Jenni Alisaari profiilikuva
Jenni
Alisaari
erikoistutkija, INVEST tutkimuskeskus ja lippulaiva
PhD
Tutkimuksen lippulaiva INVEST

Ota yhteyttä

+358 29 450 3609
+358 50 338 9860
Assistentinkatu 5
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Suomen kielen oppiminen
kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullinen opetus
kielen oppiminen laulamalla
monikielisyys
opettajien uskomukset
asenteet ja käytänteet

Biografia

Jenni Alisaari (KT) työskentelee Turun yliopiston sosiologian laitoksella tutkimuksen lippulaiva INVESTissä tutkijana. Aiemmin hän on työskennellyt Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella (2013 - 2020). Hän on opettanut sekä opettajaksi opiskelevia että jo valmistuneita opettajia aiheenaan kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullinen opetus. Kielellisesti vastuullisessa opetuksessa otetaan muun muassa huomioon kielen ulottuvuudet koulukontekstissa sekä kielen ja kulttuurin yhteys identiteettiin. Lisäksi siinä tuetaan opiskelukielitaidon kehittymistä ja edistetään monikielisyyden käyttöä oppimisen resurssina. Kulttuurisesti vastuullinen opetus ottaa huomioon kulttuuristen identiteettien kaikki ulottuvuudet, kuten esimerkiksi etnisen taustan, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja sosioekonomisen taustan, ja näiden yhteyden oppimiseen.

Alisaaren keskeisimmät tutkimusaiheet liittyvät kielitietoisuuteen, monikielisyyteen ja kielen oppimiseen. Hänen väitöskirjansa käsitteli suomen kielen oppimista laulaen, lauluja kuunnellen tai laulujen sanoituksia rytmikkäästi laulaen.

Julkaisut

Järjestä:

Mother tongue education in four Nordic countries - problem, right or resource? (2023)

Apples: Journal of Applied Language Studies
Alisaari Jenni, Straszer Boglárka, Reath Warren Anne, Pesonen Sari, Kekki Niina, Iversen Jonas Yassin, Heikkola Leena Maria, Harju-Autti Raisa, Dewilde Joke, Daugaard Line Møller, Yli-Jokipii Maija

(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))