Tiedeilta - 3D-tulostus tutuksi

Tiedeillat kutsuvat lapset, nuoret ja kaikki tieteestä kiinnostuneet arki-illaksi tieteen pariin! Illoissa pääsee kuulemaan tutkimuksesta alan tutkijalta ja osallistumaan illan teemaan liittyviin tiedeaktiviteetteihin.

3D-tulostimia alkaa olla jo monessa paikassa, ja monelle 3D-tulostus on myös median kautta tuttua. Mutta mitä niillä voi tulostaa, hauskojen koriste-esineiden lisäksi? Mitä kaikkia materiaaleja voi tulostaa? Millaisiin asioihin 3D-tulostettuja osia voi käyttää? Millaisiin niitä ei kannata tai ei voi käyttää? Mitä on teollinen 3D-tulostus? Näihin kysymyksiin syvennytään toukokuun Tiedeillassa.

Aktiviteeteissa päästään paitsi itse testaamaan suunnittelua ja kokeilemaan 3D-tulostuskyniä, sekä myös näkemään, millaisessa paikassa 3D-tulostusmateriaalien tutkimusta Turun yliopistolla tehdään, Tule katsomaan, millaisia erilaisia tulostimia paikalta löytyy ja miten tutkijat hyödyntävät niitä tutkimuksissaan!

HUOM! Tilojen takia maksimiosallistujamäärä on normaalia pienempi, joten etukäteen ilmoittautuminen tähän iltaan ehdottomasti kannattaa!