Riitta Suhonen profiilikuva
Riitta
Suhonen
professori, hoitotieteen laitos
Professor, PhD, RN, FEANS, MAE, Director of the Doctoral Programme in Nursing Science, and Director of Nursing, Turku University Hospital and City of Turku, Welfare Services Division

Contact

+358 29 450 3152
+358 50 435 0662
Kiinamyllynkatu 10
20520
Turku

Asiantuntijuusalueet

Ikääntyvien yksilöiden hoitotyö
yksilöllinen hoito
hoitotyön johtaminen
etiikka
ikääntyneiden itsenäisyyden tukeminen
yksilön ja hoitotyön ympäristöt

Biografia

TtT, sh Riitta Suhonen on hoitotieteen professori, erityisalueena gerontologinen hoitotiede vuodesta 2011. prof Suhonen on Hoitotieteen tohtoriohjelman johtaja, ja hoitotieteen laitoksen varajohtaja. Hänellä on ylihoitajan sivutoimi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, kohdistettuna Turun kaupungin terveystoimeen. RS on European Academy of Nursing Science jäsen, ja toimii verkoston hallituksessa ja tieteellisessä toimikunnassa. Hän on työskennellyt hoitotieteen laitoksella vuodesta 2008. Tätä ennen hän on työskennellyt Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymässä laatu- ja kehittämispäällikkönä, kirurgisen osaston osastonhoitajana ja sairaanhoitajana. Hän on toiminut usean kansainvälisen tutkimushankkeen johtajana ja kansallisena partnerina. Hän on toiminut Nursing Open (Wiley) ja Nursing Ethics (Sage) lehtien toimittajana.

Opetus

CIDI Clinical Instruments for Evaluating Health - Development, Evaluation and Implementation 25 ects, ikääntyneiden hoito, tutkimus ja opetus; tutkimusmenetelmät, instrumentaatio, instrumenttien kehittäminen, tieteellinen kirjoittaminen, kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät, eettiset kysymykset. Opetus ja ohjaus maisteri- ja tohtorikoulutuksessa.

Tutkimus

Ikääntyneiden ihmisten terveys, hoitotyö ja pelvelut tutkimusohjelman johtaja, ja Etiikka terveydenhuollossa ja hoitamisessa tutkimusohjelman toinen johtaja. Yksilöllinen hoito projekti: Yksilöllisen hoidon toteutuminen ja siihen yhteydessä olevat tekijät eri näkökulmista tarkasteltuna erilaisissa hoitoympäristöissä 2002- InCareS Yksilölliset hoitopalvelut ikääntyneiden ihmisten itsenäisen selviytymisen tueksi 2014-2018. Yksilöllinen hoito projekti on tuottanut Yksilöllinen hoito - instrumentin, joka on käännetty yli 20 kielelle ja sitä on käytetty yli 30 maassa. Tutkimuskohteita ovat erityisesti hoidon ja terveydenhuollon eettiset kysymyksiet, johtamisen eettiset kysymykset, sekä palvelujärjestelmän johtaminen, ikääntyvän väestön terveys, hoitotyö ja palvelut. RS on osallistunut useisiin kansainvälisiin monikeskustutkimushankkeisiin, johtaen tai partnerina: Individualised Care project, CBI-project, RightTimePlaceCare 2009-2013, ERASMUS+ Nurse-Lead 2016-2010, COMPASSIONATE. Prof suhonen toimi aktiivisesti johtoryhmässä, CORE group and the WG leader (WG3 The ethical dimension of rationing of nursing care) kansainvälisessä 37 maan verkostohankkeessa COST Action RANCARE CA15208, Rationing - Missed Nursing care: An international and multidimensional problem 2016-2020.

Julkaisut

Järjestä:

Reasoning for whistleblowing in health care (2023)

Scandinavian Journal of Caring Sciences
Wiisak Johanna, Suhonen Riitta, Leino-Kilpi Helena
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))