Kaisa
Linderborg
Ota yhteyttä
Linkit
Asiantuntijuusalueet
Biografia
Kaisa Linderborg on Molekulaaristen elintarviketieteiden professori ja Bioteknologian laitoksen tutkinto-ohjelmista vastaava varajohtaja Turun yliopiston Teknillisessä tiedekunnassa.
Opetus
Kaisa Linderborgilla on täysi opettajanpätevyys. Hän opettaa elintarviketeknikan TkK, biokemian LuK, biokemian TkK ja elintarvikekemian FM -ohjelmissa sekä kansainvälisessä elintarvikekehityksen DI -ohjelmassa (MDP in Food Development). Hänen pääasialliset opetusvastuunsa liittyvät elintarvikekemiaa, ihmisen ravitsemusbiokemiaa, elintarvikkeiden tuoteturvallisuutta ja Euroopan elintarvikelainsäädäntöä sisältäviin kursseihin. Kaisa Linderborg on ohjannut >39 FM tai DI -työtä ja ohjaa / on ohjannut 14 väitöskirjatyötä.
Tutkimus
Kaisa Linderborg on kirjoittajana noin 100:ssa vertaisarvioidussa julkaisuissa (kansainvälisissä julkaisusarjoissa). Hänen päätutkimuskohteitaan ovat lipidien, sekundaarimetaboliittien ja kuitujen kemia ja biokemia sekä niiden massaspektrometriset ja kromatografiset analyysimenetelmät usein yhdistettynä ravitsemustutkimuksiin. Hän on johtanut mm. Suomen Akatemia ja Business Finlandin rahoittamia hankkeita.