Marika Kalpio profiilikuva
Marika
Kalpio
tohtorikoulutettava, Elintarvikekemia
yliopisto-opettaja, Elintarvikekemia
MSc, Doctoral Candidate

Ota yhteyttä

Asiantuntijuusalueet

Lipidit
Triasyyliglyserolit
Kromatografia
Kiraalikromatografia
Enantiomeerien erottaminen
HPLC
GC
Massaspektrometria
Näytteen esikäsittely
Elintarvikeanalytiikka
Elintarviketiede
Äidinmaito
Tyrnimarja
Sekundaarimetaboliitit

Biografia

Väitöskirjatyöni aiheena on ollut selvittää yksittäisten triasyyliglyserolien rakennetta kromatografisin ja massaspektrometrisin menetelmien. Tällä hetkellä valmistelen kahta julkaisua ja väitöskirjan johdanto-osaa. Olen tehnyt väitöskirjatutkimusta päätoimisesti 2011-2013 ja 2017 sekä työskennellessäni yliopisto-opettajana 2013-2017. Lisäksi olen ollut mukana projekteissa analysoimassa flavonoideja, sokereita ja orgaanisia happoja.

Opetus

Pääasialliset opetusvastuut ovat olleet kromatografia ja muu elintarvikeanalytiikka sekä niihin liittyvät harjoitustyöt sekä FM- ja DI-töiden ohjaus.

Tutkimus

Elintarvikkeiden lipidien kemia, Triasyyliglyserolit, Kromatografiset menetelmät, Massaspektrometria, Sekundaarimetaboliitit

Julkaisut

Järjestä: