Turun yliopiston ohjelma Turun Kirjamessuilla

Aika

30.9.2023 klo 16.00 - 1.10.2023 klo 12.00
La 30.9. klo 16–16.30
Fiore-lava
Uushenkisyys ja rituaalit nykyajan ihmisen elämässä
Miksi ihmisillä on yhteiskunnan maallistumisesta huolimatta kaipuu lumoon ja pyhän kokemiseen? Millaisia suuntauksia uushenkisyys on saanut 2000-luvun Suomessa? Millainen rooli rituaaleilla voisi olla nykyajan ihmisen elämässä? Haastateltavina Turun yliopiston uskontotieteen professori Minna Opas ja yliopistonlehtori Tiina Mahlamäki sekä Rituaalikirjan (SKS Kirjat) kirjoittaja Reetta Ranta. Haastattelijana Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäprofessori Riitta Monto.

Su 1.10. klo 11–11.30
Fiore-lava
Vähemmistöt suomalaisissa sarjakuvissa
Miten suomalaisissa sarjakuvissa on käsitelty vähemmistöjä? Millainen rooli vähemmistöön kuuluvilla sarjakuvantekijöillä on ollut suomalaisen sarjakuvan historiassa? Haastateltavina Turun yliopiston kirjallisuustieteiden tutkijat Ralf Kauranen ja Anna Vuorinne. Haastattelijana Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäprofessori Riitta Monto.

Su 1.10. klo 11.30–12.00
Fiore-lava
Kielten oppimista tanssin keinoin
Miten tanssi voi auttaa uuden kielen oppimisessa? Kuinka tanssi voi auttaa uhanalaisen kielen elvyttämisessä? Haastateltavina Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen väitöskirjatutkija Kaisa Korpinen ja fonetiikan professori Maija S. Peltola. Haastattelijana Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäprofessori Riitta Monto.

Lisätietoja

Jenni Valta