Kirsi Peura profiilikuva
Kirsi
Peura
yrittäjyysasiamies, Kumppanuudet ja vaikuttavuus
PhD

Ota yhteyttä

+358 29 450 2613
+358 50 502 7075
Joukahaisenkatu 3-5
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Yrittäjyysyliopisto
yrittäjämäinen yliopisto
yrittäjyyskasvatus
yrittäjyysopetus ja tunteet
akateeminen yrittäjyys
toimijuus
narratiivinen tutkimus
laadullinen tutkimus

Biografia

Kirsi toimii Turun yliopiston yrittäjyysasiamiehenä vastuullaan yrittäjyysyliopisto-mallin toteutuksen koordinointi. Kirsi toimii myös tutkijatohtorina Turun yliopiston kauppakorkeakoulun yrittäjyyden tutkimusryhmässä. Kirsillä on noin 20 vuoden kokemus yrittäjyyden edistämiseen liittyvien kansallisten ja kansainvälisten kehittämishankkeiden johtamisesta. Tällä hetkellä hänen työnsä keskiössä on yliopiston yrittäjyys- ja innovaatiokapasiteetin arviointi ja kehittäminen sekä osana sitä erimerkiksi yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen koko yliopistossa yliopiston hallinnon ja tiedekuntien yhteistyönä.

Kirsi on väitellyt filosofian tohtoriksi yrittäjyyden oppiaineesta Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 2017 (väitöskirjan otsikko: Exploring agency in entrepreneurship development – A narrative approach).

Opetus

Kirsi on vastuussa eri tiedekuntien yrittäjyysopetuksen systematisoinnin ja kehittämisen tuesta osana Turun yliopiston strategian toteutusta. Kirsi on saanut tästä työstään myös julkista tunnustusta. Vuonna 2021 Kirsi valittiin Varsinais-Suomen YES Agentiksi tunnustuksena merkittävästä työstään yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä. Tunnustuksen myönsi Valtakunnallinen YES yhdessä Varsinais-Suomen YES:in kanssa.Tutkimus

Kirsin tutkimusaiheisiin kuuluvat yrittäjyyskasvatus, akateeminen yrittäjyys, yrittäjyysyliopisto ja yrittäjämäinen yliopisto sekä toimijuus. Kirsi on esittänyt tutkimustyötään useissa kansainvälisissä konferensseissa, toiminut vertaisarvioijana ja julkaissut akateemisissa julkaisuissa. Kirsi on Yrittäjyyskasvatuksen Tutkimusseuran hallituksen puheenjohtaja kautena 2022-2023. Tutkimusseura edistää yrittäjyyskasvatuksen monitieteistä tutkimusta ja sen käytäntöön soveltamista.

Kirsi on ollut vastuussa tieteellisistä tilaisuuksista sekä saanut myös tunnustusta tekemästään tutkimuksesta. Esimerkiksi vuonna 2021 Kirsi toimi Entrepreneurial Learning Ecosystems Forumin puheenjohtajana; forum oli osa kansainvälistä RENT (Research in Entrepreneurship and Small Business) -konferenssia. Vuonna 2019 Kirsin johtamalle kirjoittajaryhmälle myönnettiin puolestaan parhaan tutkimuspaperin palkinto YKTT kansallisessa yrittäjyyskasvatuksen konferenssissa.

Julkaisut

Järjestä: