Annelie
Damerau
yliopisto-opettaja, elintarviketieteet
dosentti, bioteknologian laitos
Doctor of Food Science
Ota yhteyttä
Linkit
Julkaisut
Online SPME-GC-MS is a feasible method to monitor lipid oxidation during simulated digestion of oils incorporated in a meal (2025)
Food Research International
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Eicosapentaenoic Acid Is Most Oxidatively Stable in the sn-2 Position of Triacylglycerols Compared with sn-3 and sn-1 (2025)
European Journal of Lipid Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Negative correlation between oil lipolysis and its LC-PUFA content in simulated digestion (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Sensory profiles and oxidative stability of linseed oil microencapsulated with pea, soy, and whey proteins in high-fat food models (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Native and pregelatinized potato and rice starches and maltodextrin as encapsulating agents for linseed oil ethyl esters – Comparison of emulsion and powder properties (2024)
Journal of Food Engineering
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Reduced seed viability in exchange for transgenerational plant protection in an endophyte-symbiotic grass: Does the defensive mutualism concept pass the fitness test? (2024)
Annals of Botany
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Lipid and volatile profiles of Finnish oat batches of pure cultivars : Effect of storage on the volatile formation (2024)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Production and simulated digestion of high-load beads containing Schizochytrium oil encapsulated utilizing prilling technique (2024)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Reutilization of berry press residues in minced Baltic herring (Clupea harengus membras) – Effect on lipid oxidation and sensory characteristics during cold storage (2023)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Enzyme-assisted aqueous extraction of fish oil from Baltic herring (Clupea harengus membras) with special reference to emulsion-formation, extraction efficiency, and composition of crude oil (2023)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )