Kaisa Linderborg profiilikuva
Kaisa
Linderborg
apulaisprofessori II vaihe, Elintarvikekemia
yliopistonlehtori, Elintarvikekemia
Associate Professor

Ota yhteyttä

+358 29 450 2472
+358 50 439 5535
Itäinen Pitkäkatu 4 C
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Lipidit
Monityydyttymättömät rasvahapot
Lipidomiikka
Regioisomeria
Stereoisomeria
Hapettuminen
Sekundaarimetaboliitit
Polyfenolit
Kaura
Äidinmaito
Ravitsemustutkimukset
Massaspektrometria
Kromatografia;

Biografia

Kaisa Linderborg on Molekulaaristen elintarviketieteiden apulaisprofessori Biokemian laitoksessa Turun yliopistossa. Hänen elintarvikkeiden biokemian dosentuurinsa on vuodelta 2013, ja tohtorintutkintonsa elintarvikekemiassa vuodelta 2004.

Opetus

Kaisa Linderborgilla on täysi opettajanpätevyys. Hän opettaa biokemian LuK, biokemian TkK ja elintarvikekemian FM -ohjelmissa sekä kansainvälisessä elintarvikekehityksen DI -ohjelmassa (MDP in Food Development). Hänen pääasialliset opetusvastuunsa liittyvät elintarvikekemiaa, ihmisen ravitsemusbiokemiaa, elintarvikkeiden tuoteturvallisuutta ja Euroopan elintarvikelainsäädäntöä sisältäviin kursseihin. Kaisa Linderborg on ohjannut yli 20 FM tai DI -työtä ja ohjaa / on ohjannut seitsemää väitöskirjatyötä.
Tutkimus

Kaisa Linderborg on kirjoittajana yli 100:ssa julkaisussa, josta >40 on kansainvälisissä vertaisarvioiduissa julkaisusarjoissa. Hänen päätutkimuskohteitaan ovat lipidien, sekundaarimetaboliittien ja kuitujen kemia ja biokemia sekä niiden massaspektrometriset ja kromatografiset analyysimenetelmät erityisesti yhdistettynä ravitsemustutkimuksiin.


Julkaisut

Järjestä: