Ihmiset palaverissa istumassa pöydän ympärillä ja keskustelemassa.

Turun yliopisto yhteistyökumppanina kansainvälisissä verkostoissa ja projekteissa

Turun yliopisto on aidosti kansainvälinen, globaalisti toimiva organisaatio. Toiminnan kansainvälisyys näkyy vahvasti sekä yliopiston sisällä että ulkoisessa yhteistyössä.

Kansainvälisyys on yliopiston strategian läpileikkaava teema ja sillä on tärkeä rooli jokaisella yliopiston toiminta-alueella niin opetuksessa, tutkimuksessa kuin yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Kansainvälinen vuorovaikutus tuo uutta tietoa, kiinnostavia näkökulmia, ja se edistää innovaatioiden syntymistä.

Turun yliopisto tekee maailmanlaajuista yhteistyötä lukuisten eri yliopistoverkostojen, ohjelmien ja projektien kautta. Olemme sekä osana vanhimpia ja arvostetuimpia yhteistyöverkostoja että luomassa aktiivisesti yhteistyötä uusille alueille.

Tärkeää kansainvälistä yhteistyötä tekevät myös yksittäiset yliopistoyhteisön jäsenet.  Useita tutkimushankkeita toteutetaan yhdessä ulkomaisten kumppanien kanssa ulkomaisella rahoituksella ja tutkimusartikkelit julkaistaan pääosin kansainvälisillä foorumeilla.

Kampusalueella voi tavata opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita yli 100 eri maasta. Tarjoamme houkuttelevia englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia ja tavoitteenamme on sisällyttää kansainvälisyyttä tukevat osiot kaikiin tutkintoihin.

Kansainvälisyys näkyy myös työntekijöiden rekrytoinneissa. Yliopiston opiskelijoilla ja työntekijöillä on mahdollisuus lähteä vaihtoon ja hankkia kokemusta kansainvälisessä ympäristössä toimimisesta.

Yliopiston on sosiaalisesti vastuullinen toimija, joka korostaa maailmanlaajuista vastuuta. Uusi tieto on tarkoitettu edistämään kaikkien meidän hyvinvointiamme.