Jukka Snell profiilikuva
Jukka
Snell
professori, Oikeustiede
Prof

Ota yhteyttä

+358 29 450 4401
+358 50 309 2695
Caloniankuja 3
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Eurooppaoikeus

Biografia

Professori Snell opiskeli Helsingin yliopistossa ja King’s College Londonissa, jossa hän oli King’s College London Association ja Lord Slynn Foundation Scholar. Hänen erikoisalueensa on Euroopan unionin oikeus. Ennen Suomeen palaamistaan hän oli eurooppaoikeuden professori Swansean yliopistossa, jossa hän oli myös toiminut varadekaanina ja operatiivisena dekaanina.

Opetus

Professori Snell on opettanut eurooppaoikeutta useissa instituutioissa, kuten UK Civil Service College, King’s College London, University of Leicester ja Univ. Carlos III (Madrid). Hän on toiminut LLB tai LLM-ohjelmien external examinerin roolissa Edinburghin yliopistossa, King’s College Londonissa ja Queen Mary University of Londonissa.

Turussa professori Snell opettaa kursseja, jotka käsittelevät eurooppaoikeuden perusperiaatteita, EU:n instituutioita ja konstitutionalismia sekä sisämarkkinoita. Hän toimii myös tutkielmien ohjaajana.


Tutkimus

Professori Snell toimii Oxford Online Encyclopedia of EU Law:n toimittajana. Hän oli European Law Review:n päätoimittaja vuoden 2019 loppuun saakka ja on nyt sen toimitusneuvoston jäsen. Hänen tutkimuksensa kohdistuu erityisesti Euroopan talousintegraatioon.

Professori Snell on julkaisufoorumin oikeustieteen, politiikan tutkimuksen ja hallintotieteen paneelin puheenjohtaja (julkaisufoorumi toimii Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä osana tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia). Hän on toiminut säännöllisesti eduskunnan käyttämänä asiantuntijana eurooppaoikeudellisissa kysymyksissä. Hän kuuluu European Business Law Review:n toimitusneuvostoon. Hän esitelmöi usein kansainvälisillä foorumeilla ja on puhunut esimerkiksi Amsterdamin, Antwerpenin, Cambridgen, Kööpenhaminan, Leedsin, Leidenin, Oslon, Oxfordin ja Utrechtin yliopistoissa sekä King’s College Londonissa ja University College Londonissa. Hän toimii useiden eurooppaoikeudellisten väitöskirjojen työnohjaajana ja on tarkastanut väitöskirjoja esimerkiksi Oxfordin yliopistossa ja European University Institutessa.

Julkaisut

Järjestä:

Cassis at 40 (2019)

European Law Review
Jukka Snell
(B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä)