Tiina Käpylä profiilikuva
Tiina
Käpylä
median, musiikin ja taiteen tutkimus
FT

Ota yhteyttä

Arcanuminkuja 1
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Etnografinen musiikintutkimus
kulttuurinen musiikintutkimus
etnomusikologia
etnologia
etnografia
etnografinen kenttätyö
nuorisotutkimus
sukupuolentutkimus
kulttuurikriittinen tutkimus
feministinen tutkimus
arki
teknologia

Biografia

Tutkija, tuottaja ja tietokirjoittaja. Olen työskennellyt sekä Turun yliopistolla että freelancerina ja yrittäjänä.

Tutkimus


Väittelin filosofian tohtoriksi joulukuussa 2018. Väitöstutkimukseni otsikko on: Bändissä ja Vimmassa. Sosiaalinen sukupuoli arjesta esiintymislavalle turkulaisten nuorten bändiharrastuksissa. Väitöstutkimukseni edustaa monitieteistä tutkimusta, jossa kulttuurinen ja etnografinen musiikintutkimus yhdistyvät nuorisotutkimukseen ja sukupuolentutkimukseen.

Väitöksen jälkeen on kirjoittanut populaaria tietokirjaa Anna-Elena Pääkkölän kanssa, sen työnimi on Lailasta Almaan, populaarimusiikkikenttä 1950-luvulta nykypäivään naistoimijoiden silmin. Kirja jatkaa Musiikkimuseo FAME:en vuoden 2019 kuluessa tuottamaani naisten populaarimusiikkitoimijuutta käsittelevän näyttelyn työtä. Kirja ilmestyy vuoden 2021 aikana ja sitä on rahoittanut mm. Tieteellisten seurain neuvottelukunnan myöntämä Tiedonjulkistamisen apuraha. Teos ilmestyi Into Kustannuksen kautta 31.7.2023

Toimin tutkijana Emil Aaltosen säätiön Nuoren tutkijan apurahalla 29.2.2024 saakka. Anna-Elena Pääkkölän kanssa yhteinen hanke käsittelee naisten työuria Suomalaisessa musiikkiteollisuudessa.

Julkaisut

Järjestä: