Annelie
Damerau
yliopisto-opettaja, elintarviketieteet
dosentti, bioteknologian laitos
Doctor of Food Science
Ota yhteyttä
Linkit
Julkaisut
Negative correlation between oil lipolysis and its LC-PUFA content in simulated digestion (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Sensory profiles and oxidative stability of linseed oil microencapsulated with pea, soy, and whey proteins in high-fat food models (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Online SPME-GC-MS is a feasible method to monitor lipid oxidation during simulated digestion of oils incorporated in a meal (2025)
Food Research International
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Eicosapentaenoic Acid Is Most Oxidatively Stable in the sn-2 Position of Triacylglycerols Compared with sn-3 and sn-1 (2025)
European Journal of Lipid Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Reduced seed viability in exchange for transgenerational plant protection in an endophyte-symbiotic grass: Does the defensive mutualism concept pass the fitness test? (2024)
Annals of Botany
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Lipid and volatile profiles of Finnish oat batches of pure cultivars : Effect of storage on the volatile formation (2024)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Production and simulated digestion of high-load beads containing Schizochytrium oil encapsulated utilizing prilling technique (2024)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Native and pregelatinized potato and rice starches and maltodextrin as encapsulating agents for linseed oil ethyl esters – Comparison of emulsion and powder properties (2024)
Journal of Food Engineering
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Docosahexaenoic acid in regio- and enantiopure triacylglycerols: Oxidative stability and influence of chiral antioxidant (2023)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Antioxidative Effect of Dihydrosphingosine (d18:0) and α-Tocopherol on Tridocosahexaenoin (DHA-TAG) (2023)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )