Niina Nummela profiilikuva
Niina
Nummela
professori, Kansainvälinen liiketoiminta
Vice Dean, Professor (International Business)

Ota yhteyttä

+358 50 330 7007
Rehtorinpellonkatu 3
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Kansainvälinen yrittäjyys
kv. yrityskaupat
tutkimusmenetelmät

Biografia

Niina on kansainvälisen liiketoiminnan professori ja oppiaineen vastuuopettaja Turun kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hän toimii koulutuksesta vastaavana varadekaanina. Hän on myös työskennellyt vierailevana professorina Tarton yliopistossa ja jatkaa edelleen dosenttina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa sekä Lapin yliopistossa.

Opetus

Kansainvälisen liiketoiminnan vastuuopettajana Niina Nummela vastaa aineen tutkimuksesta sekä opetuksesta sekä kandidaatin-, maisterin- että tohtorintutkinnossa. Hänen oma opetuksensa liittyy disruptioihin sekä kansainväliseen yrittäjyyteen sekä jatko-opintotasolla oppiaineen keskeisiin teorioihin ja klassikoihin. Hän ohjaa myös pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja. Niinalla on myös kansainvälistä opetuskokemusta esimerkiksi Johannes Kepler yliopistosta (Linz, Itävalta), Tarton yliopistosta (Viro) ja Indian Institute of Management'ista (Ahmedebad, Intia).Tutkimus

Niina Nummela on tutkimuksessaan keskittynyt erityisesti tarkastelemaan kansainvälistä yrittäjyyttä ja yrityskauppoja. Näihin kattoteemoihin liittyen hän on toiminut vastuullisena johtajana useissa tutkimushankkeissa, joita ovat rahoittaneet mm. Suomen Akatemia ja Business Finland. Tutkimushankkeet kokoavat aina yhteen kansainvälisesti edustavan joukon tutkijoita, viime vuosina yhä useammin eri tieteenaloilta. Tällä hetkellä hän on mukana myös kv. yrittäjyyteen liittyvässä tutkimushankkeessa, jota rahoittaa Estonian Research Council (PUT 1003).


Julkaisut

Järjestä: