Tiedeilta - Kansantarinoista fantasiakirjoihin

Aika

17.4.2024 klo 18.30 - 20.00
Tiedeillat kutsuvat lapset, nuoret ja kaikki tieteestä kiinnostuneet arki-illaksi tieteen pariin! Illoissa pääsee kuulemaan tutkimuksesta alan tutkijalta ja osallistumaan illan teemaan liittyviin tiedeaktiviteetteihin.

Huhtikuun Tiedeillassa sukelletaan kansantarinoiden ja -uskomusten sekaan. Millaisia haltijaolentojen kanssa entisajan suomalaiset ajattelivat jakavansa niin kodin kuin metsätkin? Miten niiden kanssa on viestitty, ja millaista ajateltu yhteiselo on ollut? Mihin kaikkeen haltijat ovat pystyneet vaikuttamaan, ja milloin niiden puoleenon käännytty? Miten paljon näistä edes voidaan tietää ja miten saada tietoa?

Myös monet nykyajan fantasiakirjallisuuden hahmoista on myös saanut alkunsa kansantarinoista, ja lähteneet kehittymään siitä omaan suuntaansa. Nykyajan fantasiahaltioilla on tiettyjä, kaikkien tuntemia piirteitä, mutta millaisia ovat ne olennot, joista nämä ovat inspiraationsa saaneet?

Esimerkiksi näitä kysymyksiä pohditaan huhtikuun illassa yhdessä Kaarina Kosken kanssa. Aktiviteeteissa päästään miettimään esimerkiksi, millaisia haltijoita nyky-yhteiskunnassa voisi olla.

Ilta pidetään Natura-rakennuksen toisessa kerroksessa, luentosalissa XI.