Niina Nummela profiilikuva
Niina
Nummela
professori, kansainvälinen liiketoiminta
Vice Dean, Professor (International Business)

Ota yhteyttä

+358 50 330 7007
Rehtorinpellonkatu 3
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Kosmopoliittisuus
kansainvälinen yrittäjyys
pk-yritysten kansainvälistyminen
kv. yrityskaupat
tutkimusmenetelmät

Biografia


Niina on kansainvälisen liiketoiminnan professori ja oppiaineen vastuuopettaja Turun kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hän toimii koulutuksesta vastaavana varadekaanina. Hän on myös työskennellyt vierailevana professorina Tarton yliopistossa ja jatkaa edelleen dosenttina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa sekä Lapin yliopistossa. Vuonna 2022 hänet kutsuttiin EIBA Fellow'ksi. EIBA Fellows on ryhmä ansioituneita eurooppalaisia kansainvälisen liiketoiminnan tutkijoita.

Opetus

Kansainvälisen liiketoiminnan vastuuopettajana Niina Nummela vastaa aineen tutkimuksesta sekä opetuksesta sekä kandidaatin-, maisterin- että tohtorintutkinnossa. Hänen oma opetuksensa liittyy disruptioihin sekä kansainväliseen yrittäjyyteen sekä jatko-opintotasolla oppiaineen keskeisiin teorioihin ja klassikoihin. Hän ohjaa myös pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja. Niinalla on myös kansainvälistä opetuskokemusta esimerkiksi Johannes Kepler yliopistosta (Linz, Itävalta), Tarton yliopistosta (Viro), Trinity College Dublin'ista (Irlanti) ja Indian Institute of Management'ista (Ahmedebad, Intia).Tutkimus

Niina Nummela on tutkimuksessaan keskittynyt erityisesti tarkastelemaan kosmopoliittisuutta, kansainvälistä yrittäjyyttä ja yrityskauppoja. Näihin kattoteemoihin liittyen hän on toiminut vastuullisena johtajana useissa tutkimushankkeissa, joita ovat rahoittaneet mm. Suomen Akatemia ja Business Finland. Tutkimushankkeet kokoavat aina yhteen kansainvälisesti edustavan joukon tutkijoita, viime vuosina yhä useammin eri tieteenaloilta. Tällä hetkellä hän on mukana mm. kosmopoliittisuuteen liittyvissä tutkimushankkeissa, joita rahoittavat Suomen Akatemia ja Työsuojelurahasto. Lisäksi hän osallistuu kv. yrittäjyyteen liittyvään tutkimushankkeeseen, jota rahoittaa Estonian Research Council. Niina Nummela on kokenut väitöskirjaohjaaja, lähes 30 tohtoriopiskelijaa on valmistunut hänen ohjauksessaan.


Julkaisut

Järjestä: