John Richardson profiilikuva
John
Richardson
professori, Median, musiikin ja taiteen tutkimus
Professor

Contact

+358 29 450 3435
+358 50 328 9412
Arcanuminkuja 1
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Kulttuurillinen musiikkitiede
elokuvamusiikin tutkimus
populaarimusiikin tutkimus
nykymusiikki
ekokritiikki
audiovisuaalinen tutkimus
sukupuolentutkimus ja queer tutkimus
musiikkiteknologian kulttuuritutkimus
musiikkiteollisuus
suomalainen ja pohjoismainen musiikki
tutkimus-luominen

Biografia

Professori John Richardson on useiden alojen asiantuntija, mukaan lukien kulttuurinen musiikintutkimus, audiovisuaalinen tutkimus, populaarimusiikkin, nykymusiikin tutkimus, sukupuolentutkimus ja queer-tutkimus, musiikkiteknologian kulttuurinen tutkimus ja tutkimus-luominen. Hän on Suomen ja Britiannian kansalainen ja sai FK, FM ja FT tutkinnot Jyväskylän yliopistosta (1992; 1992; 1995). Sen jälkeen hän teki postdoc tutkimus Kaliforniassa (UCLA, 1996-7). Richardson on toiminnut useissa Suomen yliopistoissa (Jyväskylä; Helsinki; Åbo Academy) sekä myös toiminnut englannissa lehtorina (City University, London; De Montfort University, Leicester). Hän on musiikkitieteen dosentti Helsingin yliopistossa ja musiikin ja media dosentti Turun yliopistossa. Hän say nykyisen pestinsä Turun yliopiston Musiikkitieteen professorina vuonna 2011. Viime aikana hän on ollut kiinnostunut monitieteellisten tutkimusmenelmien kehittämisestä, jossa yhdistyy muun muassa ekologinen lähilukua ja etnografiaa. Richardson toimii aktiivisesti kulttuurin kentällä lauluntekijänä ja muusikkona. Hänen esikoissoololevynsä, The Fold, on julkaistu vuonna 2017. Toinen soololevy, The Pine and the Birch, on valmis vuonna 2021. Richardson yhdistää luovaa työtä tutkimiseen tutkimus-luominen alan toiminnassaan. 

Opetus

Richardson's recent teaching includes the Musicology Master's and PhD seminars, courses on audiovisual research, music videos, popular music studies, music analysis and music industry studies. 

Tutkimus

John Richardson julkaisuihin kuuluvat An Eye for Music: Popular Music and the Audiovisual Surreal(Oxford University Press 2012) ja Singing Archaeology: Philip Glass’s Akhnaten(Wesleyan University Press 1999). Hän on sen lisäksi toiminnut seuraavia kokoelmateoksia: The Oxford Handbook of New Audiovisual Aesthetics (toim. Richardson, Gorbman & Vernallis 2013), The Oxford Handbook of Sound and Image in Digital Media (toim. Vernallis, Herzog and Richardson 2013), Music, Memory, Space (toim. Brusila, Johnson & Richardson 2016), and Essays on Sound and Vision (toim. Richardson & Hawkins, 2007). Tuleviin julkaisuihin kuuluvat toimitettu kirja Einstein on the Beach: Opera beyond Drama (toim. Novak & Richardson, Routledge, 2019) ja Radical Musicology - nettijulkaisun erikoisnumero ‘Queer Sounds and Spaces.’ 

Julkaisut

Järjestä:

Introduction (2019)

John Richardson, Jelena Novak
(Vertaisarvioitu artikkeli kokoomateoksessa (A3))