Hanna Ylöstalo profiilikuva
Hanna
Ylöstalo
yliopistonlehtori, sosiologia
Senior lecturer, sociology

Ota yhteyttä

+358 29 450 3537
+358 50 517 3088
Kaivokatu 12
20520
Turku

Biografia

Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden tohtoriksi sukupuolentutkimuksen oppiaineesta (2012, Tampereen yliopisto) ja olen sukupuolentutkimuksen dosentti (2016, Tampereen yliopisto) ja poliittisen sosiologian dosentti (2021, Lapin yliopisto). Olen työskennellyt aiemmin tutkijana ja yliopistonlehtorina Tampereen ja Helsingin yliopistoissa sekä Nuorisotutkimusverkostossa. Olen työskennellyt useissa tutkimusprojekteissa, jotka ovat käsitelleet mm. sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämässä, tasa-arvopolitiikkaa sekä hyvinvointivaltion muutosta. Osallistun aktiivisesti yhteiskunnallisiin keskusteluihin tasa-arvosta.


Opetus

Opetan laadullisia tutkimusmenetelmiä sekä sosiologian teorioita sosiaalitieteiden laitoksella, sosiologian oppiaineessa. 

Tutkimus

Olen tutkinut sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämässä, tasa-arvopolitiikkaa, sukupuolittunutta taloutta sekä hyvinvointivaltion muutosta Suomessa. Olen erityisen kiinnostunut sukupuolistuneista talouden ja yhteiskunnan suhteista sekä tiedon roolista poliittisessa päätöksenteossa. Tämänhetkinen tutkimukseni liittyy tasa-arvopolitiikan muuttuviin ehtoihin ja mahdollisuuksiin Suomessa. Olen myös kiinnostunut sukupuolitietoisesta budjetoinnista; olen kehittänyt siihen liittyviä menetelmiä ja käytäntöjä Suomen valtionhallinnossa.


Julkaisut

Järjestä:

Political Imagination and Utopian Pedagogy (2024)

Critical Arts : A South-North Journal of Cultural and Media Studies
Salmenniemi Suvi, Porkola Pilvi, Ylöstalo Hanna
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))