Kaisa Linderborg profiilikuva
Kaisa
Linderborg
professori, elintarviketieteet
Professor

Contact

+358 29 450 2472
+358 50 439 5535
Itäinen Pitkäkatu 4 C
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Lipidit
Monityydyttymättömät rasvahapot
Lipidomiikka
Regioisomeria
Stereoisomeria
Hapettuminen
Sekundaarimetaboliitit
Polyfenolit
Kaura
Äidinmaito
Ravitsemustutkimukset
Massaspektrometria
Kromatografia;

Biografia


Kaisa Linderborg on Molekulaaristen elintarviketieteiden professori Elintarvikekemian ja Elintarvikekehityksen yksikössä, Bioteknologian laitoksessa, Turun yliopistossa.

Opetus


Kaisa Linderborgilla on täysi opettajanpätevyys. Hän opettaa biokemian LuK, biokemian TkK ja elintarvikekemian FM -ohjelmissa sekä kansainvälisessä elintarvikekehityksen DI -ohjelmassa (MDP in Food Development). Hänen pääasialliset opetusvastuunsa liittyvät elintarvikekemiaa, ihmisen ravitsemusbiokemiaa, elintarvikkeiden tuoteturvallisuutta ja Euroopan elintarvikelainsäädäntöä sisältäviin kursseihin. Kaisa Linderborg on ohjannut >35 FM tai DI -työtä ja ohjaa / on ohjannut 12 väitöskirjatyötä.

Tutkimus


Kaisa Linderborg on kirjoittajana yli 100:ssa julkaisussa, josta noin 80 on kansainvälisissä vertaisarvioiduissa julkaisusarjoissa. Hänen päätutkimuskohteitaan ovat lipidien, sekundaarimetaboliittien ja kuitujen kemia ja biokemia sekä niiden massaspektrometriset ja kromatografiset analyysimenetelmät erityisesti yhdistettynä ravitsemustutkimuksiin.


Julkaisut

Järjestä:

Oats (2023)

Holopainen-Mantila Ulla, Linderborg Kaisa M., Piironen Vieno, Sontag-Strohm Tuula, Nordlund Emilia
(Vertaisarvioitu artikkeli kokoomateoksessa (A3))