Katariina Perkonoja profiilikuva
Katariina
Perkonoja
projektitutkija, terveysteknologia
väitöskirjatutkija, tilastotiede
Synthetic Health and Reseach Data (SHARED)

Ota yhteyttä

Asiantuntijuusalueet

Tietosuoja ja yksityisyys
synteettinen data
pitkittäisaineistot

Biografia

Aloitin tilastotieteen opinnot Turun yliopistossa vuonna 2016 ja valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 2020. Työskennellessäni biostatistikkona Turun yliopistollisen sairaalan Auria Tietopalvelussa kiinnostuin tietojen yksityisyydestä, anonymisoinnista ja synteettisen tiedon mahdollisuuksista. Pro gradussani "Synteettisen potilasseuranta-aineiston generointi PrivBayes-menetelmällä" tuotin synteettistä potilasseuranta-aineistoa Bayes-verkoilla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietokannasta haetuista todellisista potilastiedoista. Päätin jatkaa aiheen parissa ja työstän parhaillaan väitöskirjaani "Menetelmiä synteettisen potilasseuranta-aineiston tuottamiseksi ja laadun arvioimiseksi".

Opetus

Tällä hetkellä en toimi opetustyössä, mutta toimiessani tutkimusavustajana yliopistolla vuonna 2019, sain tilaisuuden järjestää opiskelijoille harjoitustilaisuuksia. Pidän opettamisesta ja sain myös hyvää palautetta. Tulevaisuuden haaveena onkin, että voisin mahdollisesti luennoida ja opettaa tietojen yksityisyydestä, sen tärkeydestä, siihen liittyvistä ongelmista sekä sovellettavista menetelmistä yksityisyyden saavuttamiseksi.

Tutkimus

Nykyinen tutkimukseni keskittyy synteettiseen tiedon tuottamiseen, erityisesti pitkittäisaineistoihin. Tulevaisuudessa olen kiinnostunut laajentamaan osaamistani myös muihin yksityisyyden menetelmiin.

Julkaisut

Järjestä: