Kirsi Peura profiilikuva
Kirsi
Peura
yrittäjyysasiamies, kumppanuudet ja vaikuttavuus
PhD

Ota yhteyttä

+358 29 450 2613
+358 50 502 7075
Koskenniemenkatu 4
20500
Turku

Biografia

Kirsi toimii Turun yliopiston yrittäjyysasiamiehenä vastuullaan kansainvälisen osaamisen kehittämisen kokonaisuus, joka on osa Turun yliopiston yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen tehtävää. Tehtävä kiinnittyy Turun yliopiston strategiaan 2021-2030 sekä Turun yliopiston kansainvälisyysohjelmaan 2021-2030. Kirsi vastaa myös kansainvälisen EC2U European Campus of City-Universities -allianssin (https://ec2u.eu/) Lifelong Career ja Innovation Hub -toimintojen koordinoinnista Turun yliopistossa.

Kirsin erityisosaamisalueena on akateemisen yrittäjyyden edistäminen, jossa hän on onnistuneesti pystynyt yhdistämään käytännön ja tutkimuksen. Kirsillä on yli 20 vuoden kokemus yrittäjyyden edistämiseen liittyvien kansallisten ja kansainvälisten kehittämishankkeiden johtamisesta. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi yrittäjyyden kauppakorkeakoulusta vuonna 2017, ja ollut vastuussa tieteellisistä tilaisuuksista, esittänyt tutkimustyötään useissa kansainvälisissä konferensseissa, toiminut vertaisarvioijana ja julkaissut akateemisissa julkaisuissa.

Kirsillä on vahva tausta yrittäjyyden ja laajemmin yliopiston yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen arvioinnista. Turun yliopistolle myönnettiin 2022 ensimmäisenä suomalaisena yliopistona ACEEU (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) -akkreditointi. Kirsi vastasi akkreditointiprosessista Turun yliopistossa sekä siihen liittyvän yrittäjyysyliopisto-mallin kehittämisestä. Kirsi oli vastuussa myös vuonna 2023 onnistuneesti läpäistyn kansainvälisen KARVI-auditoinnin yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja vaikuttavuuden arvioinnista.

Kirsi on saanut tunnustusta tekemästään työstä. Vuonna 2021 Kirsi valittiin Varsinais-Suomen YES Agentiksi tunnustuksena merkittävästä työstään yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä. Tunnustuksen myönsi Valtakunnallinen YES yhdessä Varsinais-Suomen YES:in kanssa. Vuonna 2019 Kirsin johtamalle kirjoittajaryhmälle myönnettiin puolestaan parhaan tutkimuspaperin palkinto YKTT kansallisessa yrittäjyyskasvatuksen konferenssissa. Kirsi on Yrittäjyyskasvatuksen Tutkimusseuran (ykts.fi) hallituksen puheenjohtaja, ja hänet on valittu puheenjohtajaksi myös hallituskaudelle 2024-2025. Tutkimusseura edistää yrittäjyyskasvatuksen monitieteistä tutkimusta ja sen käytäntöön soveltamista.


Julkaisut

Järjestä:

Agency and emotions in entrepreneurship education (2020)

Research in entrepreneurship and small business Conference, RENT : Research in entrepreneurship and small business
Kirsi Peura, Pekka Stenholm
(Vertaisarvioitu artikkeli konferenssijulkaisussa (A4))