Pia Koivunen profiilikuva
Pia
Koivunen
yliopistonlehtori, Yleinen historia ja kulttuurihistoria
FT, yliopistonlehtori, yleinen historia / PhD, Senior Lecturer, European and World History

Ota yhteyttä

+358 29 450 4411
+358 50 572 4656
Vatselankatu 2
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Kansainvälinen historia
transnationaali historia
Venäjän ja Neuvostoliiton historia
kulttuuridiplomatia
megatapahtumat
näyttelyt
matkailun historia
nuoriso ja nuoruus
kansainväliset järjestöt
historiapolitiikka
muistin politiikka
muistitietotutkimus
kulttuurinen kylmä sota
Komsomol
WFDY
IUS

Biografia

Valmistuin tohtoriksi historian oppiaineesta Tampereen yliopistossa 2014. Väitöskirjani käsitteli Neuvostoliiton kulttuuridiplomatiaa ja kulttuurivaihtoa maailman nuorisofestivaaleilla kylmän sodan ensimmäisinä vuosikymmeninä. Väittelyn jälkeen työskentelin Tampereen yliopiston tutkijakollegiumissa sekä yliopistonlehtorin sijaisena historian oppiaineessa. Turun yliopistoon siirryin elokuussa 2017.

Parhaillaan käynnissä olevassa Suomen akatemian tutkijatohtoriprojektissani (2017-2020) tutkin megatapahtumien hyödyntämistä Neuvostoliiton ja Venäjän kulttuuridiplomatian välineinä. Megatapahtumilla viitataan kansainvälisesti ja kansallisesti merkittäviin, suuriin tapahtumiin, kuten olympialaisiin, maailmannäyttelyihin ja jalkapallon mm-kisoihin. Tutkimukseni keskittyy erityisesti megatapahtumien isännöintiin liittyviin keskusteluihin ja määrittelyihin. MIksi megatapahtumia halutaan isännöidä ja mitä niiden kautta tavoitellaan?

Tutkimusintresseihini kuuluvat Venäjän historian ja tapahtumien ohella kulttuurinen kylmä sota, nuoruuden ja nuorisojärjestöjen historia, museot ja valtiovierailut kulttuurivaihdon näkökulmasta, matkailun historia sekä muistitietotutkimus.

Julkaisut

Järjestä: