opiskelijat yliopiston pääaukiolla

Vuoden Alumni

Vuoden alumni -tunnustus myönnetään vuosittain Turun yliopiston kasvatille, joka on edistänyt suomalaisen yhteiskunnan ja Turun yliopiston menestystä tai on osoittanut muuta esimerkillistä toimintaa yhteisön hyväksi. Vuoden alumni -tunnustus luovutetaan Turun yliopiston vuosijuhlassa helmikuun lopulla.

Vuoden alumnit ovat  positiivisella ja esimerkillisellä tavalla toimineet Turun yliopiston, suomalaisen yhteiskunnan, yhteisönsä tai organisaationsa eduksi ja näin edistäneet yliopiston yhteiskunnallista vuorovaikutusta.  Vuoden alumnia voivat ehdottaa kaikki Turun yliopiston yhteisön jäsenet. Lopullisesta valinnasta vastaa Turun yliopiston rehtori. 

Apulaisjohtaja Kristi Raik on Turun yliopiston vuoden alumni 2024

 

Turun yliopiston vuoden alumni 2024 Kristi Raik

Turun yliopiston vuoden alumni 2024 on Viron kansainvälisen puolustustutkimuskeskuksen apulaisjohtaja, VTT Kristi Raik. Raik opiskeli Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa valtio-oppia, josta valmistui valtiotieteiden maisteriksi vuonna 1998. Hän väitteli valtiotieteiden tohtoriksi Turun yliopistosta vuonna 2004. Raik on toiminut Turun yliopiston kansainvälisen politiikan dosenttina vuodesta 2014 alkaen.  

Raik on tehnyt merkittävän ja monipuolisen uran eri tehtävissä Suomessa ja Euroopassa kansainvälisen politiikan tutkimuksen alalla. Hän on työskennellyt Viron puolustustutkimuskeskuksessa vuodesta 2018 lähtien ja toiminut keskuksen apulaisjohtajana vuodesta 2023.

Vuoden alumnin perusteluissa todetaan, että Raikilla on ollut näkyvä asiantuntijan rooli sekä Suomessa että myös kansainvälisesti Venäjän hyökkäyssodan ja sen turvallisuuspoliittisten seurausten analyysissa. Raik tuntee erinomaisesti Suomen, mutta katsoo asioita myös Viron näkökulmasta ja laajassa eurooppalaisessa kontekstissa. Raik on kirjoittanut lukuisia tiedejulkaisuja, raportteja ja analyysejä Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikan teemoista.