Ilmari Ivaska profiilikuva
Ilmari
Ivaska
apulaisprofessori, kotimaiset kielet ja niiden sukukielet
suomen kieli / Finnish language

Ota yhteyttä

+358 29 450 3374
+358 50 345 8583
Arcanuminkuja 1
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

suomen kieli
suomi toisena kielenä
korpuskielitiede
toisen kielen oppiminen
tilastolliset menetelmät

Biografia

Olen soveltava kielentutkija ja olen erikoistunut toisen kielen oppimiseen sekä korpusmenetelmiin ja määrällisiin tutkimusasetelmiin. Valmistuttuani filosofian tohtoriksi Turun yliopistosta vuonna 2015 olen toiminut vierailevana lehtorina University of Washingtonissa (Seattle, USA), tutkijatohtorina Università di Bolognassa ja osa-aikaisena professorina Università di Napoli L’Orientalessa.

Opetus

Opetan monikieisyyteen ja Suomi toisena kielenä -alaan liittyviä kursseja, kieliopin tutkimukseen ja kielentutkimuksen menetelmiin liittyviä kursseja sekä ohjaan tohtorinväitöskirjoja, pro gradu -tutkielmia, kandidaatintutkielmia sekä sivuaineen tutkielmia ja esseitä.

Tutkimus

Tutkimuksessani olen paneutunut aineistovetoisiin korpusmenetelmiin ja niiden soveltamiseen toisella kielellä kirjoittavien kielenkäyttäjien teksteihin sekä nyttemmin myös käännettyihin teksteihin – erityisesti vertailtaessa näitä kielimuotoja ei-käännettyjen, ensikielisten kirjoittamien tekstien kanssa. Kiinnostukseni keskiössä on ymmärtää ja löytää työkaluja sen tutkimiseen, miten erilaiset kielimuodot eroavat toisistaan. Näihin ilmiöihin vaikuttavat tekijät ja niiden moninaisuus ja keskinäiset vaikutussuhteet hämmästäyttävät minua kerta toisensa jälkeen – olipa kyseessä sitten tekstin viestinnällinen tavoite, aihe tuottamistilanne tai kielenkäyttäjän ensikielen vaikutukset.

Julkaisut

Järjestä: