Ulla Hytti profiilikuva
Ulla
Hytti
professori, Yrittäjyys

Contact

+358 29 450 2237
+358 40 540 9112
Rehtorinpellonkatu 3
20500
Turku

Asiantuntijuusalueet

Yrittäjyys
yrittäjäidentiteetti
yrittäjyyskasvatus
narratiivinen tutkimus
laadullinen tutkimus

Biografia

Olen yrittäjyyden professori ja oppiaineen vastuuhenkilö Johtamisen ja yrittäjyyden laitoksella. Vuosina 2009-2019 toimin yrittäjyydessä tutkimusjohtajana. Tänä aikana olin 2010-2011 ja 2012-2016 määräaikaisena yrittäjyysprofessorina toisella kampuksellamme Porissa. 
Olen työskennellyt yrittäjyyden yksikössä vuodesta 1996. Vuonna 2003 väittelin kauppatieteiden tohtoriksi Turun kauppakorkeakoulussa (väitöskirjan otsikko: Yrittäjien tarinat: Yrittäjäidentiteetin narratiivinen rakentuminen (englanninkielinen). Minut nimitettiin priimustohtoriksi vuoden 2005 tohtoripromootiossa. Vuonna 2007 minulle myönnettiin dosentin arvo Turun kauppakorkeakoulussa (erityisalueena yrittäjätutkimus). Vuonna 2019 minulle myönnettiin eurooppalainen yrittäjyyskasvatustutkimuspalkinto.
Toimin 'Entrepreneurship Education & Pedagogy' ja 'Entrepreneurship and Regional Development' tieteellisten aikakauskirjojen  tutkimusartikkeleista vastaavana toimittajana. Vuonna 2019 minut nimitettiin eurooppalaisen yrittäjyystutkijajärjestön ECSB:n tulevaksi presidentiksi (toimikauteni alkaa 2021) (www.ecsb.org).   

Opetus

Olen opettanut yrittäjyyttä kandi-, maisteri- ja tohtoriopinnoissa. Vuodesta 2018 olen vastannut yrittäjyyden oppianeesta Turun kauppakorkeakoulussa ja vuosina 2012-2016 vastasin yrittäjyyden sivuaineopinnoista Porin yksikössä (25 op kandiopinnoissa). Parhaillaan vastaan yhdestä kanditason kurssista (New Venture Creation) ja yhdestä jatko-opintokurssista (laadulliset analyysimenetelmät).

Tutkimus

Tutkimukseni kohdistuu yrittäjyyteen, erityisesti yksilön näkökulmasta. Olen tutkinut yrittäjyysidentiteetin rakentumista ja identiteettityötä uusissa yrityksissä ja perheyrityksissä. Olen kiinnostunut myös sukupuolen ja yrittäjyyden välisistä yhteyksistä, samoin kuin sukupuolesta ja innovaatioista ja perheyrityksistä. Tutkimuksessani olen käsitellyt myös yrittäjyyden edistämisen tukitoimia, erityisesti yrittäjyyskasvatusta ja hautomoita.
Tällä hetkellä toimin Horisontti2020 -ohjelmasta rahoitetun DISCE - Developing Inclusive and Sustainable Creative Economies (www.disce.eu) projektin yhdestä tutkimuspaketista vastaavana tutkijana. DISCE -projektin tavoitteena on tuottaa tietoa luovista aloista, luovien alojen yrittäjyydestä ja pyrkiä kehittämään niitä. 

Julkaisut

Järjestä:

New Movements in Academic Entrepreneurship (2021)

Eriksson Päivi, Hytti Ulla, Komulainen Katri, Montonen Tero, Siivonen Päivi
(Toimitustyö tieteelliselle lehdelle, kokoomateokselle tai konferenssijulkaisulle (C2))