Mika Murtojärvi profiilikuva
Mika
Murtojärvi
erikoistutkija, ohjelmistotekniikka
University teacher, PhD

Contact

Asiantuntijuusalueet

Algoritmit
ohjelmointi
ohjelmistosuunnittelu
tietokannat

Biografia

Mika Murtojärvi toimii tällä hetkellä yliopisto-opettajana. Hän suoritti tietojenkäsittelytieteen FT-tutkinnon vuonna 2016. Ennen nykyistä työtehtävää hän on toiminut assistenttina ja tohtorikoulutettavana yliopistossa sekä ohjelmistosuunnittelijana yksityisesssä yrityksessä. Hänellä on yli 10 vuotta opetuskokemusta, ja hän on myös suorittanut yliopistopedagogiikan suppean (10 op) opintokokonaisuuden.

Opetus

Tällä hetkellä tärkeimpiin opetustehtäviin kuuluu LuK-seminaarikurssin järjestäminen sekä tähän liittyen useiden opiskelijoiden kandidaatintutkielmien ohjaaminen. Viime vuosina olen ollut mukana mm. seuraavilla kursseilla joko luennoitsijana tai avustavassa roolissa:

- Tietorakenteet ja algoritmit (luennoitsija 2020, demonstraattori useina vuosina)

- Tekoälyn perusmenetelmät (luennoitsija vuonna 2021, yksi luennoitsijoista vuosina 2019-2020)

- Tietokannat (demonstraattori)

- Useita digitalisaatioon, tietojärjestelmiin ja tekoälyyn liittyviä kursseja (SoteICT)


Aiemmin olen pitänyt myös syventävien opintojen seminaarikurssin sekä toiminut demonstraattorina mm. ensimmäisillä ohjelmoinnin kursseilla (vuosi 2015-2016 ja 2006-2013).

Tutkimus

Tutkimustoimintani on pääosin koostunut algoritmien kehittämisestä erilaisia sovelluskohteita varten. Tutkimusprojektit ovat liittyneet laskennalliseen geometriaan, koneoppimiseen ja rinnakkaisohjelmointiin.

Julkaisut

Järjestä: