Anna Soveri profiilikuva
Anna
Soveri
dosentti, Psykologia
akatemiatutkija, Psykiatria
Rokote-epäröinti - motiivit ja interventiot; JITSUVAX H2020, https://sks.to/jitsuvax

Contact

Kiinamyllynkatu 10
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

rokoteasenteet
rokotekäyttäytyminen
työmuisti
toiminnanohjaus

Biografia

Opiskelin Åbo Akademissa pääaineina ruotsinkieltä ja psykologiaa, ja valmistuin maisteriksi vuosina 2005 (ruotsin kieli) ja 2006 (psykologia). Väittelin psykologian tohtoriksi 2013. Sen jälkeen työskentelin Åbo Akademin psykologian laitoksen BrainTrain-projektissa postdoc-tutkijana 2013-2017. Vuonna 2018, minulle myönnettiin Turun yliopiston kognitiivisen pyskologian dosentin arvo. Vuodesta 2018 olen toiminut akatemiatukjiana Turun Yliopistossa. Projektini aihe on suomalaisten rokoteasenteet ja projekti jatkuu vuoteen 2023. Huhtikuusta 2021 alkaen, toimin lisäksi suomalaisen tutkijaryhmän vastuullisena tutkijana projektissa, jossa selvitetään terveydenhuollon ammattilaisten rokoteasenteita viidessä euroopan maassa, sekä kehitetään työkaluja rokote-epäröinnin vähentämiseksi. Projektia johtaa University of Bristol ja sen on rahoittanut Euroopan Unionin Horisontti 2020-ohjelma.

Tutkimus

Tutkimukseni tavoitteina on selvittää rokote-epäröinnin ja rokotteista kieltäytymisen taustalla olevia syitä, sekä kehittää ja testata strategioita, joita voidaan käyttää parantamaan terveysviranomaisten, terveydenhuollon ammattilaisten, sekä tutkijoiden kommunikaatiota rokotteista.

Julkaisut

Järjestä:

Fearing the disease or the vaccine: The case of COVID-19 (2021)

Personality and Individual Differences
Karlsson Linda C., Soveri Anna, Lewandowsky Stephan, Karlsson Linnea, Karlsson Hasse, Nolvi Saara, Karukivi Max, Lindfelt Mikael, Antfolk Jan
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))