulla sitten järjestettiin kun perustettiin uudestaan tai jotenkin herätettiin henkiin. Mut sillon ei enää lippukuntana vaan niinku harrastejärjestönä ja se on ollu muitaki tämmösiä hiljaisempia aikoja kun ei oo ollu toimintaa eikä niinkun hallitusta kasassa. Mut sitten oliks se vuonna 2020 ku sit taas uudelleen herätettiin henkiin ja nyt siitä lähtien ollaan oltu aktiivisia.

Ella:
Okei joo, mä muistan ku mä muutin tänne niin mä ihmettelin sitä et miten Turussa ei oo opiskelija lippukuntaa, kun on kuitenkin niin iso opiskelijakaupunki. Mutta ehkä tää on syy sille, että te olitte täällä kuitenkin. Sitte muut meni vaa ohi se että teillä ollut tommosta retkeilytoimintaa. Joo tota. Osateks kertoa vähän miten. No sä kerroit et miten sä päädyit. Miten sä, Johan päädyit?

Johan:
Noin siis mä päädyin sitä kautta, et ku mä tulin tänne Turkuun opiskelemaan konetekniikan maisterivaiheeseen, niin aloin sit kattoo mitä harrastejärjestöi ja meillä on täällä näin ja bongasin sit sieltä Akateemisen partio killan tost tota noi. Avajaiskarnevaalista ja olin et hei toi kuulostaa kuullostaa hyvältä. Siel oli silloinen hallitus mukana ja suositteli et tottakai et jos kiinnostaa. Lähe vaa messiä ja otin mainoksen siit käteen ja kotisivuilla Ilmottauduin jäseneksi ja sit meni muutama viikko ni oli tota noin niin Hallituksen tai yhdistyksen kokous ja hallitukseen valittiin uutta puheenjohtajaa suoraan puheenjohtajaksi.

Iida:
Se oli hyvä ja rohkee päätös.

Johan:
Heittäydyin siihe niin.

Ella:
Tommonen kevyt aloitus.

Johan:
Kevyesti mentiin, mut tosiaan olin yhdellä retkellä ennen kuin päädyin seuraan tai uudeksi puheenjohtajaksi sillon totanoin niin se ollu jotain kaksyks vuotta jossain ihan väärin muista ja tota suoraan syvään päätyyn. Mut ite oon tykännyt tosi paljon Ja.

Ella:
Osaatteko kertoo tai haluatteko esitellä vähä jotain. Minkälaisiin retkii te ootte tehny tai minkälaisiin tapahtumiin teillä on ollut tai mitä on ehkä tulossa?

Iida:
Me yleensä järjestään kuukausittain semmonen perus päiväretki, mikä on aika usein semmosta et mennään kiertää tässä Turun lähiseudulla joku luontopolku ja sitte siinä varrella paistetaan esimerkiksi makkaraa ja keitellään vähän pannukahvia siinä. Eli tämmöstä mihin on helppo mennä julkisilla ja on semmosta suht matalan kynnyksen toimintaa. Mut sit sen lisäks me pyritään ainakin pari kertaa vuodessa järjestää joku viikonloppu reissu tai tämmönen pieni vaellus. Mut mitään sen pidempiä vaelluksia meil ei oo toistaseks ollu niinku resursseja järkätä, mut toivottavasti joskus tulevaisuudessa olis myös siihen siihen mahdollista. Mut tämmöst kivaa niinkuin ulkoilua. Tässä meiän lähiseuduilla, se on pääpaino. Mut Johan voi ehkä kertoo enemmän et mitä muuta.

Johan:
Joo. Aika tälläst matalan kynnyksen toimintaa et meijän toiminnassa on paljo vaihto oppilaitaki mukana jotka einoo paljoo liikkunu luonnossa ja Suomen luonto on kummiski tosi ainutlaatuinen myös täällä Turun seudulla. Niinniin sellaista matalan kynnyksen toimintaa jokaiselle lähtötasosta riippumatta. Vaikka onkin liikun paljon luonnosa, Tai ei oo ennen kokeillukkaan, niin sellasta mihin on helppo lähteä mukaan ja nähä millaista luonto on ja mitä se luonto voi olla. Ihan tälleen kaupungin ytimessä ja yllättävän lähellä löytyy hienoin luontopaikkoja sen lisäksi, tosiaan, niinkuin mainittiin aikaisemmin, vähän lajikokeilui ollaan, muun muassa pickle ball oli, ollaan suunniteltu että kokeillaan kajakointia.

Ella:
Mikä se on?

Johan:
Pickle ball. Mä en oo itse asiantuntija, mut en.

Iida:
En mäkää, mä en kehtaa hirveesti sanoo ettei mee ihan väärin. Sitä vois ehkä vähän niinkun tennikseen jotenkin verrata, mut ei kuitenkaa. Ehkä mä en nyt ala oikein myöskään hirveesti. Okei, mysteeri lajikokeilu Juu, et ois vähän semmost uutta niinku ihmisille. En mäkään oo koskaan sitä kokeillu. Ja sit me ollaan oltu kiipeileen, niinku seinäkiipeilemässä ja sitten no avantouintia ollaan, ollaan, ollaan käyty ja

Johan:
Useana vuonna järjestetty ja.

Iida:
Tänä vuonna valitettavasti jäi väliin. Mut pitää nyt oikeesti sitte syksyllä tai alkutalvesta sit järkkää taas. Mut joo ja sitte itse viimevuonna me järjestettiin ekat sitsit, joka ei oo niin semmosta ehkä meille tyypillistä toimintaa, mutta se oli tosi hauska. Luontoaiheiset sitsit ton Luonto-liiton kanssa järjestettiin ja semmosta, joku lautapeli iltakin me järkätty ja nyt on tulossa vierailu tohon eläinmuseoon tai tähän Turun yliopiston

Ella:
Joo, mä näin. Koska se on?

Iida:
Se on. Johan tossa nyt näköjään avasi instan ja tarkistaa.

Johan:
Joo, 24.4.

Ella:
24.4, okei, jos saadaan jakso pakettiin ennen sitä niin menkää 24.4. Eläinmuseon tutustumaan partiokillan kanssa.

Johan:
Jees, kyllä Ja. toiminta on alkoholitonta totanoin ja kun luonnossa liikutaan niin se on ihan hyvä liikkuu sielharjotella sitä liikkumista selvin päin. Ja mitä tulee näihin sitseihin, niin oli senkin puolesta erikoisemmat, ne oli alkoholittomat sitsit, et yleensä sitseihin mielletään vähän raskas juomakulttuuri. Niin siellä juotiin, mutta se oli alkoholitonta juomaa.

Iida:
Tai no, ehkä se ei nyt ihan täysin ollu, että me ei tarjottu alkoholia siellä, mut ei ollu kielletty omien juomien otto. Mut siis monet oli siellä ihan selvin päin ja tällee et vähä vähä erilaiset. Mun mielestä ois joskus siisti järjestää ihan niinku täysin alkoholittomat tommoset sitsit tai joku tämmönen vastaava erilainen tapahtuma. Mut yritetään ehkä järjestää jotain muuta sen sellasen biletyksen ja sellaisen. Ehkä vähän perinteisempi näin niinku opiskelijatapahtumien niinku vastapainoksi tai sillä tavalla

Ella:
Että toi on kyl tosi kiva, koska kyl tosi paljon kuulee sitä, että ei ihmiset jaksa sitä, että ne kaikki tapahtumat on vaan sitä bilettämistä ja sitä juomista, että on kiva et on tarjolla jotain vähä erikoisempaakin. Jotain muutakin mitä ei välttämättä pääse ihan sit silleen arkielämässä kokeileen. Niinku ei, ei kauheen monella oo ollu mahdollisuuksia lähtee retkeilemään jos on esimerkiksi asunut koko ikänsä kaupungissa. Eikä oo semmosta perhettä joka retkeilee eikä oo vaikka ollu just partiossa ikinä lapsena, niin mun mielestä on tosi hienoa, että te järjestätte tollasta.

Iida:
Joo, meillä just ollaan ostettu myös retkeilyvarusteita. Meillä on telttoja, makuupusseja ja tällaista, joita saa myös sit jäsenet vuokrata omille retkille ja sitten lainata meijän niinku vaikka viikonloppu tällaisille teltta retkille ja näin, että sitte jos vaikka ei omistakaan kaikkee ite niin sitten voi voi lainata tai sit vuokrata omille retkille et se on halutaan silleen just tehä et tää olis useammalle mahdollisuus siihen kanssa.

Johan:
Joo toi on tosi hyvä, koska ne välineethän on kalliita.

Iida:
Ne on joo.

Ella:
Ja ei kaikki haluu sijoittaa sellasiin jos ei tiedä onko se sit oma juttu

Iida:
No just se.

