Eläinten käyttö ylellisyyskulutuksen kohteina puhuttaa Turussa 9.6.

03.06.2015

 

 

​Turun yliopiston tiedote 3.6.2015

Turun ihmistieteiden tutkijakollegium (TIAS) järjestää kaikille avoimen englanninkielisen seminaarin aiheesta “Food, Animals, and Luxury: Interdisciplinary Approaches”.

Aika: tiistai 9.6.2015 klo 10–17
Paikka: Maaherran makasiini, Henrikinkatu 10, Turku.

Seminaarin tavoitteena on tarkastella eläinten käyttöä ruokajärjestelmässä ylellisyyden näkökulmasta.

Keskusteluteemoja ovat esimerkiksi

  • ympäristö, uhanalaiset lajit ja ruoka
  • ylellisyystuotteet ja eläinten kärsimys
  • eläintuotteet ja sosiaalinen status
  • eläinten käyttö, ruokaturva ja globaali oikeudenmukaisuus sekä
  • ihmis- ja eläinkehojen yhteensulautuminen kulutuksessa.

Seminaarin pääpuhujat ovat Laura Hollsten (Åbo Akademi), Ann-Sofie Lönngren (Uppsala University) ja Per Sandin (Swedish University of Agricultural Sciences).

Seminaarin ohjelma:

10.00–10.05 Avaussanat: TIAS Collegium Researcher Helena Siipi

10.05–11.05 Laura Hollsten (Faculty of Arts, Psychology and Theology, Åbo Akademi): “Transatlantic animals as luxury items in early modern Europe”

11.05–12.05 Ann-Sofie Lönngren (Centre for Gender Studies, Uppsala University): “We need to speak about bunnies. Tensions between eating, loving, and wearing”

12.05–13.00 Lounastauko

13.00–14.00 Per Sandin (Department of Plant Biology and Forest Genetics, Swedish University of Agricultural Sciences): “Luxury, virtue, and vice”

14.00–14.20 Tauko

14.20–14.55 Sami Torssonen: “Livestock welfare as a commodity”

14.55–15.30 Annamari Vänskä: “Underwear and high heels – for pet dogs. A posthuman turn in fashion?”

15.30–16.05 Visa Immonen: “Luxury and animals before the modern era – Are there points of convergence?”
 
16.05–16.40 Helena Siipi & Marko Ahteensuu: “Food security, the duties of the Western people, and  Animals”

Luotu 03.06.2015 | Muokattu 03.08.2021