Studytalk-sarjan juontaja Fanny-Sofia Tarkio.

/STUDYtalk – löydä oma urapolkusi

Uudessa STUDYtalk-sarjassamme opiskelija Fanny-Sofia jututtaa Turun yliopiston eri alojen asiantuntijoita opinnoista, alojen tulevaisuudennäkymistä ja uramahdollisuuksista. Millaisia erilaisia ja yllättäviäkin koulutus- ja urapolkuja eri aloilta löytyy?

Jakso 1: Terveys ja hyvinvointi

Sarjan ensimmäisessä jaksossa keskustellaan laajasta ja monipuolisesta alasta, johon sisältyy paljon muutakin kuin perinteinen terveydenhuolto. Vieraina biolääketieteen yliopisto-opettaja Juho-Antti Mäkelä, yliopistonlehtori ja erityisopettaja Jaanet Salminen sekä sosiaalityön työelämäprofessori Oona Ylönen.

Jos upotettu video ei avaudu selaimellasi, löydät jakson myös YouTubesta.

Voit myös lukea tiivistelmän jaksosta blogissa.

Jakso 2: Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Kiinnostaako sinua kansainvälinen ura ja monikulttuurinen osaaminen?

Keskustelussa vieraina poliittisen historian professori Louis Clerc, kansainvälisen liiketoiminnan yliopisto-opettaja Riikka Harikkala-Laihinen ja kiinan kielen pääaineen suunnittelija Hanna Holttinen.

Voit myös lukea tiivistelmän jaksosta blogissa.

Jakso 3: Liiketoiminta ja teknologia

Tahdotko työskennellä liiketoiminnan tai teknologioiden parissa, tai vaikka yhdistää molempia aloja?

Sarjan kolmannessa jaksossa on vieraina materiaalitekniikan professori Kati Miettunen, markkinoinnin yliopistotutkija Harri Terho ja digitaalisen kielentutkimuksen apulaisprofessori Veronika Laippala.

Voit myös lukea tiivistelmän jaksosta blogissa.

Jakso 4: Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Mietitkö uraa tai opiskelumahdollisuuksia yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa?

Sarjan 4.jaksossa keskustelijoina ovat maantieteen apulaisprofessori Niina Käyhkö, digitaalisen kulttuurin professori Jaakko Suominen ja kansainvälisen yksityisoikeuden ja perheoikeuden professori Tuulikki Mikkola.

Voit myös lukea tiivistelmän jaksosta blogissa.

Jakso 5: Kestävä kehitys

Jaksossa vieraina biodiversiteettitutkimuksen professori Ilari Sääksjärvi, kestävän kehityksen projektipäällikkö ja kasvibiologian tutkija Marjaana Suorsa sekä kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen yliopisto-opettaja Pirita Frigren.

Voit myös lukea tiivistelmän jaksosta blogissa.