Enni Mannila profiilikuva
Enni
Mannila
tohtorikoulutettava (tutkijakoulut), elintarviketieteet
väitöskirjatutkija, bioteknologian laitos

Ota yhteyttä

+358 29 450 2549
+358 50 471 6945
Itäinen Pitkäkatu 4
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Elintarvikkeiden mikrobiologia
Suoliston mikrobiomi
Probiootit
Lääkinnälliset yrtit
Aistinvarainen arviointi

Biografia

Työskentelen väitöskirjatutkijana Elintarviketieteiden yksikössä aiheenani kauran kokonaisvaltaiset terveysvaikutukset. 

Tutkimus

Minulla on kokemusta aistinvaraisista arvioinneista ja tulosten käsittelystä, mutta päämielenkiinnon kohteeni ovat suoliston mikrobisto ja (kasviperäisten) elintarvikkeiden terveysvaikutukset. Kiitelty pro graduni käsitteli suomalaisen nokkosen ja siankärsämön bioaktiivisuuksia. 

Tällä hetkellä tutkimme kauran kokonaisvaltaisia terveyshyötyjä metabolisen oireyhtymän riskin omaavilla vapaaehtoisilla yhdessä professori Kaisa Linderborgin ja professori Marjukka Kolehmaisen (UEF) kanssa OAT-GUT-BRAIN-tutkimuksessa. Tutkimuksen päätavoitteet ovat: 


  • Selvittää miten kauran pitkäkestoinen käyttö vaikuttaa ihmisen plasman metabolomiin ja suoliston mikrobiomiin 
  • Todentaa kauran fenolisten yhdisteiden terveyspotentiaali analysoimalla plasman antioksidanttikapasiteetti ja tulehduksen merkkiaineet 
  • Tutkia miten säännöllisen kauran käytön myötä saavutettu mikrobisto ja metabolinen tila vaikuttavat aterian jälkeiseen vasteeseen


Julkaisut

Järjestä: