Toni
Selkälä
yliopisto-opettaja, oikeustiede
OTT
Tutkimukseni pääpaino on globaalin teknologiaoikeuden kansantaloustieteellisessä tulkinnassa ja yleisessä oikeustieteessä.

Ota yhteyttä

+358 45 608 7547
Caloniankuja 3
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

kansainvälinen oikeus
globaali oikeus
transnationaalinen oikeus
teknologiaoikeus
tietosuoja
tekoäly
yleinen oikeustiede
oikeushenkilöys
ihmis- ja perusoikeudet
standardit
oikeus ja kansantaloustiede
yksityisyys
lääkintäoikeus
bio-oikeus
bioetiikka

Biografia

OTT Toni Selkälä on kansainvälisen oikeuden tutkija, jota kiehtovat kaikki teknologiaan liittyvät oikeudelliset kysymykset. Toni on työskennellyt ennen nykyistä työtään yliopisto-opettajana moninaisissa tehtävissä kansalaisjärjestöissä sekä Euroopan parlamentissa. Hän on tutkijauransa aikana ollut tutkijavaihdossa Vrije Universiteit Brusselsissa, Uehiro Centressä sekä Asser-instituutissa.

Akatemian ulkopuolella Toni on innokas joskin verkkaisesti etenevä pyöräilijä ja pölyttyneiden kirjojen intohimoinen lukija. Tonilla on koko joukko ihania ja ihastuttavia lapsia ja hän möksöttää vain silloin, kun kahvin saantia on päätetty rajoittaa.

Opetus

OTT Selkälä on opettanut kansainvälistä oikeutta, ihmisoikeuksia, immateriaalioikeuksia, digitaalisia ihmistieteitä, tekoälyoikeutta sekä yleistä oikeustiedettä käsitteleviä kursseja. Hän on tällä hetkellä osa eurooppaoikeuden, vero-oikeuden ja oikeushistorian oppiaineiden opetustiimiä.

Tutkimus

OTT Selkälän tutkimus tarkastelee globaalien teknisten sääntöjen ja ihmisten välistä suhdetta. Toni on jo pitkään tutkinut standardeja, moninaisia teknisiä dokumentteja sekä muita epätavallisia globaalin oikeuden muotoja. Hänen viimeaikainen tutkimuksensa on pureutunut erityisesti tekoälyä, lääkinnällisiä kaasuja, tietosuojaa sekä synteettistä biologiaa koskeviin kysymyksiin.

Teknologiaoikeuden ohella OTT Selkälän tutkimuksessa korostuvat yleisen oikeustieteen kysymykset. Pisimpään Tonia ovat kiehtoneet oikeushenkilöyteen liittyvät kysymykset, mutta viime aikoina hänen tutkimuksensa on laajentunut tarkastelemaan myös oikeuteen ja tunteisiin sekä oikeuteen ja kansantaloustieteeseen liittyviä kysymyksiä. Viimeisimmässä tutkimuksessaan Toni tarkasteli suuttumuksen merkitystä oikeuden sisäisen kriisin lähteenä ja kritiikin kategoriana.

Julkaisut

Järjestä: