
Linkit
Asiantuntijuusalueet
Biografia
Toimin kulttuurihistorian oppiaineen yliopistonlehtorina.
Tulin opiskelemaan Turkuun syksyllä 1992. Valmistuttuani suuntauduin jatko-opintoihin ja olen työskennellyt kulttuurihistorian oppiaineessa erilaisissa tehtävissä (lehtorina, koordinaattorina, tutkijana, yliopisto-opettajana ja yliopistolehtorina) vuodesta 1998 lähtien. Tein väitöskirjaani Suomen Akatemian rahoittamassa naisten kirjoittamisen kulttuurihistoriaa kartoittaneessa hankkeessa, ja väittelin syksyllä 2006 teoksella Kirjoittaen maailmassa. Krohnin sisaret ja kirjallinen elämä (SKS). Väitösaikana olin myös vierailevana tutkijana Liverpoolin John Moores Universityssa kevään 2006. Vuosina 2009–2012 toimin Turun yliopiston tutkijakollegiumissa (Turku Institute for Advanced Studies) post doc -tutkijana. Vuodesta 2013 lähtien olen toiminut yliopistonlehtorin tehtävässä. Toimin myös varajohtajana tutkimuskeskus SELMAssa (Centre for the Study of Storytelling, Experientiality and Memory) vuodesta 2015 lähtien.
Olen myös Suomen
historiallisen Seuran puheenjohtaja (2020-2021) ja Kansallisbiografian
päätoimittaja (2020-2022). Lisäksi toimin tiedettä ja taidetta yhdistävän Turun yliopiston, Donner-Instituutin ja Åbo Akademin yhteisessä Aboagora-tapahtuman toimikunnassa kulttuurhistorian edustajana. Akateemisen maailman ulkopuolella toimin vuonna 2006 perustetun Aino Kallas seuran puheenjohtana.
Opetus
Tutkimus
Tutkimukseni keskittyy 1800-1900-lukujen
historiaan, sukupuolihistoriaan, kirjoittamisen historiaan ja elämäkertatutkimukseen sekä laajemmin life
writing -tutkimuskentälle. Tuoreimmat kirjani ovat Päiväkirjojen jäljillä. Historiantutkimus ja omasta elämästä kirjoittaminen (Vastapaino 2020. toimitetty yhdessä _Karoliina Sjön ja Liisa Lalun kanssa), Toisten elämät. Kirjoituksia elämäkerroista (2017) ja Biography, Gender and History: Nordic
perspectives (2016).
Toinen keskeinen tutkimusalue on uskonnollisuuden
ja esoteerisuuden historian tutkimus. Vedän vuosina 2018–2021 Koneen säätiön
rahoittamaa hanketta Uuden etsijät.
Esoteerisuus ja uskonnollisuuden murros modernisoituvassa Suomessa, 1880-1940 (https://uudenetsijat.com). Hankkeen puitteissa on julkaistu useita kirjoja ja vuoden 2021 aikana toteutuu vielä näyttely ja yhteisteos.
Olen kiinnostunut
erilaisista omaelämäkerrallisista aineistoista (kirjeet, päiväkirjat,
omaelämäkerrat, elämäkerrat), (oma)elämäkertatutkimuksen metodologisista
haasteista, feministisestä historiantutkimuksesta, uskonnollisuuden historiasta
sekä kirjallisuuden ja erityisesti naisten kirjoittamisen historiasta. Olen myös kirjoittanut elokuvista ja musiikista, ja tutkimuksellinen kiinnostukseni kohdistuu myös populaarikulttuurin historiaan. Tällä hetkellä työn alla on useampi biografinen kirjoitushanke.