Kaisa Linderborg profiilikuva

Kaisa
Linderborg

professori, elintarviketieteet
Professor

Ota yhteyttä

+358 29 450 2472
+358 50 439 5535
Itäinen Pitkäkatu 4 C
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Lipidit
Monityydyttymättömät rasvahapot
Lipidomiikka
Regioisomeria
Stereoisomeria
Hapettuminen
Sekundaarimetaboliitit
Polyfenolit
Kaura
Äidinmaito
Ravitsemustutkimukset
Massaspektrometria
Kromatografia;

Biografia


Kaisa Linderborg on Molekulaaristen elintarviketieteiden professori ja Bioteknologian laitoksen tutkinto-ohjelmista vastaava varajohtaja Turun yliopiston Teknillisessä tiedekunnassa.

Opetus


Kaisa Linderborgilla on täysi opettajanpätevyys. Hän opettaa elintarviketeknikan TkK, biokemian LuK, biokemian TkK ja elintarvikekemian FM -ohjelmissa sekä kansainvälisessä elintarvikekehityksen DI -ohjelmassa (MDP in Food Development). Hänen pääasialliset opetusvastuunsa liittyvät elintarvikekemiaa, ihmisen ravitsemusbiokemiaa, elintarvikkeiden tuoteturvallisuutta ja Euroopan elintarvikelainsäädäntöä sisältäviin kursseihin. Kaisa Linderborg on ohjannut >39 FM tai DI -työtä ja ohjaa / on ohjannut 14 väitöskirjatyötä.





Tutkimus


Kaisa Linderborg on kirjoittajana noin 100:ssa vertaisarvioidussa julkaisuissa (kansainvälisissä julkaisusarjoissa). Hänen päätutkimuskohteitaan ovat lipidien, sekundaarimetaboliittien ja kuitujen kemia ja biokemia sekä niiden massaspektrometriset ja kromatografiset analyysimenetelmät usein yhdistettynä ravitsemustutkimuksiin. Hän on johtanut mm. Suomen Akatemia ja Business Finlandin rahoittamia hankkeita.


Julkaisut

Järjestä: