Korokkeelta SIMHEen

- webinaari korkeakoulutettujen maahanmuuttajien ohjauksesta Turun yliopistossa

Korokkeelta SIMHEen -seminaari järjestetään Zoom-yhteydellä keskiviikkona 6.10. klo 9.15 - 11.45.

KOROKE – Korkeakoulutettujen maahanmuuttajien ohjaus- ja kieliklinikka -hanke on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella vuosina 2019–2021. Hankkeessa järjestettyihin kieliklinikoihin, työnhakukoulutuksiin ja yksilöllisiin ohjaustapaamisiin on osallistunut noin 300 korkeasti koulutettua tai korkeakouluopiskelijaa, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.  

KOROKE-hanke päättyy syyskuussa 2021 ja sen toiminta sulautuu osaksi korkeakoulujen SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) -toimintaa. Turun yliopisto jatkaa SIMHE-vastuukorkeakouluna pitkäaikaista kehittämistyötä tarjoamalla palveluita korkeakoulukelpoisille tai korkeakouluopintoja jo suorittaneille maahanmuuttajille, kansainvälisille opiskelijoille ja muille Suomen työmarkkinoille pyrkiville, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.  

Korokkeelta SIMHEen -seminaarissa on kolme alustusta, joiden kantavina teemoina ovat korkeakoulutettujen osaaminen, ohjaaminen ja  yhteiskunnan vastaanottavuus kohderyhmän näkökulmasta.

KOROKE-hankkeen ovat toteuttaneet Turun yliopiston suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaine ja Brahea-keskus.  

Ilmoittaudu webinaariin 4.10. klo 12 mennessä osoitteessa https://ty.fi/koroke-simhe. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään tilaisuutta edeltävänä päivänä. 

 

Katso webinaarin ohjelma tästä!