Pekka Peljo profiilikuva
Pekka
Peljo
apulaisprofessori, materiaalitekniikka
D.Sc. (Tech.)
Materiaalitekniikka

Ota yhteyttä

+358 29 450 3548
+358 50 505 3228

Asiantuntijuusalueet

energian varastointi
akut
virtaus-akut
sähkökemia

Biografia

Valmistuin kemian tekniikan diploma-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta 2009 pääaineenani fysikaalinen kemia, ja väittelin tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistosta 2013. Sen jälkeen vietin yhteensä 5 vuotta tutkijan Ecole Polytechnique Federale de Lausannessa Sveitsissä. Vuonna 2018 palasin Suomeen Akatemiatutkijana, jolloin perustin oman tutkimusryhmäni Aalto-yliopistoon. Syksyllä 2020 aloitin Turussa materiaalitekniikan apulaisprofessorina, ja siirsin ryhmäni Turkuun. 

Opetus

Lukuvuotena 2020-2021 mina opetan seuraavia kursseja:

MTEK002 Materiaalitekniikka 2

MTEK014 Electrical Energy Storage Systems


Tutkimus

Tavoitteeni on kehittää akkuja varastoimaan tuuli- ja aurinkoenergiaa. Näissä akuissa tärkein ominaisuus on hinta koko elinkaaren aikana, ei niinkään energiatiheys. Tutkimuksessani hyödynnetään kehittyneitä laskennallisia työkaluja, kuten koneoppimista, uusien kiinnostavien molekyylisen löytämiseksi. Kehitämme myös tapoja hyödyntää kiinteitä materiaaleja virtaus-akuissa. Tässä fokuksena on kehittää metodologioita ymmärtämään varauksensiirtoa, sekä auttaa ymmärtämään, miksi akut lakkaavat toimimasta. 
Muita kiinnostuksen kohteita ovat sähkökemian perustutkimus, fotokemiallinen vedyn tuotanto, ja lämmön tuotanto metallihydrideillä. 

Julkaisut

Järjestä:

Redox-mediated Processes (2023)

Reynard Danick, Moghaddam Mahdi, Wiberg Cedrik, Sepp Silver, Peljo Pekka, Girault Hubert H.
(Kirjan tai muun kokoomateoksen osa (B2))