Johan:
Yritetty pitää mahdollisimman alhaisena nää hinnat. et ne on jotain 15 25 euron välillä, vuokraushinnat tosi tosi halpoja päivä hinnat. Ja tosiaan jäsenille sitä että että jos haluaa kokeilla niin ne on matala kynnys kokeilla sitäkin.

Ella:
Osaks kerto et onks teillä ollu mitään et mikä ois lempi tommone retki tai tapahtuma mis te ootte ollu mukana? Mikä on ollu kivoin?

Iida:
Hmm. Hyvä kysymys. Mun ehkä lempareita on ollu nää niinku viikonloppuvaellukset. Viime keväänä me järjestettiin retki tonne Teijoon, ja se oli kyl se oli tosi kiva. Oli kivat säät, oli toukokuun loppu ja sitten saunottiin siellä illalla ja ja uitiin ja käveltiin ja tehtiin hyvää ruokaa. Ja tällee et niistä mä oon tykännyt ehkä eniten ite.

Ella:
Teijo on kyl hieno paikka, uskon.

Johan:
Joo itel tulee mieleen sellainen ko tossa viime syksyn totanoin aikana niin käytiin luolavuorella tutkimassa tota Luolavuoren luolta luolaa. Mä ite kävin scouttaamas vähän paikkaa ja löysin luolan ja kävin vähän siin suuaukon kattomassa. Vähän kömpiä kömpiemässä sisään et millainen paikka. Mut muuten sit ihan hirveen pitkälle menny mut sit ko oli porukka mukanani niin osa meni vähän syvemmällä niin itekki löysin et tää onkin niin iso paikka että pääsi vähän tutkimista enemmänkin. Koskaan ennen en oo koskaan missään luolassa käyny ja tällä mitä sen hienosti sanoo isokokoisempana niin ahtaat paikat ei oo ykkösvalinta.

iida:
Ei oo munkaa.

Johan:
Se oli kyl tosi kiva totanoin ja sai vähän tsemppii siit et muutkin näytti tietä ja uskalsi sitäkin mennä pidemmälle. Se oli tosi.

Iida:
Kiva kuulla. Ite skippasin sen, mut oli kiva retki silti.

Ella:
Siis mä luulen et ahtaat paikat on aika harvan ihmisen semmonen lempijuttu, et se on aika spesifi mielenkiinnon kohde kun sellasista oikeesti tykkää. Ja sit varsinkin jos pitäis yksin mennä niin aika harva sellaista harrastaa huvikseen, mutta seurassa sekin voi olla ihan just kiva retki.

Iida:
Yllättävän moni kyllä sinne halusi, oli ihan innoissaan menossa kömpimään sinne. Mäki kävin siinä pikkasen siinä ensimmäisessä vähän niinkun tilassa, mut sitte tulin ulos. Ei ollu ihan mikään lempi kokemus, mutta kiva kokeilla uutta.

Ella:
Joo, uudet jutut on aina kivoja. Mäki oon siel joskus käyny, en muista yhtään kuinka syvälle menin, mutta muistan että jotkut meni kyllä pienempiin koloihin kuin mihin minä halusin. Kerrotteks vähän et paljon teillä on jäseniä tai paljon teillä on ihmisiä mukana toiminnassa?

Johan:
Joo, meillä on jäseniä tällä hetkellä noin 30-50. Se on aika tollee karkean luku vähä luku riippuu siitä et nyt vaihdettiin tota noin jäsenmaksun kautta niin sen takia vielä on viime kauden jäsen jotka ei oo maksanu ja niin edelleen. Mut perinteiset retkille on tollanen 15 20 osallistujaa ja sit ko jotain isompi retki saattaa olla 30 samassa samalla retkellä mukana niin.

Iida:
Se vaihtelee aika paljon. Ei ole mitenkään iso järjestö. Meillä on aika paljon tosiaan tai tosi paljon on kansainvälisiä opiskelijoita mukana meiän retkillä ja tälleen et kaikki heistä ei niinku haluis liittyy välttämättä jäseneksi. Kun on vaikka puol vuotta täällä tai tai tällä tavalla niin se on. Se on vähän vaikea sanoo, mutta meillä on ihan ihan kivasti ja silleen osallistujia kyllä ollu retkillä.

Ella:
Voiks teiän retkille tulla siis mukaan vaikka ei olisi jäsen?

Iida:
Joo, silloin siitä maksetaan sitte erillinen osallistumismaksu, joka on yleensä 5 euroo, jolloin saa sitten kun me tarjotaan eväät siellä retkellä. Oikein hyvä tietää.

Ella:
Onks se - siis toi kuulostaa nyt vähän siltä, että esimerkiks vaihto-opiskelijat ja muut voi tulla vaan silleen tosi avoimesti kattoon et millasta on, et kuka vaan voi tulla niille retkille.

Iida:
Juu tottakai, ei me sillee tietenkään sitä rajaa että keitä me päästetään ja tälleen, että.

Johan:
Suurin osa tai melkein vois sanoa että kaikki tapahtumat on avoimia kaikille et tota ei oo rajattu edes opiskelijoit et jos just niin ei oo opiskelija statusta ei se haittaa. Jos et oo jäsen niin yleensä maksaa retki 5 euroo, jäsenyys Jäseneksi liittyminen maksaa tällä hetkellä kaks euroa ja se on kahden retken hinta et pienistä summista puhutaan meijän järjestössä ja toisinaan se retki koko se 15 30 niin se on tosi helppo ryhmä. Viel et jos se ois paljo isompi niin se vaatisi enemmän resursseja ja sillä 50 uutta tyyppiä metsässä jotka enne ei oo kävellyn niin siin tarvii muutama järjestäjä enemmän vähän ns. kaitsemaan perään kattomaan perään mut et 15-30.

Iida:
Nii ja pitää jengi koossa ja ylipäätään kaikki eväät mukaan ja tällee ja se on aika hyväkin mun mielestä ollu se määrä mitä meillä on retkillä. Joo senkin puolesta voisin vielä vähän niinkun lisätä tähän et kenelle kaikille me ollaan. Et vaikka toimitaan TYYn alla ni me ollaan kuitenkin kaikille niinku Turun korkeakoululle. Silleen niinkun avoimia ja tarkotettu. Ja meillä on myös ei opiskelijoita jotka on vaikka lopettanu opiskelun, mut sit jääny silleen toimintaan mukaan tai silleen saanut opiskelut päätökseen. Tai näin että on vähän sillee et itekki opiskelen Åbo akademin puolella, mutta löysin sit ku siellä ei oo mitään vastaavaa niin sitte kattelin joskus jotain TYYn sivuja et mitäs harrastusmahdollisuuksia täältä löytyisi. Sit löysin tänne ja olin sillee et jes. Jotain tällaista vähä erilaista ja silleen ni on kyl kiva. Ei meillä hirveästi muita ÅA:laisia kyllä ollu, paitsi näitä kansainvälisiä. Ja sitte. AMKin puolelta on joitain, mutta ei sieltäkään hirveästi. Suurin osa on Turun yliopiston puolelta, mut silti niinku ollaan myös muille korkeakouluille avoimia.

Ella:
Kaikki saa tulla. Se kuulostaa oikein hyvältä politiikalta. Nyt ois vielä tämmönen avoin sana, haluatteko lisätä jotain? Mä en nyt keksi enää mitään kysyttävää ainakaan tähän aiheeseen liittyen. Mul on teille yks loppukysymys vielä, mutta jos haluatte tähän liittyen jotain vielä lisätä niin olkaa hyvät.

Johan:
Sen verran voin mainostaa, että menkää kattoo meiän insta sivut ja ottaa meijän kotisivut haltuun. Sieltä löytyy aina uudet retket, niistä tiedotetaan. Pääsääntönä on, että joka kuun toinen lauantai yleensä on retki ja sit se on tällainen päiväretki. Yleensä otetaan jotain luontokohdetta Turun seudulla, minne pääsee helposti busseilla. Helppo, tota noin helppo ja halpa halpa kohde. Siel vähän retkeläiset välillä paistaa makkaraa. Lisäksi vaiks smorsei tai muuta vastaavaa et pääse vähän kokeilee ja välil kokata vähä enemmän ja välil kävellää enemmän.

Iida:
Semmosta rentoa yhdessäoloa ulkona. Ja tosiaan instagram on @partiokilta ja kotisivut partiokilta.fi, niin sieltä löytyy sitten kaikki tarvittava tieto.

Ella:
Hyvä. Sit mulla on teille vielä loppukysymys. Meillä on tota näissä meijän opiskelijalähettiläs podcasteissa. Tämmösenä loppukevennyksenä kysymys, että jos tää teidän ala tai tässä tapauksessa teidän klubi olisi käyttötavara, niin mikä käyttötavara se olisi? Huhuh, nyt pitää hetki miettii.

Iida:
vai tuleeks heti mieleen?

Johan:
Käyttötavara, nii ekana tuli mieleen puukko ja toinen -

Iida:
Mulla tuli trangia, semmonen APK:n on vähän käytetty ja kulunut trangia Joo sä voit perustalla puukon ensin.

Johan:
Itse henkilökohtaisesti oon tykkään puukoista tosi paljon. Miks puukko niin puukko puukko totanoin on tällainen yleistyöväline metsässä, tällee metsäolosuhteissa retkeillessä niin se on se on joka miehen ja naisen työväline mitä tarvii puukolla pärjää aika pitkälle, että se on sellainen mitä mä suosittelen retkeilijöille käyttämään metsässä. En muuten.

Ella:
Muistan yhdeltä vanhalta partiojohtajalta kuulleeni ohjeen, että retkellä ei tarvii muita työvälineitä ku lusikan ja puukon, sillä niillä pärjää jo. Mites tää vähän käytetty likainen trangia? Avaatko ensin niille jotka ei tiedä mikä trangia on, että mikä on trangia.

Iida:
Trangia on siis retkikeitin. Tämmönen oikein perinteikäs tämmönen ruotsalainen retkikeitin missä on muutama kattila ja sitten toimii joko spriillä tai kaasulla tai vaikka bensalla. Mutta meillon näitä sprii tota käyttösiä, tälläsiä perus perus trangioita. Ne on jo vähän semmosia kuluneita ja retkiä nähneitä. Mun mielestä ne oikein semmoisia on semmoisia tuttuja ja turvallisia ja jotenkin semmoisia. Niillä voi oikeesti tehä melkein mitä vaan. Ollaan tehty mutakakkuja ja muuta kaikkee retkillä on. En mä tiiä mun mielestä Johanin perustelu kyl tost puukosta oli erittäin hyvä. Mulle vaan tuli ensimmäisenä mieleen Trangia. Se on niin. Se on myös hyvä. Se on jotenkin kiva mun.

Johan:
mielestä niinkun Trangia ite yhdistää just kaikki niin kuin sen retkeilyn parhaan osan eli ruuanlaiton. Koska kaikki ruoka maistuu paremmalta metsässä, niin trangialla saat tehtyy aivan kaiken. Vaatii vähän kekseliäisyyttä. Pizzat, silakkapihvit, makaronilaatikot.

Ella:
Kaikki hoituu, kaikki hoituu. Trangiapzza on todella hyvää.

Iida:
Sitä mä en oo ite kokeillu.

Ella:
Kannattaa kokeilla. Siis siitä saa niinku pannupitsan siin kannella. Juu.

Iida:
Mä kyl ykkään kokkailla ja tehä. Oon samaa mieltä, että ruoka aina maistuu paremmalta ulkona. Ja tälleen et se on kyl siitä on moneen. Siinä kans vähän semmonen luovuus sitte sitä tarvitsee kun. Kyllä.

Johan:
Yhtenä vastauksena tähän kysymykseen vois tietenkin olla mikä ois pitäny tulla ehkä ensimmäisenä. Niin on myrskylyhty, joka meidän logossa itseasiassa.

Ella:
Valaisee pimeässä jne.

Johan:
Kyllä kyllä. En oo henkilökohtaisesti kuin kerran käyttänyt myrskylyhtyy jossain partiotapahtumassa kauan aikaa sitten tai retkellä, mutta mut kyl mä edelleen on myrskylyhtyi meillä itelläkin tota noin varastossa. Mut no ehkä enemmän sellaisia tunnelmanluojia. Nykyaikana ne.

Ella:
Niin eihän oo kauheen käytännöllisiä enää ku on sähköversiot saatavilla nykyään.

Iida:
Mutta se oli kans hyvä vastaus, koska se tosiaan meidän logossa.

Ella:
Teiltä tuli moonta hyvää vastausta. Tämä on yleensä aika hankala kysymys.

Johan:
Me ollaan käytännönläheisiä ihmisiä.

Iida:
Se on ehkä helpompi meille vastata ku sit vaikka jollekki. En tiä mikä nyt vois olla joku aivan toisenlainen järjestö.

Ella:
Mut hei kiitos tosi paljon kun olitte vieraana! Saatiin tästä todella hyvä informaatio paketti kaikille, jotka ei tiedä mikä partio kilta on, niinku mä en tiennyt pari vuotta sitten. Toivottavasti teidän tapahtumissa käy paljon innostuneita uusia ihmisiä ja pidätte yllä kivaa toimintaa! Juu kiitos, tähän tähdätään.

Iida:
Joo ja oli tosi kiva tulla tänne tota puhumaan ja kertomaan partioillasta.

Ella:
Hyvä, kiitos!