
Annelie
Damerau
dosentti, bioteknologian laitos
yliopisto-opettaja, elintarviketieteet
Doctor of Food Science
Ota yhteyttä
Linkit
Julkaisut
Sensory profiles and oxidative stability of linseed oil microencapsulated with pea, soy, and whey proteins in high-fat food models (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Reduced seed viability in exchange for transgenerational plant protection: Does the defensive mutualism concept pass the fitness test? (2024)
Annals of Botany
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Lipid and volatile profiles of Finnish oat batches of pure cultivars : Effect of storage on the volatile formation (2024)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Production and simulated digestion of high-load beads containing Schizochytrium oil encapsulated utilizing prilling technique (2024)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Native and pregelatinized potato and rice starches and maltodextrin as encapsulating agents for linseed oil ethyl esters – Comparison of emulsion and powder properties (2024)
Journal of Food Engineering
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Reutilization of berry press residues in minced Baltic herring (Clupea harengus membras) – Effect on lipid oxidation and sensory characteristics during cold storage (2023)
LWT - Food Science and Technology
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Enzyme-assisted aqueous extraction of fish oil from Baltic herring (Clupea harengus membras) with special reference to emulsion-formation, extraction efficiency, and composition of crude oil (2023)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Docosahexaenoic acid in regio- and enantiopure triacylglycerols: Oxidative stability and influence of chiral antioxidant (2023)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Antioxidative Effect of Dihydrosphingosine (d18:0) and α-Tocopherol on Tridocosahexaenoin (DHA-TAG) (2023)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Lipid Structure Influences the Digestion and Oxidation Behavior of Docosahexaenoic and Eicosapentaenoic Acids in the Simulated Digestion System (2023)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))